Notebook na tvorbu hudby
Re: Notebook na tvorbu hudby
k mac mini sa daju pripojit 2 displeje ? som nevedel
edit: sak to ma len 1 hdmi, ako sa to da fyzicky pripojit na 2 monitory ???
edit: sak to ma len 1 hdmi, ako sa to da fyzicky pripojit na 2 monitory ???
druhy monitor pripojis pred thunderbolt
Thunderbolt = displej port + pci express.. Cize staci redukcia na hdmi/dvi a pripjis dalsi monitor..
1. Ak ti nevadi ze si priplatis do cca 50% za nalepku Apple, tak s Apple je urcite OK. Pises ze "chces ntb za malo penazi" - tym padom Apple urcite nie.
2. S PC nie je absolutne ziaden problem, vykon stabilita priazniva cena, spolahlivost - pokial nerobis hluposti samozrejme. Na bajky never.
3. S PC sa nikdy nedostanes do situacie ze nieco nemozes pretoze vyrobca sa rozhodol ze to nechces a nepotrebujes.
3. Ta konfuguracia co si napisal je OK, ale pre dobry pocit by som dal skor 7200 otackovy disk, aby bola rychlejsia odozva systemu. Alebo rovno SSD.
4. Displej a rozlisenie - zrejme na tom ntb budes aj aktivne tvorit, cize sa urcite vyvaruj mensich uhlopriecok - ja mam trebars 16'' na 1080 co mi pripada ako optimalne, aby sa ti aj bez externeho monitora "v terene" mohol robit bez obmedzeni. Urcite nie rozlisenie na 720 co sa prezentuje ako cosi super ze HD rozlisenie pritom je to druhe realne existujuce najmensie rozlisenie. Na tom sa ti bude robit v Cubase alebo inom DAW naozaj dost zle. Z druhej strany ale zavisi aky velky a aky tazky ntb si ochotny este nosit.
5. Hlucnost a prehrievanie - asi nie nepodstatny parameter pre nahravanie na stage - parostroj, horuco, vlhke prostredie atd. Bezne nie su notebooky na toto stavane, cize skor by si sa mohol pozriet po takom s mensim zahrievanim a lepsie vyriesenym vetranim. Lenovo zvyklo mavat vyborne chladenie, nielen pri "manazerskych" modeloch, neviem ako ostatne znacky.
6. Vykon ... hm ... core i5 s nejakou vyssou frekvenciou by malo v pohode stacit, ale 30 stop v skladbe je uz celkom dost (jasne ze nie vzdy vsetko hra naraz) a mozno das na kazdy kanal viac ako 1 VST ... a asi neskoncis len s 1-2 VSTi v skladbe, takze sa ti to moze dost nakopit a zistis ze sa musis obmedzovat povedzme v efektoch. Ak si si napriklad oblubil Izotope Ozone alebo WAVES hlavne tie nove SSL Maserati CLA tak tie su dost zrave. Dost osementa dilema, ja by som urcite siel do co najvykonnejsieho CPU, tym viac ze pises ze ty lubis pouzivat vela VST / VSTi. Ale to je samozrejme aj otazka penazi.
2. S PC nie je absolutne ziaden problem, vykon stabilita priazniva cena, spolahlivost - pokial nerobis hluposti samozrejme. Na bajky never.
3. S PC sa nikdy nedostanes do situacie ze nieco nemozes pretoze vyrobca sa rozhodol ze to nechces a nepotrebujes.
3. Ta konfuguracia co si napisal je OK, ale pre dobry pocit by som dal skor 7200 otackovy disk, aby bola rychlejsia odozva systemu. Alebo rovno SSD.
4. Displej a rozlisenie - zrejme na tom ntb budes aj aktivne tvorit, cize sa urcite vyvaruj mensich uhlopriecok - ja mam trebars 16'' na 1080 co mi pripada ako optimalne, aby sa ti aj bez externeho monitora "v terene" mohol robit bez obmedzeni. Urcite nie rozlisenie na 720 co sa prezentuje ako cosi super ze HD rozlisenie pritom je to druhe realne existujuce najmensie rozlisenie. Na tom sa ti bude robit v Cubase alebo inom DAW naozaj dost zle. Z druhej strany ale zavisi aky velky a aky tazky ntb si ochotny este nosit.
5. Hlucnost a prehrievanie - asi nie nepodstatny parameter pre nahravanie na stage - parostroj, horuco, vlhke prostredie atd. Bezne nie su notebooky na toto stavane, cize skor by si sa mohol pozriet po takom s mensim zahrievanim a lepsie vyriesenym vetranim. Lenovo zvyklo mavat vyborne chladenie, nielen pri "manazerskych" modeloch, neviem ako ostatne znacky.
6. Vykon ... hm ... core i5 s nejakou vyssou frekvenciou by malo v pohode stacit, ale 30 stop v skladbe je uz celkom dost (jasne ze nie vzdy vsetko hra naraz) a mozno das na kazdy kanal viac ako 1 VST ... a asi neskoncis len s 1-2 VSTi v skladbe, takze sa ti to moze dost nakopit a zistis ze sa musis obmedzovat povedzme v efektoch. Ak si si napriklad oblubil Izotope Ozone alebo WAVES hlavne tie nove SSL Maserati CLA tak tie su dost zrave. Dost osementa dilema, ja by som urcite siel do co najvykonnejsieho CPU, tym viac ze pises ze ty lubis pouzivat vela VST / VSTi. Ale to je samozrejme aj otazka penazi.
Zase kupou mac mini usetris na daw.. Logic stoji 180 eur.. Ziskas brutalny system na muziku, s totalnou vybavou instrumentov a efektov , ktory funguje.. A hlavne ziskas ten dobry pocit, ze uz nie si betatesterom bila gejca..
Kazdy si je strojcom svojho stastia..
Kazdy si je strojcom svojho stastia..
- Jirka Štolfa
Ring volný... první kolo... bing bing bing 

