Native Instruments KOMPLETE 9 alebo Motif XS ?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
dano

Re: Native Instruments KOMPLETE 9 alebo Motif XS ?

Příspěvek od dano »

Oxyygen vec nazoru. Ja osobne som napriklad dost presetovy clovek, vacsinou moja "tvorba zvukov" konci pri obalkach, filtroch a layeroch - nejako ma nebavi objavovat ziarovku. Samozrejme ak by som tvoril nejaku vyslovene experimentalnu hudbu, tam je to ine. So samohrajkou to samozrejme nema nic spolocne, ale to asi vies.

Dal som svoj postoj a svoj nazor - ze si viem predstavit fungovat len na HW, ale len na SW urcite nie. Idealne je to samozrejme spojit. Ale samozrejme so mnou nemusi nikto suhlasit :-D

supreff

Příspěvek od supreff »

no pro mě osobně je lepší zvuk motif xs, ale synthy žádná sláva, motif xs má pěkné piana pěkné smyčce, akustické nástroje jsou prostě pěkné, komplete má pěkné synthy, nemá špatné akustické nástroje ale nemá na motif

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Oxyygen píše:zapnes a hrajes, to se dela se samohrajkou ne? Tvorit zvuky pres nejaky menu na display je hodne kreativni zalezitost.:)
Myslim ze HW feeling mas jen u subtraktivnich syntaku ala analogy, jinak je pocitac ve vsem lepsi.
Vsetky zvuky su uz vytvorene .. staci si vybrat ..

HW feeling je HW feeling .. Niekto ho potrebuje .. Niekto nie .. Kazdy si vyberie , co ho viac inspuruje .. Niekto proste zapne motif , vyberie zvuk , da new song a komponuje .. niekto zase zapne pocitac a hodiny kruti mysov aby vyludil ten spravny zvuk .. Kazdeho proste bavi nieco ine .. Neexisruje to spravne ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

oxy, keby bol "pocitac ve vsem lepsi", tak by uz davno vsetci hudobnici presli na pocitace. ale to sa nedeje.
skor naopak, stale existuje velka cast vaznych muzikantov, ktory sa pocitacom vyhybaju ako cert svatenej vode.... :wink:

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Muj nazor je ten, ze pokud mas KOMPLETE, Ticko a nejaky kvalitni analog, tak mas vse potrebne na elektroniku. Samozrejme rockova hudba se tezko bude delat v pocitaci :)))

hawkens

Příspěvek od hawkens »

MDudas píše:keby bol "pocitac ve vsem lepsi", tak by uz davno vsetci hudobnici presli na pocitace.
Hm, keby sa ludia spravali racionalne a rozumne, tak si iPhone ani iPad nikto nekupi, Apple do roka skrachuje, Zenam by sa nikdy nestal prezidentom a Fico by mal preferencie 4%. Ale asi by si bol prekvapeny kolko dokonca aj rockovych hudobnikov pouziva pocitac. Netvrdim ze v celom procese tvorby od zaciatku do konca, ale urcite pouziva.

dendy

Příspěvek od dendy »

hawkens píše:Hm, keby sa ludia spravali racionalne a rozumne, tak si iPhone ani iPad nikto nekupi, Apple do roka skrachuje,
To skorej by nikto nemal Windows a skrachoval by Microsoft :-P

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

HW feeling je HW feeling .. Niekto ho potrebuje .. Niekto nie .. Kazdy si vyberie , co ho viac inspuruje .. Niekto proste zapne motif , vyberie zvuk , da new song a komponuje .. niekto zase zapne pocitac a hodiny kruti mysov aby vyludil ten spravny zvuk .. Kazdeho proste bavi nieco ine .. Neexisruje to spravne ..[/quote]

Dovolim si tvrdit, ze Komplete ma x nasobne vic presetu k okamzitemu pouziti nez vsechny workstationy dohromady. Jedinej rozdil je, ze workstation zapnes a hrajes a u komplete zapnes pocitac, spustis program a hrajes - takze skoro zadnej rozdil v komfortu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

hawkens

Příspěvek od hawkens »

