Kúpa nového ntb pre spoľahlivú prácu s Pro Tools,Sibelius a MAX MSP.

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
compoba27

Kúpa nového ntb pre spoľahlivú prácu s Pro Tools,Sibelius a MAX MSP.

Příspěvek od compoba27 »

Ahojte

po niekoľkých rokoch plánujem kúpu nového notebooku(keďže som stále na cestách).
Nepotrebujem nič výkonné(keďže na live hranie- používam mac.,) Často pracujem v notačnom programe Sibelius (čo utiahne aj môj starý notebook ), avšak cez leto ma čaká práca - kde budem musieť využiť moje midi klávesnice a Pro Tools- pre tvorbu video opery.

V minulosti som mal zlé skúsenosti, že pri nejakom ľahšom zaťažení - začali vst plugins škriabať, sekať a podobne. Snažím sa tomu zabrániť a preto by som sa chcel poradiť-

čo si myslíte o tomto vybavení.

Notebook – Intel Core i5 8265U Whiskey Lake, 15.6" LED IPS 1920×1080 IPS ComfyView, RAM 8GB DDR4, NVIDIA GeForce MX150 2GB, M.2 SSD 128GB + 1TB HDD, WiFi 802.11ac, Bluetooth, HD webkamera, USB 3.1 Gen 1, čítačka kariet, podsvietená klávesnica, 4-článková batéria, Windows 10 Home (A515-52G-50V

myslíte, že by to bolo dostačujúce ? pre plynulé nahrávanie vst , a ľahšie živé hranie?)

Kedže som študentom- rozpočet mám na notebook asi 800 €(čo nie je veľa, ale stredná trieda by mohla byť ok..)

Vopred vďaka

Fractal

Re: Kúpa nového ntb pre spoľahlivú prácu s Pro Tools,Sibelius a MAX MSP.

Příspěvek od Fractal »

Myslim že úplně fpoho

Záleží ale jak si nastavis Winy, povypinat vsecky zbytečnosti, graficke vychytavky, neinstalovat kortanu a dát paměťové priority audiu

Kelley

Příspěvek od Kelley »

To škrábání u notebooku někdy dělá právě buetooth a/nebo WiFi - tak kdyby to zlobilo, tak si to pak ve správci zařízení vypni. Jo a taky bacha na profily napájení - dej si tam "maximální výkon" a v rozšířených možnostech profilu nastavit všechno na 100% a naopak vypínání a úspory čehokoliv nastavit na "nikdy".

moudzo

Příspěvek od moudzo »

S takým notebookom si úplne v pohode. Ja mám Lenovo za 400€ a ťahám na tom niekoľko pluginov ako Serum, Kontakt, ktoré sú dosť náročné a ide to dobre v rámci možností.

Odpovědět