Mikrofon s prevodnikom do domaceho studia na spev asi 100eur
Mikrofon s prevodnikom do domaceho studia na spev asi 100eur
Zdravim,
chcel by som otcovi urobit prekvapko na Vianoce a kupit mu novy mikrofon, lebo sa mi stazoval, ze mu to nahrava s opozdenim, a ze to stoji cele za prd.
Rozumiem sa do toho len trocha. Potreboval by som poradit asi USB kondenzatorovy mikrofon na spev s prevodnikom okolo 100eur (uplny strop je 200eur).
Tiez potrebujem poradit, co vsetko k takemu mikrofonu treba - narazam na tu "sietku", ktoru mavaju spevaci pred mikrofonom. Takisto by to asi chcelo nejaky stojancek na stol aj na zem.
PS: Bude to pripajane k pocitacu s win 8, pracovna stanica acoustica mixcraft
chcel by som otcovi urobit prekvapko na Vianoce a kupit mu novy mikrofon, lebo sa mi stazoval, ze mu to nahrava s opozdenim, a ze to stoji cele za prd.
Rozumiem sa do toho len trocha. Potreboval by som poradit asi USB kondenzatorovy mikrofon na spev s prevodnikom okolo 100eur (uplny strop je 200eur).
Tiez potrebujem poradit, co vsetko k takemu mikrofonu treba - narazam na tu "sietku", ktoru mavaju spevaci pred mikrofonom. Takisto by to asi chcelo nejaky stojancek na stol aj na zem.
PS: Bude to pripajane k pocitacu s win 8, pracovna stanica acoustica mixcraft
Re: Mikrofon s prevodnikom do domaceho studia na spev asi 10
No já by jsem doporučil asi nějaký kondenzátorový USB mikrofon s příslušenstvím do €200 s dokumentací a k tomu nějaký prvotřídní stojan. Asi by jsi ho mohl sehnat přes internet.
Stan sa vyzná
...
ešte na nejaký ten popfiter zabudol.
_Mimochodom mne nikdy popfilter nepripadal dôležitý v zmysle sykaviek...ale vždy si predstavujem že to povedali prskajucemu spevákovi čo prišiel prvykrát do drahého štúdia , na toto si daj sem pred ústa, zle nam to bere sykafky
mudrnudl: to že to je na prd a že to nahrava oneskorene bude chyba vo vyladenosti software-driver. USB Mikrofony do 100eur su na trhu asi dva
si vyber

ešte na nejaký ten popfiter zabudol.
_Mimochodom mne nikdy popfilter nepripadal dôležitý v zmysle sykaviek...ale vždy si predstavujem že to povedali prskajucemu spevákovi čo prišiel prvykrát do drahého štúdia , na toto si daj sem pred ústa, zle nam to bere sykafky

mudrnudl: to že to je na prd a že to nahrava oneskorene bude chyba vo vyladenosti software-driver. USB Mikrofony do 100eur su na trhu asi dva

a co do 200eur?
seriozne som sa prisiel poradit
ked clovek da malo info, ludia pixluju, ze sa mu neda poradit, ked da vela, tak pixluju, ze co chce, ked uz vsetko vie!
myslite, ze tejto cenovej kategorii je to uplne jedno?
na thomanne maju strasne vela mikrakov a ja nemam potuchy, ktory by mohol byt dobry...
na muzikeri je vyber uzsi:
http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... -mikrofony
oplati sa tam spekulovat, alebo si mam hodit mincou
seriozne som sa prisiel poradit
ked clovek da malo info, ludia pixluju, ze sa mu neda poradit, ked da vela, tak pixluju, ze co chce, ked uz vsetko vie!
myslite, ze tejto cenovej kategorii je to uplne jedno?
na thomanne maju strasne vela mikrakov a ja nemam potuchy, ktory by mohol byt dobry...
na muzikeri je vyber uzsi:
http://www.muziker.sk/studio-podium/mik ... -mikrofony
oplati sa tam spekulovat, alebo si mam hodit mincou
Pozeral som aj ja práve Muziker ponuku , a zaujala ma zlava na AKG P120 USB ale ked potrebueš stojanček tak aj audiotechnica AT 2020 USB by mala u mna šance.
ja som neni tiež cenovo náročný , práve včera som kupil Superlux HO8 za 36euros
na hihatku a pokusy
ale ked nenapišeš čo mal ocino doteraz , nikto si ani netrufne povedať že to za 100+ bude lepšie
ja som neni tiež cenovo náročný , práve včera som kupil Superlux HO8 za 36euros