V niektorych zanroch, napriklad dnb, dubstep, (moj pripad) sa pouziva taky masivny processing ze tam aj ten najtucnejsi analog je sam o sebe nepostacujuci, aj tak ho treba nasamplovat alebo rovno nahrat a nacpat na neho este efekty ekvalizery kompresory atd. Bicie detto. V takomto pripade je pocitac vyhodnejsi, kde je pocet efektov a procesorov nelimitovany, resp. limitovany iba vykonom CPU.

K tomu ma napadla analogia, aj gitarista prakticky nikdy nehra na surovej gitare, dokonca ani len s jednym multifektom, ale ma pod nohami kufrik plny krabiciek.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Oxyygen píše:Dovolim si tvrdit, ze Komplete ma x nasobne vic presetu k okamzitemu pouziti nez vsechny workstationy dohromady. Jedinej rozdil je, ze workstation zapnes a hrajes a u komplete zapnes pocitac, spustis program a hrajes - takze skoro zadnej rozdil v komfortu.
Ja nehovorim ze nie .. Ja hovorim o tom , ze programovat zvuky na syntaku nikto nepotrebuje , lebo uz su vsetky hotove .. to som reagoval na teba , ze programovat zvuky na malom displeji je otrava .. muzikanti to nepotrebuju .. nastroje maju dostato zvukov , ze krutit nic nepotrebuju ..

Rozdiel v komforte Pocitac vs Syntak je brutalny .. Proste nastroj je specificky upraveny ergonomicky na to , aby sa na nom hralo .. SW je stale pocitac .. musis pouzivat mys .. atd .. Hovorim za seba .. Absolutne ma nebavi zapnut pocitac a hladat v nom dake zvuky .. v MBP ani nemam Logic .. Nainstaloval som si tam REAPER a pustil som ho za 2 roky asi 3x .. Absolutne ma bavi zapnut virus alebo radias a hrat na nich .. a tak to je u vela ludi .. Ale samozrejme je tu aj ta druha skupina , ktorych to bavi robit na pocitaci .. To je v poriadku .. kazdy si vyberie ten sposob , ktory ho bavi ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens píše: K tomu ma napadla analogia, aj gitarista prakticky nikdy nehra na surovej gitare, dokonca ani len s jednym multifektom, ale ma pod nohami kufrik plny krabiciek.
toto neni uplne pravda .. su aj gitaristi , ktorym staci jedno kombicko a mastia na tom cely koncert ..

hawkens

Příspěvek od hawkens »

No to je fakt, Zavis asi nepouziva Komplete ani vela skatuliek :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tCyvI9yUGk4#t=80s[/youtube]

pvinci

Příspěvek od pvinci »

pro mě je volba jednoznačná - OBOJE :-)
na cvičení a hledání motivů a námětů je zapnutí jednoho knoflíku a okamžité hraní fakt super.
no a pro zbytek komplete, nehledě na to, jak se dá dneska ty syntaky s počítačem dodatečně propojit

takže nekupovat ultimate nebo motif xf
ale koupit verzi standart a k tomu yamahu třeba řadu mox nebo došetřit a koupit starší xs/xf :-)
BM15A, 1616m, k2500R, triton extreme88, oasys pci, BK-7m, 03R/W, DX7, QS+piano, balíky IK Multimedia a NI, SPL channel one

vasek

Příspěvek od vasek »

hawkens: prosím, kytaru sem nemontuj, to přirovnání je blbost a úplně mimo.
oxygen: nemůžu souhlasit, že komfort je stejnej. Editace detailních paramterů je pohodlnější na PC, ale když si chce člověk zahrát jen tak pro radost, tak HW nástroj je o moc lepší (v tu chvíli).

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

jakej je rozdil mezi spustenim programu a vybranim presetu (Komplete nemusis spoustet pres DAW) a zapnutim workstationu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět