Notebook na tvorbu hudby
- developdevice
Re: Notebook na tvorbu hudby
Jo, o tom rozlišení vím, ale to je prostě stále jeden velkej kompromis, pokud se chci dostat na rozumnou cenu, kde výkon, o který jde především, je dostačující. Když budu chtít 1920x1080, jsme cenově u takovéto konfigurace úplně někde jinde. NTB kupuji především kvůli mobilitě, pochopitelně. Pro potřebu nabrat kytary a vokál mimo domov. Rozhodně ho nebudu používat doma jako hlavní stroj na práci, na to mám pod stolem úplně jinou mašinu a 2x24" monitory s odpovídajícím rozlišením. :)
tak si ale otestuj , ako tvoj program vyzera na takom rozliseni .. ci to vobec bude pouzitelne ..
No jasny, kazdej vi jak mu vyhovuje/nevyhovuje dany rozliseni. Jen je nekdy jednoduchy to prehlidnout tak proto jsem zareagoval. Ale at uz je to jak je to, 4 jadrovej procesor s takovym displayem je dost kuriozni konfigurace a na nabrani par kytar vpohode postaci pomalejsi 2 jadro, kdyz uz jsme u toho. Tim ale nerikam ze ho mas chtit
.

- developdevice
Pracuju v C8. Předpokládám, že na kontrolu jedné až dvou stop a jednorázového přidání pár plugins na inserty nebudu potřebovat 4K
, ale na tomto rozlišení to nemám bohužel možnost vyzkoušet. Tragédie to snad ale až taková nebude. Co se týká výkonu, mobilní i7 Ivy Bridge znám. Je to sice starší generace, ale funguje. Mám desktop Ivy Bridge i7 (8 cores) a jede to jak víno. mobilní i5 neznám a AMD nepřipadá v úvahu, proto chci raději něco co znám. Když tam bude rezerva, jedině dobře.
Nicméně souhlasím s tím, že poněkud kuriózní to opravdu je
.
EDIT: Teď jsem ještě pro jistotu koukal na system requirements u Cubase 8, zda to vůbec naskočí a rozlišení 1366 x 768 je tam uvedeno jako minimum... tak holt asi jo
Ale pokud máte někdo super tip na NTB do 17tis., sem s tim
Jsem ochoten to ještě přehodnotit, pokud mě to vyloženě přesvědčí
. 8GB RAMky v základu by nebylo od věci, ale to bych si dokoupil i v tomto případě.

EDIT: Teď jsem ještě pro jistotu koukal na system requirements u Cubase 8, zda to vůbec naskočí a rozlišení 1366 x 768 je tam uvedeno jako minimum... tak holt asi jo

Ale pokud máte někdo super tip na NTB do 17tis., sem s tim

Za mna mozem povedat, ze mam rok Lenovo ThinkPad E540, 8 giga ram, ma to dualnu grafiku Nvidia/Intel, dvd napalovacka (este stale sa zide), k tomu som dokupil k 1 TB disku este jeden Samsung SSD, fici to na Windowse 8.1, k tomu usb kluc 64 gb na bezne prenosy a M-Audio 4x4 usb midi interface a fici mi to perfektne. Ntb stal 800 eur v zaklade. Zatial vsetko co som skusal, tak to zvladlo v pohode takze som s touto konfig absolutne spokojny. Ako som napisal davnejsie, tak v praci Mac je v pohode, ale doma mam vazny problem prejst od Amigy cez PC na Mac. Zatial som spokojny 

- developdevice
demsky: Co tam máš CPU?
To rozliseni si vyzkousis prece jednoduse. Muzes si na chvili zmensit systemovy rozliseni na danou velikost nebo proste jen opustit fullscreen a zmensit to okno na to cilovy rozliseni. 1366 x 768 je fakt krute malo, vem si ze takovy rozliseni maj spis levnejsi mobily. C8 k tomu vylozene mistem na obrazovce plejtva. Brrr, kdyz na to pomyslim
. Ale zkus a uvidis...

je taky probgram pre okna , kde si vyberies okno a povies ake velke ho ma dat ..
https://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-edg ... lternativydevelopdevice píše:demsky: Co tam máš CPU?
Intel Core i5 4200 Haswell

a to nehovorim o tom, ze z SSD to bootuje 5 sekund, i ked niektori tvrdia, ze to je len sleep mode, aj ked ho necham vypnuty z elektriky a dam realny shut down (bez quick boot mode)... ten notablok je fakt perfektny

podstatne je ze je to 4200M - M-kove procesory su vykonovo lepsie ako U-cka
-
Riesim nieco podobne aktualne a na viacerych strankach zameranych na homerecording preferuju
ASUS ZENBOOK UX303
mate niekto skusenosti so ZENBOOKmi?
ASUS ZENBOOK UX303
mate niekto skusenosti so ZENBOOKmi?
- developdevice
U mě to zatim vypadá na tenhle 4-core. Ale klasicky se neumim rozhodnout, takže uvidíme........
CPU i RAMka super, display na poblití, disk vyhodit a dát SSD... 8GB hybrid nic moc no.. Kompromis, kompromis a ještě jednou kompromis 
https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z510 ... 202492.htm

https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z510 ... 202492.htm
- developdevice
Tak jsem nakonec zakoupil TP E540 (https://www.tsbohemia.cz/lenovo-thinkpa ... 09935.html) a nestačim se divit, co to za 13K všechno stíhá
Trochu jsem se bát té i3, ale takové ty běžné pracovní verze projektů v C8 to dává úplně v pohodě a s rezervou.