Notebook na tvorbu hudby
-
Re: Notebook na tvorbu hudby
Jo, chci notebook. Je to pohodlnější. Na druhou stranu chci určitou spolehlivost za málo peněz. Mám ale pocit že notebooky v dané kategorií by to mohli splnit.
ja mam 2 mista, kde se pohybuju s minim (prace a doma). V praci mam levnej monitor, klavesnici i mys (investice cca 2300) a doma thunderbolt display.
Musim rict, ze mi velmi vyhovuje vzit takhle malou krabicku, ktera nezabere vic nez externi disk. Velkej monitor je pohodlnejnsi, a clovek stejne chodi s notebookem maximalne po byte. Je to ale o penezich samozrejme pokud mas na mb pro, tak kup mb pro. Pokud chces investovat do 20 tisic, mac mini je dle me zkusenosti nejlepsi reseni
Musim rict, ze mi velmi vyhovuje vzit takhle malou krabicku, ktera nezabere vic nez externi disk. Velkej monitor je pohodlnejnsi, a clovek stejne chodi s notebookem maximalne po byte. Je to ale o penezich samozrejme pokud mas na mb pro, tak kup mb pro. Pokud chces investovat do 20 tisic, mac mini je dle me zkusenosti nejlepsi reseni
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
- Jirka Štolfa
Já jsem měl zatím notebooky tři a až Macbook Pro fungoval bez nějakých nervů a neustálého řešení ovladačů a kde jakých technických pytlovin. Ale jak jsem časem pochopil, tak někoho to neustálé řešení problémů naplňuje a tak se mu to líbí. Pak se cítí nesvůj a na OSX má pořád potřebu něco řešit, i když tam není potřeba řešit téměř nic. No, jak komu libo jest.
edit: Ano, taky jsem zkončil na MacMini, kvůli pohodlnému velkému monitoru.
edit: Ano, taky jsem zkončil na MacMini, kvůli pohodlnému velkému monitoru.
Naposledy upravil(a) Jirka Štolfa dne 11 kvě 2013 10:21, celkem upraveno 1 x.
-
A co cubase, bude si rozumět s "Mountain Lion". Je to aspoň tiché?
mal som kolegu, ten mal macbooka ale prakticky vacsinu casu na nom bootoval do windows (koli programovaniu vo Flashi, na osx tam daco nefungovalo s fontami vo Flashi) - vravel že v zivote mu na ziadnom kompe windows nechodil tak stavilne a rychlo ako na macbooku
)
igor: mountain lion je verzia operacneho systemu... OSX je operacny system, mountain lion je jeho veria (osx 10.
... hw od applu je Mac Mini, Macbook, Mac Pro,... na HW od applu mozes bezat OSX alebo Windows
Cubase existuje vo verzii aj pre OSX aj pre Windows...
Ak sa nechces ucit nic nove, ostan pri windows.. ak neriesis peniaze, kup si hw od Applu a na to hod windows, ak chces nieco usetrit, kup si ntb od ineho vyrobcu.... nekupuj acer ani msi - to je moja rada

igor: mountain lion je verzia operacneho systemu... OSX je operacny system, mountain lion je jeho veria (osx 10.

Cubase existuje vo verzii aj pre OSX aj pre Windows...
Ak sa nechces ucit nic nove, ostan pri windows.. ak neriesis peniaze, kup si hw od Applu a na to hod windows, ak chces nieco usetrit, kup si ntb od ineho vyrobcu.... nekupuj acer ani msi - to je moja rada