Ake dospele ! Som si isty, ze toto je ten klucovy argument pre volbu notebooku.Pytkin píše:uz nie si betatesterom bila gejca..
No a Reaper stojí 60 doláčů, na PC běží jedna radost a vůbec - je to jeden z nejpromakaněších DAW současnosti, navíc paradoxně s minimálním nárokem na CPU pičo

Nuz .. Ty si si ho vybral ako klucovy .. Ja myslim ze klucove boli tie ostatne ..hawkens píše:Ake dospele ! Som si isty, ze toto je ten klucovy argument pre volbu notebooku.Pytkin píše:uz nie si betatesterom bila gejca..
Filipos : a kolko je k nemu pluginov a instrumentov ? Myslis ze Reaper staci na tvorbu muziky ? Ja som ho skusal teda velmi malo , ale zaidne instrumenty som tam nevidel ..
s reaperom som si odzil svoje (vlastne som ho tu na ezone v tych dobach hodne tlacil), urcite je to vyborny DAW, ale porovnavat ho s Logicom je trosku usmevneFillippos píše:No a Reaper stojí 60 doláčů, na PC běží jedna radost a vůbec - je to jeden z nejpromakaněších DAW současnosti, navíc paradoxně s minimálním nárokem na CPU pičo![]()
![]()
![]()
![]()

logic to je uplne ina liga - logic je najkomplexnejsi daw (v zmysle ze hotovo balik daw + extra vela vysoko pouzitelnych pluginov a k tomu este mnoho gigabajtov pouzitelnych samplov) momentalne na trhu... samozrejme ma svoje muchy (ako vsetko) ale za tu cenu je to neuveritelny balik istantnej inspiracie...
inak samozrejme radit niekomu macbook ked chce do ntb vrazit do 15k kc je mimo misu

Jsem to tak radostně vystřelil do luftu (atmosféra téhle diskuze mě dostala do vhodného rozpoložení!Pytkin píše:Filipos : a kolko je k nemu pluginov a instrumentov ? Myslis ze Reaper staci na tvorbu muziky ? Ja som ho skusal teda velmi malo , ale zaidne instrumenty som tam nevidel ..

Fillippos : no ved kazdy si musi vybrat podla svojho presvedcenia ..
Fillippos: Reaper je možná levnější ale za jakou cenu. Zkoušel jsem ho a nezdál se mi moc inuitivní a komfortní na práci, Tím se nezastávám Logic Pro i když je mým hlavním DAW. Mám i další které mi vyhovují. Můj názor je že Reaper není zrovna ideální. Ale jak už bylo řeceno každý podle svého.
A co se týče Apple&Logic (či jakýkoliv jiný DAW) VS PC&Reaper+VST je opravdu neporovnatelné. JABKA VS HRUŠKY
Nechci ti brát nadšení z Reaperu, ale zkoušel jsi i jiná DAW?

- Jirka Štolfa
Sem tam se objeví v inzerátech Macbook Pro 13" cca 2009-2010 za zhruba těch 15k. K tomu externí monitor, který už OP má a je to.dendy píše:inak samozrejme radit niekomu macbook ked chce do ntb vrazit do 15k kc je mimo misu
Nebo pokud by to nemusel být vyloženě NTB, tak MacMini je super volba. Za cca 15k nový.