MIKROFON DO STUDIA

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
Duracell

MIKROFON DO STUDIA

Příspěvek od Duracell »

zdravim potreboval by som pomoc s vyberom mikrofonu (do domaceho studia) ktory sa bude pouzivat viacmenej na RAP
chcel by som aby studio malo aspon takuto kvalitu aka sa nachadza v tomto tracku co chalan nahraval s tymto vybavenim:
OMNITRONIC VM-2000 Studio PRO
M-Audio Mobile PRE
kupil by som aj to iste co ma on lenze mic omnitronic sa neda na slovensku nikde zohnat a z CR mi ho neposlali tak hladam nejaku alternativu...
rozmyslal som nad Rode NT2A ale niekde som cital ze to neni dobry MIC na rap...cenova hranica by mala byt do 300€
DAKUJEM

supreff

Re: MIKROFON DO STUDIA

Příspěvek od supreff »

na rap je v pohodě SE ELECTRONICS SE 2200A v čechách ho seženeš za 5 000kč v cenový kategorii asi nejlepší ,ale to slovo nejlepší je dost relativní protože ti taky musí sednout ale na rap si myslim na tom moc nezáleží.hlavně vyřeš akustiku věř mi že je podstatně duležitější než si myslíš,to vyřešíš dekama a podobnejma věcma,

Duracell

Příspěvek od Duracell »

dakujem za radu myslis ale ze stym mikrofonom budem dosahovat rovnaku k valitu ako na tom videu? a akustiku by som zriesil tak ze mic dam do skrine ktoru oblepim prelozkami od vajec malo by to pomoct

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

to už radši narvi do skříně nějakou matraci nebo peřinu, vejcoplata jsou na nic
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

matucha

Příspěvek od matucha »

Je krasny jak ty plata od vajicek furt prezivaj ;).

Chce to aspon 10cm tlusty "rockwool/isover/kamena vlna" panely na 50% plochy mistnosti (jako start rozumny akustiky).

Nebo jako rychly reseni nejakej reflexion filter (ale ne nutne levnejsi).

Prinejhorsim ty matrace, tlusty zavesy, deky rozmisteny po stenach... vsechno je lepsi nez nic.

No a hlavne at ten vykon a muzika stoji za tu namahu ;). Hodne stesti.

Duracell

Příspěvek od Duracell »

diky za rady s tou akustikou btw stym micom suhlasite seci ze bude najlepsi na toto? a budem mat aspon taku kvalitu?:) alebo by ste mi mohli popradit nejaky ktory kupim na nejakom slovenskom eshope :)

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Kvalita toho výsledného záznamu záleží na milionu dalších věcí, než jen na mikrofonu. Mikrofon Omnitronic neznám, nikdy jsem ho neměl, ale vzhledem k cenové relaci, ve které se vyskytuje (3.5 - 4k Kč), to bude stejné jako ostatní mikrofony v téhle ceně. Stejnou službu asi udělá nějaký MXL, nebo legendární Oktava MK-319, která se ale hůř shání. Ten sE Electronics není špatný.

Jde o to, že na každý hlas sedne jiný mikrofon. Navíc i ty můžeš mít jinou představu... Některý mikrofon zní hodně živě (boost bassů a výšek), některý hodně suše a tím pádem si s tím zvukem potom můžeš dělat co chceš. Možná by mohl být cenově zajímavý i MXL v67i s dvojitou kapslí, u kterého si můžeš zvolit buď "warm" nebo "bright" zvuk. Audiotek má dopravu do SR zdarma, tak se podívej a zkus něco vybrat.

EDIT:
Co další věci, jako zvuková karta? To už máš vyřešené? Teď mě ještě napadá, že se prodává i ten sE mikrofon v balení s paravánkem. A na Audiotek.cz jsem pro změnu viděl nějaké sety MXL mikrofonů a zvuk. karet. Teď tam vidím MXL550/551R a zvuk. kartu Focusrite Saffire 6 USB v sadě za 4790. Ale jaká je kvalita těch mikrofonů, to bohužel nevím.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Bacon: Neviem, ci je vhodne tvrdit, ze rovnako ako Omnitronic posluzi Oktava MK319, kedze je v pribliznej cenovej relacii. Ak by to tak bolo, potom by bol uz zrejme ten Omnitronic rovnako legendarny ako MK319.

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Bylo to myšleno tak, že horší to nebude a může to být jen lepší. Oktava MK-319 je samozřejmě asi to nejlepší, co by mohl pořídit za ty peníze.

Duracell

Příspěvek od Duracell »

fakt vam dakujem za rady ale potrebujem hlavne MIC ktory kupim na slovensku alebo ho dostanem na slovensko s lacnym postovnym a cenova hranica neni 3-4k KC...napisal som tam do 300€ a podla aktualneho kurzu je to 7311,196 KC...cize este raz zhanam mikrofon s ktorym budem dosahovat najmenej rovnaky vysledok ako je na tom videu s predpokladom ze splnam setky ostatne poziadavky

Bacon

Příspěvek od Bacon »

Tak znova - AudioTek posílá zdarma i na Slovensko. NIKDO ti nezaručí, že s mikrofonem, který si koupíš budeš dosahovat stejných výsledků. Nemalý podíl na kvalitě výsledné nahrávky má také akustika místnosti, převodníky ve zvukové kartě, postprodukční úpravy.

Pořád jsem se nedozvěděl, jestli máš nějakou zvukovou kartu s fantomovým napájením, to je taky důležitá věc a taky něco stojí, takže v případě, že ji nemáš, by ti ukousla část rozpočtu. Ale mikrofony OMNITRONIC neznám, tu firmu znám hlavně jako firmu, co se motá okolo DJ vybavení, takže nevím, jak jsou na tom s kvalitou. Předpokládám, že to nebude nic extra.

Rady už tu zazněly, koupit Oktava MK-319 (ale ta se hůř shání), která udělá skvělou službu. Za bezmála 7k se dá koupit i Rode NT2A, za necelých 8k se dá koupit lampový MXL V67i Tube, který má také volbu dvou kapslí. Do 7k se dají koupit i nějaké AKG Perception, ty tu taky někdo měl, takže by mělo stačit hledat na fóru.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na mikrofon omnitronic by som nevsadzal .. ale nikdy som ich nemal v rukach ..

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Já Oktavu kupoval na Slovensku :wink:. Tady www.tmsound.sk.

Duracell

Příspěvek od Duracell »

zvukovu kartu mam M Audio Mobile PRE USBma to fantomovie napajanie

Odpovědět