Kurzweil K26xx nebo PC3?
Kurzweil K26xx nebo PC3?
Chci jednoznačně Kurzweila, ale nevím jakého koupit. K26xx? nebo PC3? Nevím jestli je pravda, že PC3 je ve všem lepší, přinejmenším neumí číst samply. Možná by to vyřešila K3000 - no ale kdy bude? 2010? 2011? 2012?
ked potrebujes loadovat vlastne sample alebo kniznice od tretich vyrobcov, tak v tom ti PC3 nepomoze
kedy bude dalsi "K" to nevie ani sam Ray Kurzweil. vyvoj je velmi draha zalezitost, mimo to je ekonomicka kriza a Kurzweil potrebuje ako sol prist s novou formou operacneho systemu, pretoze VAST je nenormalne komplikovany pre beznych ludi a aj monochromaticky displej v textovom rezime nie je ziadna slava.

1. jasne, na ftp kurzweila su objekty z k2000/k2000vp/k2500 kde su aj zvuky, ktore si mozes naladovat do k2600. samozrejme ze nebudu zniet totalne rovnako, kedze K2600 ma uz namakanu KDFX efektovu jednotku a nie ten prasivy Digitech 
2. toto nepojde, PC3 ma inu architekturu VAST enginu. je ale na svete zopar velmi sikovnych sound designerov ktori dokazu zvuky manualne prerobit parameter po parametri v PC3. pokial tam nie su nejake sialenosti, tak by to malo zniet podobne

2. toto nepojde, PC3 ma inu architekturu VAST enginu. je ale na svete zopar velmi sikovnych sound designerov ktori dokazu zvuky manualne prerobit parameter po parametri v PC3. pokial tam nie su nejake sialenosti, tak by to malo zniet podobne

