Lacná zvukovka na zníženie latency

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Martinko

Lacná zvukovka na zníženie latency

Příspěvek od Martinko »

Zdravím. Kupil som priateľke klávesy m-audio 88es, no má len nejakú základnú zvukovku s ktorou má v Cubase latency 40. Chce si čisto len hrať na klavíri a učiť sa nejaké skladby takže žiadnu profi zvukovku netreba. Chcel by som niečo do 100 e. Ja mám audiophile 2496 s ňou mám latency 6, no tá neviem či sa ešte vyrába. Tie klávesy sa napájajú cez usb takže stačilo by aby tá zvukovka mala 1 vstup na mikrofon výstup na repráky .. Viete mi poradiť niečo lacné s čím by som znížil tú odozvu? Ďakujem :)

jazzym

Re: Lacná zvukovka na zníženie latency

Příspěvek od jazzym »

najprv si pozri toto http://www.thomann.de/cz/miditech_pianobox_2.htm
alebo pozriet nejaky starši modul na bazaroch.

a k tej zvukovke..ked sa pohraš trochu s nastaveniami realtime , znižiť buffer,.. a pod .. malo by to fungovať z hruba rovnako jak na tej čo by si kupil ..

ked chceš kupiť novu , tak radšej zober s midi vstupmi .. lepšie to bude fungovať prepojenim cez MIDIout-in .. :roll:

Martinko

Příspěvek od Martinko »

O tých nastaveniach buffera som čítal len netušim kde sa to nastavuje. Nikde som to nenašiel

jazzym

Příspěvek od jazzym »

zaleži aky driver použivaš .. asi by si mal vyskušat aj asio4all, ..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hsZzF2XjqdU#t=147s[/youtube]

Martinko

Příspěvek od Martinko »

skúsil som ho a znížil mi zo 40 latency na 10 čo je super. Lenže keď v cubase nastavim v device, že má využivať asio ovládač, tak potom mi ide zvuk len na cubase, a na ničom inom mi nejde .. takže nemôžem mať spustený cubase a zároveň si pozerať video na youtube.. musel by som v cubase device zmeniť asio ovladač na pôvodný.. neviete mi s tym poradiť? :-/

Martinko

Příspěvek od Martinko »

Vlastne s ovládačom to nič nemá. ide len o to release driver background.. Zvukovka nedokáže prehrať naraz aj zvuk z pc a aj z klavíru.. takže buď jedno alebo druhé.. To bude asi tou 10eurovou zvukovkou Genius SM 5.1 ... Viete mi poradiť nejakú lacnú zvukovku? 2 kanálovú nie 1 jak mám teraz.
Naposledy upravil(a) Martinko dne 11 kvě 2014 17:25, celkem upraveno 1 x.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Pri minimalizovani Cubase, by to melo fungovat. Pokud ne, reseni bude druha zvukovka.

Martinko

Příspěvek od Martinko »

Jojo a vieš mi poradiť nejakú? chcel som audiophile 2496 tú mám overenú a je fajn, lenže tá nemá klasický port na jack na repráky.. Preto by stačila zrejme nejaká lacnejšia.. ale neviem podla čoho zistím či to bude fungovať?

jazzym

Příspěvek od jazzym »

Martinko píše:... Viete mi poradiť nejakú lacnú zvukovku? 2 kanálovú nie 1 jak mám teraz.
Martinko píše:J..., lenže tá nemá klasický port na jack na repráky.. ..
je tu viac veci ktorym nerozumiem :oops:

- klasicky jack na repraky? to neexistuju kable s roznymi koncovkami? :oops:
- 5.1 genius je jednokanalova? :oops:

nejaku kanalovu zvukovku lacnu ..hmm.. čo tak maudio m-track plus :roll: lacná?

Odpovědět