Jaký pop filter?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
kexik

Re: Jaký pop filter?

Příspěvek od kexik »

moc nie... sm48 ma integrovany po filter. samozrejme ak mas dybnamiku bez popfiltra, napriklad sm57, tak filter treba. ale spevove mikrofony do ruky ho vsetky maju

Sane

Příspěvek od Sane »

kexik píše:moc nie... sm48 ma integrovany po filter. samozrejme ak mas dybnamiku bez popfiltra, napriklad sm57, tak filter treba. ale spevove mikrofony do ruky ho vsetky maju
Takže zbytečnost?

No a ještě bych se chtěl zeptat na kouli SHURE RK143G. Všude jsem se dočetl, že je pro Shure SM 58, ale vypadá stejně i jako na 48. Má někdo zkušenost - je kompatibilní?

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -41124.php

Dík

kardinall

Příspěvek od kardinall »

Mel bych jeden dotaz. Tento tyden budu kupovat pop filter, ale slysel jsem, ze lze s uspechem pouzit i fusekli O_o navliknes a jedes :mrgreen: U zpevu se celkem vyrazne pohybove vyjadruju a sitka pred tlamou bude celkem mala ochrana. Navic radsi zpivam bez stojanu jen s mikrofonem v ruce. Mate s tim nekdo zkusenosti? Popr s nejakym jinym alternativnim typem pop filteru?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

moving pop-filter solution ? try revolution !
Obrázek

kardinall

Příspěvek od kardinall »

To už mě taky napadlo, ale zas se v tom hned spotíš jak prase :wink:

Gustav

Příspěvek od Gustav »

A co takhle místo MAŠKARNÍHO (FANTOMASE) tu punčohu jako PRIMÁKA navlíknout na mikrofon :) taky se zapotíš, ale už míň = G.

kardinall

Příspěvek od kardinall »

Nejspíš koupim sadu silonek a nějak je přetáhnu přes pavouka, to by mohlo fungovat.

elementovylp

Příspěvek od elementovylp »

Dobrý den potřeboval bych pomoc jaký pop filter na mikrofon Trust Starzz. Děkuji elementovylp

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

No začíná to být nuda, takže to shrnu a zamknu, než se z toho stane plevel (platí pro všechny, kdo neuměj z těhle dvou stran pochopit, že to je zcela JEDNO a je to na JEJICH preferencích - výrazný rozdíl tady nebude):

- silonový/nylonový - "měkčí" výsledek, který může vést k mírnému "poddekóznímu" charakteru z důvodu, že na sykavky reaguje (=eliminuje) lépe

- kovový - sykavky tolik nezjemňuje, takže ve spojení s "ostřejším" mikrofonem nebude výsledek pravděpodobně zcela splňovat očekávání, ale zase tolik neubírá na průraznosti hlasu

- kombinovaný (obsahuje oba typy, lze použít buď jeden z nich nebo oba zároveň) - výsledky jsou buď dílčí (viz výše) nebo tak nějak "součtové" (při použití obou)

P.

Zamčeno