ale ked nenapišeš čo mal ocino doteraz , nikto si ani netrufne povedať že to za 100+ bude lepšie
lespie to bude urcite, o to sa nebojim
to AKG sa aj mne pozdavalo
pozeral som aj toto:
http://www.thomann.de/cz/samson_gtrack.htm
je to to iste ako ten akg?
to AKG sa aj mne pozdavalo
pozeral som aj toto:
http://www.thomann.de/cz/samson_gtrack.htm
je to to iste ako ten akg?
jazzym sa tiež vyzná....jazzym píše:Stan sa vyzná..
_Mimochodom mne nikdy popfilter nepripadal dôležitý v zmysle sykaviek...ale vždy si predstavujem že to povedali prskajucemu spevákovi ....

mudrnudl, pokial ma tata teraz mikrofon za 20 EUR, tak by tvoj problem mohol vyriesit uz len samotny rozdiel v cene (a kategorii).
samson je Cina, takze to kupuj, jedine ak najdes nejake dobre hodnotenie zo solidneho zdroja.
prilis mnoho rad tu nedostanes, lebo USB mikrofony sa bezne nepouzivaju...
samson je Cina, takze to kupuj, jedine ak najdes nejake dobre hodnotenie zo solidneho zdroja.
prilis mnoho rad tu nedostanes, lebo USB mikrofony sa bezne nepouzivaju...

mudrnudl,.. Ten samson má mix monitoring v sebe , ja by som to nekupoval ale netušim o čom je spievanie tvojho otca resp. netuším o čom je spievanie celkovo .
Použivam len kratko tieto kondenzatorove mikrofony ...na španielku a ine nastroje, a zatial podla mojich chabych skuseností v tejto cenokategorii najviac vplyva na zvuk velkost membrany , čím bude vačšia tým bude kvalitnejšie snimať stredové tóny a menšia membrana bude zasa obsahovať viac výšok a stredy budu ustupovať ,. takže ak tvoj ocino má pekný čistý hlas , tak by sa mu mohol páčiť mikrofon s 1"(25mm) membranou (diaphragm) ..pokial má taký chrapčák hlas , tak by mohol lepšie znieť na tých menších ..napr . AKG120 má 2/3"(16mm) , aj Audiotechnika 2020(16mm)
U thomanna by som ja osobne nekupoval tie T Bone mikrofony , Samson možno , ale asi ani to nie ,..ked sa jedna o darček tak meno výrobcu má vznam tak by som zo spodu išiel po AudioTechnica, AKG , Shure , Rode
Apogee Mike
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Dakujem jazzym. Teraz mam uz aspon aku-taku predstavu, co treba v parametroch pozerat.
ak ti možem poradiť ako darček , myslim že taký vokálny procesor s mikrofonnym vstupom by mohol potešiť , a mikrofon potom nemusíš kupovať s USB
http://www.thomann.de/gb/tchelicon_voic ... ate_xt.htm .. má to aj phantom 48V , ale zatial neviem či to usb funguje ako audio interface .
edit : tak to USB v tom pristroji funguje len na nejaky upgrade .Takže by bolo potrebne zakupiť k tomu audio interface .ale myslim že pre speváka je v tom vela zábavy

http://www.thomann.de/gb/tchelicon_voic ... ate_xt.htm .. má to aj phantom 48V , ale zatial neviem či to usb funguje ako audio interface .
edit : tak to USB v tom pristroji funguje len na nejaky upgrade .Takže by bolo potrebne zakupiť k tomu audio interface .ale myslim že pre speváka je v tom vela zábavy