Ty rozdily nejsou pro mnohe ihned viditelne, takze poporadku. K2600 ma celkem 3 piano moduly, klasicky piano vzdy, ten je napevno vestaveny a doplnujici vintage piano a syphatetic resonance. misto vintage piana jde dat GM a organove zvuky. Dal do ni lze nacpat ADAT. Ackoliv je k2600 zpetne kompatibilni, neni tomu tak do uplnych detailu, zni kazda jinak. Dalsi vec je triple procesing. Jsou v ni nacpane trochu jine vzorky. Nejdulezitejsi zmena je ale pod kabatem, k2600 vyuziva moderni tecnologie, smd osazeni a dnesni soucastky. Ma jeste nejake drobne malickosti navic, ale to zasadni zustalo stejne. V dobach slavy k2500 delal kurzweil mnohem vetsi podporu co se tyce OS a programu se setupama.
Jinak k2500 bez ROM a kdfx je vlastne prastara babicka k2000 s tim, ze ma jednou tolik vetsi polyfonii a pamet pro samply. A ty boardy s kdfx jsou zasadni vec.
Jinak k2500 bez ROM a kdfx je vlastne prastara babicka k2000 s tim, ze ma jednou tolik vetsi polyfonii a pamet pro samply. A ty boardy s kdfx jsou zasadni vec.
K2500 ma oproti K2000 navic nekolik parametru, ale jinak souhlas.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
no co ja viem tak k2600 ma aj trocha lepsi mod KB3, iba pre nu sa da kupit ROM4 board a je tam trocha viac moznosti v spojeni s KDFX, samplovacim modulom a Live modom. dokonca k2600 kedze ma uz internu efektovu jednotku KDFX, tak signalova cesta je na vystupe o trocha cistejsia kedze to neprechadza cez Digitech, a K2600 ma uz balanced outputs.
zaujimavostou je aj to, ze v K2600 ma KDFX jednotka DSP oscilatory a filtre, ktore sa daju namapovat na klaviaturu. samozrejme ze naraz sa vela pouzit nedaju, ale kvalitou su na urovni VA1 oscilatora a mogue filtra v PC3.
este k tej K2500, ta ma oproti K2000 novsie niektore bicie v zakladnej 8 MB Base ROM, takze nejaky rozdiel tam je a tusim aj K2000 nemala taky minimalny attack time v obalke ako K2500. K2000VP to uz mala.
zaujimavostou je aj to, ze v K2600 ma KDFX jednotka DSP oscilatory a filtre, ktore sa daju namapovat na klaviaturu. samozrejme ze naraz sa vela pouzit nedaju, ale kvalitou su na urovni VA1 oscilatora a mogue filtra v PC3.
este k tej K2500, ta ma oproti K2000 novsie niektore bicie v zakladnej 8 MB Base ROM, takze nejaky rozdiel tam je a tusim aj K2000 nemala taky minimalny attack time v obalke ako K2500. K2000VP to uz mala.
Kazdopadne mne dost mrzi ze nezustaly nektere super zvuky z k2500, konkretne jedno piano ze sedmickove banky, kdyby jste vedeli kolik jsem se s nim natrapil, to byly dny prace a jelikoz jsem mel vedle sebe K2500 i k2600, tak pri bezprostrednim porovnani mi to z 2600 smrdelo, proste to nebylo ono... Nemelo ten duraz, a to jsem delal velke svinarny co se tyce softu, to ani nebudu rikat -)))) Nepomohlo, proste to jsou jine stroje... Pokud je k2500 vybavena bordama a kdfx, je to super masina za ty penize co se dnes prodava. Docela mne ale tezce sere, ze kurzweil neudelal nic noveho do 2600, orchestral a contemporary tady existujou uz od k2000, je to hrozny pocit mit v masine bordy z tak stareho stroje. Nechci tim rict ze by to znelo stejne, to ani nahodou, nahnali to vastem, ale je to porad temer to same, na jedno brdo. Zadne nove zvuky... Kacko je o tom, ze se s tim clovek musi patlat sam, pochopit vyst je na vysokou skolu a kdfx na dve. Kdyby to nebyli sulini, vychrlili by nove boardy a verim ze by to podporilo i prodej. Ale ne, oni udelaji radsi 4 nove levne a orezane mrdky ( tim nemyslim PC3 ) Jinak samply pro kacko, plati zde stejna analogie jako se zvukama, nevyuzivaji kdfx, jsou poplatne pro k2000. Popravde receno, cekal jsem od k2600 vic, v tomto mne hodne zklamali. No, snad nezklamou majitele PC3 a udelaji jim alespon dobry OS -)
Abych jenom nenadaval, je dost zvuku pro kacka ktere jsou proste super a daji se z nich poskladat nadherne veci, skvele se poji, jsou prurazne, vyvazene, proste kurzweil. Jen jsou trosku ohrane -)
Abych jenom nenadaval, je dost zvuku pro kacka ktere jsou proste super a daji se z nich poskladat nadherne veci, skvele se poji, jsou prurazne, vyvazene, proste kurzweil. Jen jsou trosku ohrane -)
No taky to nechápu, udělat pár nových boardů s paletou nových zvuků (pro méně schopné programátory) do K2600 přece nemůže být tak neřešitelný problém. Ale mám dojem, že u Kurzweila na řadu K2xxx dávno pečou. Prioritou je teď zdá se PC3. Je škoda, že tam nedali sampler a mohli si poklidně další čtyři roky šlechtit K3000 (pokud vůbec bude).
Ribon jak ho jednou budes mit, uz bez nej nikdy nebudes chtit byt. V zakladu ma bordy pouze contemporary a orchestral, je to takove polo kacko. Minimalne to piano dokoupit musis, bez nej je to humus. je to tak schvalne abys ho koupit musel. Nastesti neni drahe...Mizerna klaviatura na 2661, ale je zase lehle a skladne s RELATIVNE dobrym zvukem. A nemoznost interniho hdd je taky pekne napikacu, muzes pripojit externi, ale mas dalsi krabici, kabel tlusty jak palec u nohy, pak ji zapomenes vzit a jsi namydleny. Kdyz kacko, tak v X-ku... Pruser je u nej vaha, tak jako u kazde vyvazene klaviatury. A jelikoz mne kurzweil natolik nasral tak to reknu na plnou hubu. Klaviatura v 2661 je nejenze naprosto mizerna mechanicky ( predstav casio za par supu, tak o fous lepsi uroven ), ona je omrdana i po elektricke strance, dava jinak parametry. Tim padem je zvuk z 2661 mnohem horsi nez kdyz pripojis polovyvazenou nebo vyvazenou... Nez jsem na to prisel, bylo to par bezesnych noci, puvodne jsem myslel ze je ta 2661 v hajzlu... Nebyla. Jenom v kurzweilu potrebovali tlacit vic na pilu s drahsima modelama, tak ji nedali takovou podporu v OS jakou by potrebovala... Kdyby tam nebyli takove hvezdy jako tam jsou, mohly jim jit 26xx jak po masle, jenze to by museli kazdy rok vydat alespon nejake aktualni cd se zvukama, setupama, samplama, namapovanyma na KDFX a nejaky ten board. Hlavne ze v 2600 maji dekl pro snadnou vymenu bordu aby se nemusela rozebirat cela masina jako u babky k2500. Nejak mi unika k cemu to tam soudruzi davali, mohli usetrit za kus dalsiho plechu a srouba.... Proste tam jsou kokoti. Akorat nevim jestli americti, nebo korejsti. Rekl bych ze oboji. Proto PC3 vidim jako docela problem dokud nebude vychytana a nebude k ni prislusenstvi. Tim jak se predvedli proste u spousty lidi ztratili duveru. Protoze ono to muze nakrasne cele skoncit, tak jako skoncila jejich do dnes vlajkova lod. Ale slibovat umi, k3k se blizi - ROFL
Kua, zas jsem se nervnul. Kdykoliv na to vzpomenu.
Kua, zas jsem se nervnul. Kdykoliv na to vzpomenu.
nunu, zase nezacinaj... 
no ale mas pravdu, klaviatura v K2661 je dost zla, horsie je to, ze ju dali aj do PC361. ja sice uz hram hlavne na PC3x, ale stale ked si zapnem moju staru K2000VP tak mi poskoci srdce, super sa na nej hraju syntakovske zvuky a aftertouch stale skvelo funguje.
co sa tyka zvukov, ja neviem ako chlapi rozmyslate... ja mam Kurzweil kvoli urcitemu soundu a zvukom, ktore inde nie je mozne dosiahnut. na kvalitne velke piano mam v PC dajme tomu ArtVista Grand Piano, na orchester napriklad EWQL, VSTi syntakov je velka spusta...
nova vlajkova lod sa chysta, ale urcite to nebude nastroj ktory vymysli muziku na aku si spomenies a bude "vediet" vsetko.

no ale mas pravdu, klaviatura v K2661 je dost zla, horsie je to, ze ju dali aj do PC361. ja sice uz hram hlavne na PC3x, ale stale ked si zapnem moju staru K2000VP tak mi poskoci srdce, super sa na nej hraju syntakovske zvuky a aftertouch stale skvelo funguje.
co sa tyka zvukov, ja neviem ako chlapi rozmyslate... ja mam Kurzweil kvoli urcitemu soundu a zvukom, ktore inde nie je mozne dosiahnut. na kvalitne velke piano mam v PC dajme tomu ArtVista Grand Piano, na orchester napriklad EWQL, VSTi syntakov je velka spusta...
nova vlajkova lod sa chysta, ale urcite to nebude nastroj ktory vymysli muziku na aku si spomenies a bude "vediet" vsetko.