MXL Genesis /vs/ SE Gemininy II - mikrofon

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
MatějNemiNemec

MXL Genesis /vs/ SE Gemininy II - mikrofon

Příspěvek od MatějNemiNemec »

Zdravím

Má někdo zkušennost s MXL Genesis mikrofonem? mám ho doma, nahrávám na něj, ale přijde mi až moc ostrej. Je to tím, že s ním neumím zacházet a nebo je tomu zkutečně tak? Přemýšlím totiž, že ho vyměním za SE Geminy II. Myslíte, že bude zvuk razantně plnější a kulatější a budu výrazně spokojenější?

Máte někdo zkušennost ? Díky opět za Vaše osobní názory :-) Moc si jich od Vás všech vážim!

Hammond

Re: MXL Genesis /vs/ SE Gemininy II - mikrofon

Příspěvek od Hammond »

Ja sice osobnu skusenost s tymto typom nemam, ale podla mna ten ostry zvuk zrejme nebude tym, ze s nim neodborne pracujes, ale tym, ze sa jedna o "standardny cinsky" mikrofon. Tazko povedat, ci bude na tom SE lepsie. Idealne by bol si ho vyskusat, aby si nesiel "z dazda pod odkvap", alebo naopak :) . Ak ale hladas mikrofon, ktory bude protipolom k prehnanym vyskam, potom urcite skus Oktavu MK319.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

... prip. paskace GAP R1 active, alebo SE X1R.. ..zalezi od ucelu, na ktory to chces. Ale pozor; to su osmickove charakteristiky.

MatějNemiNemec

Díky za rady, na tu čínu mě upozorňoval i Pavel Kapler no. Přitom se MXL vychloubá, jaká je to špica :-/ no ještě mám AKG C300 a ten mi zase přijde moc nevýrazný. Chci plný, teplý mikrofon, ale zároveň s dobrou zřetelností a ten Geminy II se hodně používá v Rapu a na ten ho především chci, tak mě spíše zajímá jestli bude mezi MXL a SE rozdíl. Jenže nevím jak ho mohu vyzkoušet.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Myslis AKG C3000? Ono problem tychto cinskych mikrofonov je v tom, ze na prve pocutie tie ich enhancovany vysky nevadia, resp. mozu vdaka tomu zniet vyraznejsie/priebojnejsie ako dokonca odost drahsie mikraky. Ale akonahle zacnes taketo nabery vrstvit, objavi sa ten typycky problem, ze nahravka znie "uvrieskane a tenko" a neda sa s tym uz potom vela spravit. Fakt by som na Tvojom mieste skusil tu Oktavu MK319. Informacii tu o nej najdes kopec. Je to tu hodne diskutovany a oblubeny mikrak. A napokon by sa mozno s tym MXL dokazali aj vhodne doplnat. Ale odporucal by som si ho niekde vyskusat, nez ho kupis. Nemusi totizto sadnut kazdemu a na vsetko.

MatějNemiNemec

Děkuju za radu, ale zkutečně mě zajímá ten SE Gemini II a názor na něj.

Odpovědět