Nord Clavia electo 5D

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
gambler

Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od gambler »

Zdravim,chcem sa spytat preco sa Nord Clavia Electro 5D-6D predava tak lacno oproti Nord Stage 2 -3?Chapem spravne ze do Electra mozem stiahnut zo stranky Nordu za free tie iste zvuky ako ma Stage atd?
Tiez som cital ze ludia frflu na Nordy ze piano znie tenko bez basov?Mne sa z ukazok prave zda ze piana Nordu zneju uplne skvele,maju punch a konkretny ton..Prave naopak nepaci sa mi 99% ostatnych virtualnych pian ktore nie ze hraju basove noty ale skor taky basovy zahuhnany, mudy, neurcity, rozbity hluk na spodkoch.

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Stage má navíc synth engine. Řada Electro pouze omezený sampler. Má myslím i nějaké další možnosti splitování etc. Řada D má také nejlevnější (synth - varhanní) klaviaturu.

Pokud jde o zvuky, je to otázka vkusu. Já jsem spokojený nad míru :-)

Více třeba zde

https://www.norduserforum.com/general-n ... 15138.html

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Jinak ty zvuky jsou opravdu pokud jde o elektrické a akustické nástroje zcela totožné. Jenom novější řada podporuje speciální filtry na EP typu Dyno.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 354
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od ZFarkas »

Má Electro 5 zpracování zvuku a FX 24-bit na 48kHz a 15-sec neloopované klavírní vzorky? Tyto zásadní informace jsem na stránkách Nordu, ani nikde jinde nenašel, což mi přijde trochu divné..

gambler

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od gambler »

Aha, takze v elektre su syntaky len samplovane ale zbytok ma rovnaky ako stage?Myslim zvuk? Co to znamena synth-varhanni klaviatura?
Nieco ako midi keyboard za 100eur?
Inak este som pocul ze Nord dokaze citat a hrat original zvuky z Mellotron M4000? Mas s tym skusenost?Ako to znie?

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Já bych nerad šířil bludy, ale ano, zvuky samy o sobě jsou stejné. Stačí se podívat na stránky. NE 5 má oproti Stage myslím poloviční paměť, takže není možné mít tam tolik nástrojů v plné velikosti. Osobně si ale v klidu vystačím. Nebo si tam narvat víc modelů v menší velikosti, pokud člověk potřebuje mermomocí mít vše na palubě.

Modely D jsou specializované (klaviaturou) na varhany. Není problém na to hrát klavír, je to kvalitní mechanika, ale neni kladívková. Od toho jsou nástroje Electro 5 HP, i když je jinak všechno stejné.

Tady je odkaz na samply Mellotronu, nevím, o jaký typ jde. Podle mého ucha hrají víc než dobře. Electro má jednoduchý sampler, který umožňuje ovládat u Mellotronu základní obálku a dynamickou odezvu.

https://www.nordkeyboards.com/sound-lib ... /mellotron

Stage má oproti Electru (pokud to dobře chápu) zabudovaný engine z Nord Lead A1. Ale doporučuju spíš srovnat specifikace. Electo například neumí monosynth a má trochu omezenější efekty.

Kdybys měl cestu do Prahy, neni problém vyzkoušet. K čemu ho chceš hlavně používat?

gambler

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od gambler »

Super dik za objasnenie!
Chcel by som nieco ze sadnem,rychlo to zapnem a zabrnkam si ked ma nieco napadne..Nebavi ma stale zapinat PC,pustat DAW,otvorit plugin,to ma aj chut prejde,alebo sa zrovna na to vykaslem..
A jasne ze aj tie zvuky by som nasledne pouzival do "produkcie"..Na Norde co som pocul z nejakych ukazok sa mi paci ze vacsina tych zvukov znie super a su hlavne takmer dry bez reverbov a hovadin..

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Jo, na tohle je super. Teda na koncerty ještě víc :-)

Chce to pak ještě nějaké kvalitní stereo ozvučení.

vasek
Příspěvky: 2002
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od vasek »

No tak hlavní rozdíl (aspoň pro mě) je, že Stage umí hrát zaráz dvoje varhany, dvoje piána a dva synth/samplery. Takže pokud chceš mít např. piáno podložený padem, tak na Electru už si k tomu zahraješ melodii leda na varhany...

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Jen doplním, že varhany se můžou splitnout na horní a spodní rejstřík.

Na Electru už si za této situace nezahraješ vůbec nic, pač je to nástroj bitimbrální :-) To znamená, že zahraje buď např. layer EP/pad nebo split EP/varhany, ale už ne layer+split.

Mě to bohatě stačí, ale určitě jsou kapely, kde je to málo. Třeba když v Genesis revivalu někdo potřebuje dva Mellotrony najednou :-)

Myslím, že Gamblerovi jde hlavně o zvuk a ten stejný je.

vasek
Příspěvky: 2002
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od vasek »

Přesně tak.
Jen doplním, že nemusím hrát nic extra složitýho, ale pokud chci hrát trochu nějaký covery, tak si s Electrem nemůžu vystačit.
Ale pokud je cílem opravdu jen něco tvořit a postupně vrstvit, Electro je podle mě skvělá volba - skvělej zvuk za relativně dostupnej peníz. Hodně dlouho jsem ho zvažoval.

gambler

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od gambler »

Vdaka chalani!JJ presne na to by som to chcel, len tvorba plus vyuzivat zvuky.Najidealnejsie by bolo pre mna keby bol nejaky Nord so 4 oktavami a velkostou nieco ako Teenage OP 1 a malo to aj nahravatko..Bohuzial nic take neexistuje..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od MDudas »


Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 311
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od Stardust »

Nebo jakýkoliv kontroler a iPhone :-)

Ale bez legrace, jsem fanda Nordu. Čistě z hlediska hraní a intuitivního přístupu nemá konkurenci, i když toho v zásadě moc neumí.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Nord Clavia electo 5D

Příspěvek od MDudas »

My od Kurzweila vam ten ovladaci panel ticho zavidime... :oops:

Odpovědět