Notebook na tvorbu hudby

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
dendy

Re: Notebook na tvorbu hudby

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše: Vsichni co presli na osx a nejsou v it zrucny uz me od ty doby nevolaj, ze jim neco nejde a ze nevi co s tim
hej s tym mam inak tiez problem.. uplne clovek strati kontakt so znamymi, ktori mu predtym casto volali - clovek poradil, pokecal co nove a tak - a teraz sa neozvu ako je rok dlhy :-)))
Oxyygen píše: OSX (pokud se pro nej rozhodnes - pri koupi apple hw to neni nutnost) je velmi intuitivni a prechod z win ti bude trvat tak 2 hodiny.
no, naprikald na zamenu CTRL+X/C/V ==> CMD+X/C/V som si zvykal asi mesiac :))) furt som podvedome mackal CTRL

ale inak to ozaj bolo ovela viac bezbolestne nez som cakal ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Kup si macka s OSX. Nainstaluj si také windows a já ti garantuju že za 1/2 roku nebudeš Widle vůbec spouštět. Vrátíš se do této debaty a budeš doporučovat MAC s OSX jiným. Dej na rady. Pokud si porovnáš Mac s notebookem v té samé cenové relaci nevyde ti nic jiného než že Mac je na tom ve všech směrech lépe.Co se týče monitoru i když koupíš 13-ku tak na nahrávání mimo studio ti to bude bohatě stačit a doma si do toho píchneš monitor či HDTV.

Kelley

Příspěvek od Kelley »

hawkens píše: 3. S PC sa nikdy nedostanes do situacie ze nieco nemozes pretoze vyrobca sa rozhodol ze to nechces a nepotrebujes.
S PC se mi přesně tohle stalo nejméně dvakrát - jednou s ISA slotem (Yamaha SW60XG) a pak s paralelním portem (programátor EPROM), takže tady nemáš pravdu (ale sám nejsem uživatelem MACu, prostě jsem se s těmi změnami nějak smířil a naučil žít...).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na PC to je aj s firewirom , s PCI kartami , atd atd .. ale to je vyvoj .. to sa neda zastavit ..

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

rozdil mezi uzivateli PC (windows) a apple (OSX) je predevsim v tom, ze uzivetele PC znaji maca maximalne z obrazku, zatimco uzivatele Apple znaji problematiku windows a PC velmi duverne a dokazou oboji velmi fundovane srovnat. Protoze minimalne v CZ a SK na platforme od microsoftu kazdej zacinal, dlouho s ni pracoval a vetsina se v praxi stale s windows potkava. Naopak bohuzel ne.

Takze bych co se tyce apple nebral Hawkense moc vazne...:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Já Appláky taky neberu moc vážně, jelikož jde prostě o jinou cenovou relaci a jiný level. Stále se snaží svoje super namakané mašiny porovnávat s podělanýma PíCíčkama, což je, L O G I C K Y, úplný nesmysl.. :D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

trafena hus ?

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

trafena hus ?
No potrefené husy jsou vesměs všichni Appláci, kteří když se někdo baví na PC úrovni - okamžitě přispěchají, aby se jich téma taky týkalo a nezůstali stranou :D (EDIT: podotýkám znovu, že PC úroveň je ta levnější )

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ok .. takze ano ..

BTW: levnejsi vo vacsine pripadov znamena horsi ..

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

ja som chvilu nad macom uvazoval, mam pristup k jednemu starsiemu macbooku pro (pomaly jak slimak a paradne sa prehrieva)ale ten operacny system ide proti vsetkym mojim instinktom a ocakavaniam (ovladanie okien na opacnej strane!) tak ma to frustrovalo ze som si vzdy radsej doniesol svoj Lenovo notebook, len aby som s macom nemusel pracovat.

ak by som mal na OS X prejst, tak by som sa musel sakra preucovat a na windows by som uz nesmel sahnut (co nehrozi, kedze ho mam v praci)

plus mi vadi ta leskla obrazovka, pokial viem, neexistuje alternativa s matnou.

naopak na iOS nedam dopustit :)

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Tito zurivi Apple agitatori su uz otravnejsi ako Jehovisti.

Igorovi by som poradil: vitazny tim nemen. Ak ti PC platforma a tvoj sucasny setup funguje a vyhovuje, mas dovod menit ? Nemas. Iste mas dost svojho rozumu, ty sam vies co chces a nepotrebujes Aplle Svedkov Jehovovych aby ti predpisovali co mas robit a ako to mas robit. U nich je to normalne, na Apple platforme to funguje tak ze zakaznik sa prisposobuje softwaru (osobne si myslim ze by to malo byt naopak), takze oni su uz tym tak zdeformovani ze ti kludne budu nanucovat mini stolny pocitac aka apple mini aj ked ty chces notebook. No, nazor si urob sam.

Na druhej strane mozno si s niecim dlhodobo nespokojny, potom stoji za uvahu prechod na Apple platformu, mozno tam budes spokojnejsi. Druha potencialna vyhoda prechodu je, ze novy sposob prace ta mozno bude inspirovat aj k novym hudobnym napadom.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Je tezke pochopit, ze apple a windows se nevylucuji? Asi jo, kdyz zijes porad ve starych dogmatech
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

sequel78

Příspěvek od sequel78 »

nedavno som si kupil macmini, nemozem si to vynachvalit, stary notas s win funguje, ale hardware uz proste nestacil, mimochodom na starom notase mi bezi aj druhy OS a to Linux, v praci mam PC s win a nemam najmensi problem prepinat v hlave rozne OS... je to ako ked ovladas viac jazykov... :mrgreen:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no hlavne apple mini je zasadna vyhoda , ze je velmi vykonny , ma normalny desktopovy procesor .. cize je na muziku idealny .. a zaroven je malicky (mensi ako notebook) .. cize na prenasanie opat idealny ..

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Přihodím zrno do mlejna. V domácnosti máme pc i mac zároveň už pět let. Já musím svůj HP pc notebook a předtím i stolní pc s železnou pravidelností přeinstalovávat každých 8-10 měsíců...což je fakt průda jako to prase...přesto,že se o něj starám...čistím...vyhazuju všechno co nepotřebuju,a mám nainstalované jen to nejnutnější.Naproti tomu moje ženská má v macu binec,plnej HD různých blbostí apod....jenomže fachá stejně jako první den i po třech letech. ALE já jako člověk,kterej nerad zbytečně utrácí a kterej počítač nepoužívá ke svojí obživě ...Potřebuju bezúdržbový stroj, jehož cena je dvojnásobná v té samé konfiguraci ? ...nebo raději zabiju den nebo dva reinstalací,a ušetřím 20 tisíc ? (který rozhodně za dva dny nevydělám) Četl jsem tady i jinde o tom, jak strašně moc kvalitní díly apple používá,že v porovnání s PC se stejnýmy díly to vyjde stejně apod. ...ale mě ten necelej rok běží HP ůplně bezproblémově,tak proč bych to měl řešit ? Macbook je super,až budu mít zbytečných 40k tak si ho koupím...ale je dvakrát lepší,když stojí dvakrát tolik ? Jenom můj subjektivní pohled na věc

Odpovědět