Maly mix s viackanalovym PC interface

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3181
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od pavlii »

Obvykle jde přenášet do počítače tolik vstupů, kolik jich zvukovka umí obsloužit (ve formě separátních stop). Takže ano - lze i 18 například. To, že je třeba dokoupit třeba ADAT převodník 8in, je vcelku normální a v tomhle směru trochu nesouhlasím s tím textem výše, který se tváří, jako že to je "marketingový tah". Kdo má oči a aspoň trochu tomu rozumí a umí si o tom přečíst v dokumentaci k výrobku, tak tam je to dost jasně napsané a na nic "si to nehraje". Ne, že bych přečetl dokumentaci ke všem možným výrobkům, ale u těch, co mi prošly pod rukama, to tak bylo.

A na 18 separátních kanálech není nic zvláštního, proč by to nemělo fungovat 8)

P.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2405
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

sry za blbu otazku ale aky je vlastne rozdiel medzi tym mixom co dal pytkin a zvukovkou ?? ked si odmyslim picet vstupov a ovladacie prvky na panely ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Reaktor : to co som dal ja , je realny mix .. ktory mixuje aj bez pocitaca .. Zvukovka je casto len zvukovka .. teda X vstupov a Y vystupov .. Ktore sa medzi sebou nijak nemixuju .. Vela zvukoviek obsahuje aj mix .. Casto je to len poslucjhovy mix bez EQ kompresorov a efektov .. Casto sa ale najdu aj mixy s EQ , COMP a efektami na kanale .. Cize to uz je v podstate daco podobne ako ten mix co som dal .. Stale je tam ale problem , ze casto sa to da ovladat len z pocitaca .. Cize PC musi byt zapnuty .. Je tam vacsinou standalone mode , cize ked ju zapnes , alebo vypnes PC , tak to hra dalej .. ale nevies to ovladat .. Ten mix co som dal .. Ovladas cez ethernet .. cize ho vies ovladat cez Aplikaciu (PC , MAC , LINUX , RASPBERY ) .. Alebo cez telefon tablet .. Neni k tomu potrebne PC .. Dalej to vies ovladat aj cez MIDI controlerom .. atd ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Paradne sa to ovlada Behringer Xtouch controlerom .. Tam mas ledky na vybudenie kanalov .. farebne displeje na nazov channelov a zobrazovanie parametrov ..
45664026_748679538811966_4860683350093856768_n.jpg

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

ReaktoplazmAR : Kukni si este ten obrazok z predchadzajucej stranky .. Kde som daval fotku routovania .. Taky routing nema ziadna zvukovka , ze by si si realne mohol vyberat co chces kam posielat , a ci to je z preampu , za EQ , za Kompresorom , za fadrom .. etc .. Tak isto trebars VCA fadre .. Groupy .. atd .. Dalsiu vec , ze to ma AUTOMIX .. To v tejto triede nemaju ziadne mixy .. az velmi drahe yamahy ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2405
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

to je vyborne! pocitam ze presety mixov mozes ukladat neobmedzene.. kontrolery pozeram ze su v roznych velkostiach.. do racku na live idealne.
vies s tymi efektami aj sidechain interne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Presetov je tusim 64 .. vnutri vmixe .. samozrejme v software na pocitaci si mozes presetov ulozit neobmedzene ..
Bohuzial sidechain to nevie ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2405
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

skoda toho sc ale aj tak by mi to brutalne zlepsilo ergonomiu v racku.. uplne by mi stacil jeden preset na skladbu cize 64 je pre mna nekonecno 😀. mne by stacil aj ten xr12. voe to ma aj wifi router 😂

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Ano vsetky maju aj wifi .. ale to zrovna je nasjlabsia stranka toho mixu .. Je to dost slabe .. aj zabezpecenie je slabe .. Lepsie je pouzivat externy router .. Xr12 mam tiez :)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2405
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ako by si hodnotil efekty v tom? kompresor, reverb, limiter..? mal som kedysi behringer mix s efektovkou a pouzitelne tam boli 2 nadstavenia reverbu a konec. ale to je davno. nejaky 1622fx

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Priznam sa , ze pouzivam hlavne precision limiter .. to je jak Waves L1 .. pouzivam este graficke ekvalizery na vyrezavanie frekvencii , ktore piskaju .. to je super , lebo ti ukazuje analyzer a rovno tahas frekvencie ktore piskaju .. ostatne som moc netestoval .. na live ich nepouzivam .. ale tie efekty by mali byt fakt vyborne .. zabudni na analogove behringery .. toto su efekty na urovni kvalitnych pluginov .. A je tam fakt brutalny vyber ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Takto .. hovoril som samozrejme o FX sekcii .. standardny EQ , COMP a GATE co je na kazdej stope pouzivam a su v poriadku ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Aha .. Ja som chuj .. Samozrejme standardny gate a compressor na stope maju sidechain :D
Screenshot 2019-03-14 at 01.26.44.png

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

Aha .. este jedna vec .. Nahravanie po USB ma len XR18 .. XR12 a XR16 maju len 2 kanal nahravanie/prehravanie na USB kluc .. Co sa zase niekedy hodi .. Mam tam usb kluc s muzikou a prehravam ju pred vystupenim .. Prehrava to ale len WAVy a musia byt vo frekvencii ktora je nastavena .. Kedze ja vsetko robim 48kHz , musel som si graby z CD prevzorkovat na 48k ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21971
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Maly mix s viackanalovym PC interface

Příspěvek od Pytkin »

A XR18 ma este ultranet .. to je 16 kanalov po ethernetovom kabli do PM16 pultiku .. Kde si kazdy moze nastavit svoj mix do odposluchu aky chce ..

Odpovědět