Midi klávesy s vlastní zvukovou bankou

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Mist

Midi klávesy s vlastní zvukovou bankou

Příspěvek od Mist »

Ahoj, uvítám tipy na klávesy s dynamikou úhozu (49, nebo 61 kláves), které budou primárně sloužit jako MIDI klaviatura, ale musí mít v sobě pár kvalitních zvuků (piano, rhodes) a zvukový výstup (line out), aby bylo možno cvičit hru i bez PC. Vestavěné repro není podmínkou. Pokud bude mít i fadery a knoby programovatelné pro MIDI, je to výhodou.
Zatím se mi celkem líbí E-MU longboard 61, je to synth, nemá tedy programovatelný knoby, cena je kolem 8 tis, což je asi tak strop, co bych za to dal.
Nějaké jiné tipy? Samohrajky Casio, Yamaha ?
Předem díky.

judik
Vybavení

Re: Midi klávesy s vlastní zvukovou bankou

Příspěvek od judik »

Ten strop je dost limitující :) ... ale třebas ten Longboard cos vybral nebude špatný. E-Mu mají výborný klávesnice. Měl jsem XBoard 61, můžu posoudit. Potom mě napadá už jenom Roland Juno-D, Yamaha S03 a nebo koupit nějakou kvalitní "ojetinu" např. Kurzweil K2000.

charonme

Příspěvek od charonme »

cme u-key vyzeraju hrackarsky, ale maju dajake zaujimave midi moznosti

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Já se, s dovolením, přicpu do tématu :)

Mám podobnou poptávku (piano, rhodes, line-out, dynamická klávesnice). Klávesy však potřebuji v počtu 88 (kvůli splitu), vyžaduji USB, cena (ojetá asi) ideálně do deseti tisíc..
Úplně nejradši bych sáhl po Yamaha DGX-640, ale a) cena, b) hmotnost (jsou fakt opruz těžký :( )

Víte o něčem zajímavém? Nebylo by to jen na cvičení, občas by se někde i vystupovalo, ale zase žádný mega nasazení ..

tony9

Příspěvek od tony9 »

Nevím jestli to má USB. A má to vyšší cenu.
http://aukro.cz/korg-pa-80-i3503308133.html

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

dj-bobr píše:Já se, s dovolením, přicpu do tématu :)

Mám podobnou poptávku (piano, rhodes, line-out, dynamická klávesnice). Klávesy však potřebuji v počtu 88 (kvůli splitu), vyžaduji USB, cena (ojetá asi) ideálně do deseti tisíc..
Úplně nejradši bych sáhl po Yamaha DGX-640, ale a) cena, b) hmotnost (jsou fakt opruz těžký :( )

Víte o něčem zajímavém? Nebylo by to jen na cvičení, občas by se někde i vystupovalo, ale zase žádný mega nasazení ..
Vím. Kurzweil SP2X - piano, rhodes, USB a 88 kláves. Unést se to dá :) - dají se koupit poměrně levně, ale do 10 t asi ne.

dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Kladívkovka a unesu? :) díky za tip..

Odpovědět