MacMini + Logic Pro X

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Fencer » 10 čer 2014 07:59

Zdravim vespolek,

rad bych pozadal zdejsi odborniky o radu. :-) Mam v planu poridit Mac Mini (Intel Core i7) s maximalizovanou RAM (16 GB), ktery by byl vyuzivan vyhradne pro hudebni ucely (Logic Pro X, NI Komplete atd.). Bude to moje prvni jablko, az doted jsem pracoval pouze na Windows.

Muj dotaz zni:

Bude mi stacit standardne dodavany klasicky 1 TB HDD 5400 RPM nebo mam radeji investovat do SSD (256 GB)? Prochazel jsem par diskuzi a nekteri uzivatele si stezovali, ze pri vyssi zatezi jim prestava obycejny harddisk stihat a Logic pravidelne hlasi overload. Vim, ze zalezi na tom, co ma kdo na mysli "vyssi zatezi". Rozhodne nemam v umyslu nahravat 10 akustickych nastroju soucasne, spis to vidim na maximalne 1-2 (kytara, zpevy) a pro vetsinu bezne prace hodlam vyuzivat sampler a syntaky z NI Komplete. 10-20 stop, vic pravdepodobne ne (i kdyz clovek nikdy nevi). Jo a na stopy urcite povesim nejake pluginy.

Diky za vsechny tipy.
Filip

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2014 08:45

audio stopy to az tak nevytazuju .. skorej to vytazi kontakt ked taha sample z disku .. 256G je trosku malo .. tam sa ti komplete s kniznicami nevojde asi ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Stan » 10 čer 2014 10:09

5400 rpm je pomaly ale mini ma thunderbolt a USB 3 takze kup rychlejsi exerni HD. TB bude mit stabilnejsi prenos dat ale USB 3 HD bude levnejsi. Taky nezapomen ze se predpoklada predstaveni noveho mini tento rok (zari, rijen) a nejen to.
Muj nazor je 256 flash & externi TB

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2014 10:26

jo to je dobra varianta .. 256 SSD dnu a vonku thunderbolt disk .. trebars :

http://www.alza.cz/lacie-d2-3-5-4000gb- ... 404277.htm

ale samozrjeme fungovat bude aj USB 3 disk ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Stan » 10 čer 2014 10:53

Usb 3 je v poho a urcite levnejsi ;)

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Fencer » 10 čer 2014 12:11

Diky za vsechny odpovedi. :-) Externi USB disk me uz taky napadl, takze se pravdepodobne rozhodnu pro kombinaci interni SSD + externi 7200 RPM. No, jeste o tom budu chvili premyslet.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2014 12:15

nemas nad cim premyslat .. toto je asi najlepsia varianta .. alebo si kup bezny disk dnu .. ten najmensi .. a sam si vymen 1TB disk SSD dnu .. ten stoji tak 400 eur .. neber si tem z applu .. za ten pytaju 1000 EUR ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Stan » 10 čer 2014 12:23

Externi usb 3 jsou dostupne a pokud koupis 2T tak ti to na databanky bude bohate stacit. Ja mam nekolik 3T SEAGATE a ty jsou v poho. Co se tyka Overloadu tak to byl problem v LP8 ja mam LP9 an zadny hlasky neregisrtuju. Pak je to taky na tom jak mas nastaveny system. Nevim jak je to LPX jelikoz jsem zatim nenasel duvod ho kupovat. Mini s i7 ti bude bohate stacit. Uvidis ze mac oproti PC je nebe a dudy. Odtud uz neni cesta zpet ;)

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Fencer » 09 črc 2014 14:45

Koukam, ze jsem na toto vlakno uplne zapomnel. :-) Tak aspon napisu, ze prozatim jsem s kombinaci Mac Mini + Logic Pro X + Roland A-800 Pro velmi spokojen a vsechno slape jak ma. Mozna na neco pozdeji narazim, az do toho proniknu hloubeji, nicmene zatim neni duvod ke stiznostem.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Stan » 09 črc 2014 15:05

:palec+:
U Mac narazis na problem jen mezi zidli a klavesnici. :lol:

Uživatelský avatar
Bedo
Příspěvky: 104
Registrován: 10 črc 2011 21:14

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Bedo » 04 úno 2015 19:17

Nechcem zakladať novú temu ked sa podobne niečo riešilo aj tu... chcel by som kupiť mac mini (windows ma pomaly ale isto kraja na kusky)... Okrem Logicu by som tam rad nahodil Ableton a samozrejme nejake VST (massive, kontakt ale nie nejake velke banky) tak otazka znie či by stačil ta najlacnejsia verzia Late 2014 s 1,4GHz a 4GB RAM alebo radsej pockat a kupit nejaky pouzivany Late 2012 a ten si este pripadne upgradenut? Vdaka

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od dendy » 04 úno 2015 22:02

toho procesoru by som sa trochu bal.. narocnejsie projekty urcite neutiahne.. lepsie by vola daka i7 2.4+ aj 4GB ram su LTT.. samozrejme bude to chodit tak 10x lepsie nez windows (ktorykolvek) s 4 GB.. ale aj tak.. 8 by bolo lepsich...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2015 00:29

no neviem .. tam je Turbo Boost up to 2.7GHz .. ci neni uplne malo .. ked si tie konfigy porovnas , tak to nejsu velke rozdiely http://www.apple.com/mac-mini/specs/ ... ja myslim ze to utiahne dost ..

Uživatelský avatar
Bedo
Příspěvky: 104
Registrován: 10 črc 2011 21:14

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od Bedo » 05 úno 2015 07:25

Tak páni ja vobec neviem nemam skusenosti s macom zatial tak preto som sa obratil sem ze ci by to utiahlo aspon nieco. Mozno by som este investoval do RAM ze by namiesto 4 dal 8GB. LEbo mam moznost to kupit za dobru zlavu ale na ten vyssi model by som uz asi nenaskrabal

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: MacMini + Logic Pro X

Příspěvek od dendy » 05 úno 2015 07:51

Pytkin píše:no neviem .. tam je Turbo Boost up to 2.7GHz .. ci neni uplne malo .. ked si tie konfigy porovnas , tak to nejsu velke rozdiely http://www.apple.com/mac-mini/specs/ ... ja myslim ze to utiahne dost ..

aha to som nevedel... potom je to asi ok

Odpovědět