vseobecne akukolvek znacku z bazaru starsi ako 2 roky by som nikomu nedoporucoval kupovat, ale apple ano...
Jistě, Nuendo/Cubase, Pro-Tools , tyhle DAWs znám docela obstojně. (V Reasonu jsem dělal cca před deseti lety jakési pokusy.) Reaper to vyhrál. Známý pracuje i s videem, a pro něj zase nejede vlak přez Nuendo. Každému sedí něco jiného a každý si časem stejně příjde sám na to co potřebuje. Pro mně je Reaper důležitý skutečně kvůli zátěži na jedné straně, gui na straně druhé. Vše jedu stejně přes hardware pult, takže pluginů mám zavěšených na stopách míň. Tudíž si můžu dovolit výkonově slabší mašinu, což znamená nižžší náklady. Jesli se v PC někdy něco sekne, to mi zase tolik hlavu neláme. Průběžně vše ukládám. Reaper je ale skutečně stabilní, oproti výše zmíněným DAWům. Navíc dělám živou hudbu a využívám často editaci a elastic audio, které má Reaper prostě vymakané. atd..Nechci ti brát nadšení z Reaperu, ale zkoušel jsi i jiná DAW?
to se bavime, ackoliv to tak mozna vyznelo nemyslel jsem tim ze na delani muziky jsou win na nic a na jiny veci ok, spousta lidi na tom dela muziku naprosto bez problemu...chtel jsem jenom rict ze takhle cernobily jak si psal to rozhodne neni, a to ze by nekdo delal ve win aby mel co resit je hovadina pokud neni labilni...Jirka Štolfa píše:No však se tu myslím bavíme o dělání muziky, ne ?
mno, ukaz mi notas od applu a pak adekvatni notas(takze ne nejakej lowend crap) notas za polovicni cenu..takovej sem fakt nevidel, ty opravdu kvalitni PC notasy stojej skoro stejne...hawkens píše:1. Ak ti nevadi ze si priplatis do cca 50% za nalepku Apple...
treba ty Tckovy lenova bych taky doporucil s klidnym svedomym...videl jsem i 7mi letej(denne pouzivanej) kterej byl akorat moralne zastaralej, jinak jako novej...dendy píše:vseobecne akukolvek znacku z bazaru starsi ako 2 roky by som nikomu nedoporucoval kupovat, ale apple ano...
pravda... az na vinimky na apple kritizuju len ti co vzivote od nich nic nemali v ruke.... taki ti klasicki internetovi mudrlandi co taraju o predrazenosti a podobnych hlupostiach, teoretici co vzivote s ziadnym hw/sw od apple dlhodobejsie nepracovali...Oxyygen píše:akorat u apple veci to bejva tak, ze si clovek rika proc uz si je neporidil davno:-) Bohuzel tim si musi projit kazdy sam, ta zkusenost je neprenosna
Muzu potvrdit, ze Dendy v urcite dobe byl tezkej apple hater, s dogmatem ze to je jen predrazena cetka pro ovce nikoliv pro profesionaly..dendy píše:pravda... az na vinimky na apple kritizuju len ti co vzivote od nich nic nemali v ruke.... taki ti klasicki internetovi mudrlandi co taraju o predrazenosti a podobnych hlupostiach, teoretici co vzivote s ziadnym hw/sw od apple dlhodobejsie nepracovali...Oxyygen píše:akorat u apple veci to bejva tak, ze si clovek rika proc uz si je neporidil davno:-) Bohuzel tim si musi projit kazdy sam, ta zkusenost je neprenosna