Nákup studiových sluchátek

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
matucha

Re: Nákup studiových sluchátek

Příspěvek od matucha »

STi píše:to je asi o tom preco treba na tanecnu elektroniku min 8" monitory alebo este lepsie subwoofer, bass musi byt pocut, citit.
s K701/2 tam nieje potrebny feeling. Sennheisery HD600/650 tam ten feeling uz maju ale zase im chyba ten potrebny detail a este k tomu su dost pomale. Beyery nemaju taky dokonaly detail ako AKG ale dost sa k tomu priblizuju ale bass maju uplne na inej urovni ako AKG, ale nieje taky pomaly a rozlezeny ako maju senny.

Obrázek
Obrázek
Zajimavy krivky... a i tam to akg vypada nejrozumnejc s tim, ze 30hz je trochu potlacenejch, coz nepovazuju za problem. Jen musis vedet jak to na tech sluchatkach ma hrat, kdyz to hraje dobre. Clovek zvyklej ze sennheiseru na nich samozrejme prepali basy.

Mimochodem i ta 8" je relativni. Pred casem se u me stavoval jeden dnb clovek, kteryho mixy fungujou supr a vsechno dela na adam A7, ktery presne fungujou v jeho podminkach/akustice. Poslechl si tu moje 16" bedny a rek, ze slysi vicemene to samy co u sebe doma ;). Puvodne mel nejaky mackie (ty maj tusim o kousek vic jak 8") a prechod na A7 zlepsil jeho mixy dost znatelne. Znam i lidi u kterejch je to naopak... a pak jsou tu NS10 a Auratone lidi co delaj kruty mixy pro hiphopovy hvezdy ;).

STi

Příspěvek od STi »

ide tu aj dost o to ze pri tychto testoch boli s najvacsou pravdepodobnostou pouzivane highend sluchatkove zosiky ktore s K701 hraju velmi rozdielne ako bezne zvukove karty, popr. low/mid end zosiky. K701/2 je velky zrut, k nim treba naozaj silne a kvalitne zelezo aby to hralo tak ako na tej krivke.
FB | SC | T

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo to je fakt, akg mi pridou celkove na tohle dost haklivy a proto asi i nekterejma neoblibeny.

djmalda

Příspěvek od djmalda »

takže by jste mi doporučovali ty Beyery DT 990 Pro?? :)

djmalda

Příspěvek od djmalda »

ještě se zeptám. Jakej by jste by doporučili zesilovač k těmto sluchátkům. Mám sice v PC ESI Juli@ kartu, ale nevím jestli to bude stačit. Dík

STi

Příspěvek od STi »

FB | SC | T

Tommy Dee

Příspěvek od Tommy Dee »

Ktoré slúchadlá by ste doporučili na tvorbu elektronickej hudby ?
V podstate sa rozhodujem medzi - Beyerdynamic DT 990 Pro http://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt990pro.htm
a - AKG K-601 http://www.thomann.de/gb/akg_k601.htm

Môj cenový strop je 150e, ak by ste náhodou poznali iné lepšie slúchadla.

Diky :)

Odpovědět