Jaky masterkeyboard?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
upman
Vybavení

Jaky masterkeyboard?

Příspěvek od upman »

Zdravim,

uvazuji o porizeni 2nd hand masteru. Chtel bych, aby mel nasledujici:

- 88 klaves, idealne vyvazenych (jako klavir)
- min 4x4 MIDI
- par zakladnich zvuku (neni podminkou)
- prijatelnou hmostnost
- a hlavne se na nej musi dobre hrat.

Stastni majitele masteru, poradite? Mam ted EMU E4K, super sampler, ale ta hmostnost :( Hlavne s kufrem je to narez....

Staci, kdyz napisete typy, co mate, najdu si na netu + vlastni zkusenosti a idealne i cenu, za kolik jste porizovali, at mam trosku prehled.

Dik
-upman

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no .. neviem ti poradit .. sam dlho spekulujem , co si domov kupit ..

len chcem povedat , ze hammer mechaniky su vzdy dost tazke .. aj s tym vsetkym okolo ..

Ak ti ide aj o prenosnost a mobilnost .. Mozno tie Doepfer ... LMK 1,2,4 a este dake robia .. To by nemuselo byt take tazke a konstrukcia je primarne urcena na prenasanie ..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, dik, ale Weight: about 24 kg je ulet. Jinak to vypada dost dobre.

pm

Příspěvek od pm »

Aby to bylo dobry tak to musi byt tezky.

Kdyz jsem o necem podobnem kdysi uvazoval, tak se mi libily Clavinovy. Docela dost vyrobcu dela domaci klaviry v tomhle stylu, me se libilo ze to muzu pouzivat jako midi klavesnici a kdyz toho mam dost tak vsechno vypnout a hrat jenom na ten interni zvuk klaviru pres zabudovany repracky:)

to ale jednak neni urceno na prenaseni a jednak je to porad drazsi nez treba tohle:

http://209.132.209.147/products/en_us/K ... focus.html

.. to ma taky pres dvacet kilo.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Dik, tak to je presne zatim to, co se mi libi nejvic, navic mam od nich i zvukovku a ta je super. Akorat ta cena, no nekde by to chtelo sehnat sekac;)

P propo, pm, hrajes na harmioniku? Hral jsem na ni 13 let:)\

Dik za hint, urcite asi to nejlepsi, co se da ted sehnat

_ravi_

Příspěvek od _ravi_ »

Na kystation 88 pozor, sice ji mam vyhlidnutou taky, ale nekde jsem cetl, ze se tomu docela nici klavesy (lamou se, nebo co).. coz je samozrejme skoda, protoze to ma vybornou vybavu...
Docela jsem premejslel o nejakym levnejsim stagepianu od Yamahy - pekne se mi na to hralo (jako masterkeyboard idealni) a jeste to v sobe melo piana, ktery celkem casto potrebuju na zivo na malejch akcich, kam by bylo zbytecny tahat sampler... a melo to myslim i repracky, coz je opet na malou akci jako odposlech idealni...

pm

Příspěvek od pm »

U thomanna sem si projizdel tech treba 10-20 elektrickejch klaviru co tam meli vystavenych a libilo se mi i to nejlevnejsi Casio co tam bylo.. to nebylo o moc vetsi nez ten doepfer a melo to repracky atd..

Zalezi na osobnich sympatiich k nastroji samozrejme.

Dalsi uchylna moznost, skoro stejne draha jako nejaky podobny piano, je koupit stary nefunkcni pianino, vyndat tu ozvucnou desku, dat tam neco lehkyho aby kladivka mely do ceho mlatit a poridit midifikaci od Midi9. Pak to cely nejak uriznout aby to bylo prenosny a je to skutecne kladivkova mechanika:) Ale to je uz hodne uchylne...

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

No to je napad. Hned jdu spasit nejaky kridlo at to mam z ceho udelat:)) Je fakt, ze klaviatura by byla naprosto bezchybna a tech nahradnich dilu..

Casio jsem mel, PSR620, a klaviatura byla celkem dobra, ale oproti EMU E4K co mam ted to byla mizerie. A E4K je zase mizerie oproti realnemu klaviru, to je fakt zamotany kruh. Zatim u me vede urcite M-Audio, dost uvazuji o Ozone, da se snadno prenaset a ve spojeni s kompem to musi byt pohoda...[/quote]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

V KEYSe recenzaovali Keystation 88 a vyslo z toho , ze ta klavesnica je uplne mizerna .. Takze ak primarny dovod kupy toho zariadenia je klavesnica , tak Keystation neni moc dobry vyber ..

Ja som si totkaj obzeral vsetky klavire , co maju vystavene v Music Planete .. A ta najlacnejsia Yamaha P60 sa mi zdala v celku prijemna za vybornu cenu .. Celkom som ju zaradil medzi favoritou ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

U digitálních pian může být problém s absencí modulačních koleček + to 4x4 MIDI tam asi taky nebude.

Co se týká hratelnosti a kvality tak jsem zatím nejvíc nadšenej z Doepferů.

Fatary bych eliminoval jsou to strašný šmejdy.

Evolution se mi jeví jako super vybavená klávesnice, akorát jsem na to ještě nesáhnul. Ale jak je znám tak to bude spíš plastová a méně robustní záležitost.

Každopádně to taky musím řešit Kurzweil K-2000, kterej mám teď jako master půjde z domu. Varianta je K-2500 keyboard verze, ale ty se hůř sháněj, takže nejspíš K2500r + Doepfer LMK2+ + Doepfer R2M

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Kde něco takovýho prodávaj, resp. kde si ty klávesky můžu osahat?

Coje na Fatarech divnýho a šmejdskýho? Znám pianisty co to tahaj po kšeftech (88 :) )a je to OK.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

pm

Příspěvek od pm »

Mensi Fatary sem vochmataval a prisly mi stejny jako muj obstarozni Quickshot Midicomposer z Autocontu, ktery mi slouzi od dob FT2:) Nekoupil bych si zadnyho z tech co sem mel v pod rukama.

Evolutiony maji skoro stejnej charakter jako maly midimany. Je to hodne podobnej feeling jako mala tahaci harmonika. Ediroly sou tvrdsi.

Ochmataval sem po zkusebnach a u Thomanna - moje odpoved na to kde se to da ochmatat. Kdybych si kupoval klapky, tak uz jedine naky pseudokladivo, tedy nejakej ten klavir do zasuvky jak o tom byla rec, nebo ze syntakovych Edirol.

Liquid Sound
Profesionál

No jo, já nemám na mysli žádný malý fatárky. To je známy, že sou na prd. Jde mi jen o ten velkej piánovej hammer 88. Nevim že by na něj někdo nadával, že je šmejdskej, naopak to dost lidí tahá a já o něm uvažuju.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Bohužel ani ty hammery of Fatara nejsou moc trvanlivý ani ne tak mechanika jako kontakty - ztráci to citlivst na velocity a spol. ani čištění moc nepomáhá. Je to docela zajímavý protože Fatar dělá zakázkově klávesnice pro kdekoho včetně toho Kurzweila, ale asi tam budou rozdílný požadavky na kvalitu materiálu atd.

Ty malý mastery bez závaží jsou úplně strašný.

Liquid Sound
Profesionál

Jo děkuju za radu O tom jsem vůbec nevěděl. Dokážeš mi poradit nějakej jinej hammer masterkeyboard?

Odpovědět