Klávesy na živé hraní (+ sequencer, sampler)

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 30 čer 2006 08:32

Jestli se to sem hodí, tak bych se ještě rád zeptal na modul Roland XV-2020. Mám možnost ho koupit včetně expanzní karty Ultimate Keys za 20.000 Kč.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 30 čer 2006 10:14

za 20 tisíc mi to připadá jako strašně předražený (pokud je to použitý)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 30 čer 2006 15:01

To je skoro jedno, jestli je to použitý nebo ne...? IMHO. Akorát člověk ztrácí záruku. Nový by tohle stálo skoro 27k.

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 94
Registrován: 19 lis 2002 22:16

Příspěvek od Yogi » 01 črc 2006 15:42

a.tom.x píše: KME je k ničemu. Nebrat.
Okey, KME61 jsem už i tak vyřadil. Co ten Korg TR61 - vychází z Tritona, ale Triton to zase až tak úplně není. Na drahý Kurzweily nemám, max. investice je kolem 30 litrů.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 01 črc 2006 18:22

Korg TR jsem ted zkousel u Thomanna a docela se mi libil. Urcite se da pouzit. Triton co byl pod nim, to byl sice vetsi hukot. Zdalo se mi ale ze z Tritona ty zvuky jsou vic navoneny. TR je takovy zvukove cistejsi a zaroven prijemny a profi. No a pak cena ze jo. Pritom hodne vehlasnejsich syntu me zklamalo.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 01 črc 2006 22:58

Yogimu:Prihreju si vlastni polivcicku...Doufam ze nepopudim prilis mnoho lidi,ale...Davam pryc svojeho kurzweila...Pokud sezenes 40 000,je tvuj.Pod cenu nejdu,ja ho prodavat nemusim.Ale chci...Jdu do K2600.Mel jsem ji u kamarada co mel doma tritona,v tu chvili byl jenom tezky zaklad,nic extra.Triton byl nekde jinde,i kdyz je to subjektivni nazor,na zvuku pian,hamondu a smyccu tam nemas co resit.Je to rozhodnuti stare par hodin...Jedno garantuju,nebudes dlouho nic dalsiho resit...

Mne triton nechytnul nijak,mozna je to tim ze jsem uz byl zvykly na lepsi.Vic se mi libil trinity ktery tam byl taky.Pokud bys chtel jakekoliv podrobnosti okolo kurzweila,klidne napis i do posty nebo sem.Jo a klaviatura tritonu je teda pro mne pekne odporna,je to jak blato,fuj.Zase tak malo ty tritony nestoji aby tam nemohli dat lepsi klapky.Navic K2500 ma i sampler,docela to vyuzivam aby to neznelo porad jako kurzweil.S tim se daji vyblbnout do bezvedomi...Samply rvu do ploch,bez nich to nejak neumim udelat aby se mi to libilo...Ale nejsem zdatny programator,ovladam sice masinu uz relativne dost,ale jsou jeste lidi co ji maj zmaknutou vic.KDFX je dost slozite na pochopeni.Hodne jsem se natrapil kdyz jsem potreboval natlacit sampl kytar ale neefektovat ho.byla to maturita,nekolik dni se mi nedarilo,aloe diky lidem kteri ho maj zmaknuty jsem nakonec vyhral...Ke KDFX jsou dve tluste A4 bichle a nechtelo se mi je cist -)))

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 črc 2006 09:58

K2500 seženeš kolem 30 t.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 črc 2006 11:33

Obavam se ze klavesovku s KDFX ktera je jako by sjela z linky a posledni revize co byly vyrobeny asi ne.Nechci polemizovat o cene,jen KDFX s instalaci mne vyslo hodne pres 10 000Kč.

Nemam zadny velky duvod jit do K2600 coz kazdy kurzweilista vi.Pro mne nejvetsi lakadlo je byt kompatibilni s lidma kteri K2600 maji. Jsou to buzny v krz,mohli zachovat zpetnou kompatibilitu a neradit programy jinak.Kvuli mne nikdo nebude instalovat patch na kompatibilitu s 2500...Nehlede k tomu,ze zcela naprosto dokonale stejne nefunguje,preci jenom jsou ty nastroje malinko jine.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 črc 2006 12:11

KDFX podle me v tomto pripade neni nutne, spis ROM boardy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 črc 2006 12:29

Tak v tomto se neshodnem...Ale shodnem se na tomto,idealni stav je mit kdfx a piano rom v tomto pripade,co ty na to -)) Nicmene vim presne jak to hraje s boardem a bez kdfx. Je to obrovsky rozdil. Neboj,psal jsem yogimu i do posty,nejake drobnosti co od toho muze a nemuze ocekavat a tam jsem mu i napsal,ze piano board kdyby se podarilo ma u mne rezervovany...Kdfx odinstalovavat nehodlam,stalo by mne to cestu a 3600+DPH za odinstalaci.Nikomu to nedoporucuju delat,znam mnoho pripadu kdy si takto lidi umrtvili sve milacky...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 črc 2006 14:25

idealni je to mit v plne nalozi ;) ja ale reaguju na zadani topicu a eventualni alternativy, ktere tu padly. Navic KDFX muze dokoupit az se z toho financne vzpamatuje.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 03 črc 2006 15:49

Yogi skusal si nejake Rolandy ? Ja mam doma Fantom X6, je to kompletna masina, je tam syntak, drumsy, sekvencer aj sampler. Mne osobne sa dost paci, ale neviem ti zarucit ci to je masina vhodna aj pre jazzmana. Par ludi mi hovorilo ze tie oblasti zvukov ako piana hammondy a podobne naturalne zvuky su tam dost dobre aj bez rozsirovacich kariet, aj ked pravidelne pocuvam o ludoch ktorych staci len okolo usi zasevelit slova ako NOVA KARTA a NOVE ZVUKY HAMMONDIEK a uz tasia peniazenku a su ochotni calovat tazke desattisice za "zarucene nove a vylepsene hammontky", marketing si spokojne madli ruky ... Moj nazor je taky, ze trosku sikovnejsi clovek vytasi chorus, reverby a pod. a vyladi si farbu aku chce.

Back 2 topic> na 100% su Fantomy urcite vhodne stroje na live, lebo v nich mas vsetko co potrebujes v jednej skatuli, celu skladbu vratane samplingu. Moj nazor je ze seria X ma navyse dost silnu efektovu jednotku. Dokonca ja som svoho Fantoma isty cas predaval (asi az prilis silna masina pre moje potreby) ak by si mal zaujem mozem este oprasit tieto chutky, pripadne sa popozeraj po Fantom Xa, to je to iste v lacnejsej verzii, kde nemas velikansky farbeny displej, velke drumpady a podobne, len je to o cosi lacnejsie.

Odpovědět