- Jirka Štolfa
Ohledně tichosti, záleží co máš přímo namysli (Macbook, MacMini) ?
edit: Vlastně u obojího je odpověď: "Velmi tiché."
-
Tichost by považoval třeba to že by se dalo ve stejné místnosti s macmini nahrávat vokál (za přenosným paravanem).
-
S tím sem tak počítal...Jirka Štolfa píše:Ohledně tichosti, záleží co máš přímo namysli (Macbook, MacMini) ?
- Jirka Štolfa
Zvuky okolního prostředí, přeslech ze sluchátek, nebo šustění oblečení bude daleko hlasitější, než Mac.igor.hudba píše:Tichost by považoval třeba to že by se dalo ve stejné místnosti s macmini nahrávat vokál (za přenosným paravanem).
Kupujte si co chcete, ale mac book pro trinactka (2,3GHz I5 a 4GB ram), pokud jsem doma tak s externim displayem, mi staci uz pres rok a pul naprosto plne co se tyce vykonu v logicu a nic jinyho bych uz nechtel:)
Já jsem šťastným uživatelem produktů značky Apple asi 5 let a vřele doporučuji. Mohu říci že i můj původní macbook 2008 (černý,2.2kHz) pracuje bez problémů se současným softwarem. Jelikož jsem potřeboval na test jednoho softwaru windows, kopupil jsem si ještě 2006 macbook (bílý) za €250 a W7 (eng) na http://www.softwarebilliger.de/ za €50. Instalace byla trochu komplikovanější ale pomocí internetu jsem to vyřešil a vše šlape jak má. Mám na něm L(10.7.5) a W7 mezi kterými přepínam pomocí rEFIT(freeware). Mounain Lion by jsem zatím moc nedoporučoval Lion je OK.Já mám na všech Mac co používám na hudbu nainstalován Snow Leopard. Pro mě je nejvhodnější. Koupi jakéhololiv Mac doporučuji. Není to nejlevnější ale investice se vyplatí. Neztrácí hodnotu a je spolehlivý. Problémy s Flash jsou podle mých zkušeností pouze v Safari. Mám tu jeden AIR (2013) a který používám na korepondenci a bankovní převody a v Safari má flash problémy, ale ve firefox je vše ok. Nejsem prodejce Apple, jsem jen Apple addict 

- MonkeyFighter
sam se applovej, od ty doby co jsem v OSX zacal delat muziku to vytlacilo widle ve vsech ostatnich oblastech(i ten flash co tu padnul, v nem vyvijim naprosto bez problemu) snad krom obcasnyho hrani her, ale kdybych chtel win notas, tak kupuju neco z tehle Tckovejch lenovo ntb...
Jsou to nejkvalitnejsi notasy co sem drzel v ruce s jabkem na stejny urovni, a co se tyce neznicitelnosti tak imho jeste o level dal, navic k nemu za par korun sezenes dock kterej si zamilujes jak tam ten notas poprvy polozis, ty "docky" pro apple maj k tomuhle komfortu jeste daleko(jo videl sem i ty novy thunderboltovy)...
ad Problémy s Flash, mozna je to v safari jen hroznejsi, ale i v ostatnich prohlizecich je to hrozny, adobe proste doted nebylo schopny udelat mackovskej plugin stejne jako ten pro win, takze na osx je to proste pazravejsi, rychlejc to vybiji baterku, a narocny veci na tom proste nepobezej jako na win, to je duvod proc ma spousta mac useru v prohlizeci nejakej ten flashblock a spol
Jsou to nejkvalitnejsi notasy co sem drzel v ruce s jabkem na stejny urovni, a co se tyce neznicitelnosti tak imho jeste o level dal, navic k nemu za par korun sezenes dock kterej si zamilujes jak tam ten notas poprvy polozis, ty "docky" pro apple maj k tomuhle komfortu jeste daleko(jo videl sem i ty novy thunderboltovy)...
trosku to dramatizujes, nikoho nebavi resit problemy, proste jsou lidi ktery s tim problemy nemaji, zalezi co od toho potrebujes, resil sem furt neco kdyz sem delal muziku a to byl muj jedinej duvod prestoupit, ale v praci sem windows pouzival pres 6 let naprosto bez problemu na nekolika strojich...ono taky zalezi co vybres, kdyz koupis levnou srajdu, tak to nemuzes porovnavat s mackem, stejne tak jako treba s tim lenovem...Jirka Štolfa píše:Já jsem měl zatím notebooky tři a až Macbook Pro fungoval bez nějakých nervů a neustálého řešení ovladačů a kde jakých technických pytlovin. Ale jak jsem časem pochopil, tak někoho to neustálé řešení problémů naplňuje a tak se mu to líbí. Pak se cítí nesvůj a na OSX má pořád potřebu něco řešit, i když tam není potřeba řešit téměř nic. No, jak komu libo jest.
ad Problémy s Flash, mozna je to v safari jen hroznejsi, ale i v ostatnich prohlizecich je to hrozny, adobe proste doted nebylo schopny udelat mackovskej plugin stejne jako ten pro win, takze na osx je to proste pazravejsi, rychlejc to vybiji baterku, a narocny veci na tom proste nepobezej jako na win, to je duvod proc ma spousta mac useru v prohlizeci nejakej ten flashblock a spol
- Jirka Štolfa
No však se tu myslím bavíme o dělání muziky, ne ?
Moj kolega si prave kupil najvykonnejsi mac mini na strihanie videa.. Nosi si to denne praca<->domov a velmi si to pochvaluje.. Stoji to polovicu ako macbook.. Je to vykonnejsie.. Pripoji k tomu dva velke displeje.. Fakt je to celkom dobra varianta.. Aj dobry vykon, aj mobilita..