Novation launchkey 61 a UR 22
Novation launchkey 61 a UR 22
Chtěl bych si pořídit MIDI master keyboard Novation launchkey 61 a zvukovou kartu UR22.Poradíte mi jak tyto nástroje propojit? Keyboard nemá MIDI výstup...
-
- Profesionál
Re: Novation launchkey 61 a UR 22
midi jde pres usb.
takže v keybordu napojím usb a na druhou stranu do UR 22 taky do USB?
Re: Propojení keyboard s ur22
MIDI keyboard se skoro zásadně do zvukovky nezapojuje
prostě obě zařízení zapoj pomocí USB portů k počítači a je to. Stejně musíš na straně počítače spustit nějaký DAW nebo klienta pro VSTi, kde nastavíš vstupní port (pro keyboard) a výstupní zařízení (UR22). Karta sama o sobě stejně nemá zvukový generátor, takže ani z tohoto titulu nemá cenu se bavit o přímém propojení.
P.
EDIT: Poprosil bych příště nezakládat více témat se stejným dotazem paralelně. Šance na odpověď se nezvýší a fórum se zbytečně znepřehledňuje (plus přiděláváš nám práci s mazáním apod.). Díky!

P.
EDIT: Poprosil bych příště nezakládat více témat se stejným dotazem paralelně. Šance na odpověď se nezvýší a fórum se zbytečně znepřehledňuje (plus přiděláváš nám práci s mazáním apod.). Díky!
takže tim pádem ani zvukovku nepotřebuji kupovat že.Mám v PC Creative X-Fi gamer
nevím co to bude dělat.jak mám teď propojený keyboard zn.yamaha PSR510 pozn.trošku stará samohrajka,má jen MIDI vstup a výstup.V keyboardu mám MIDI připojení přes kabel a na druhém konci je usb.A problém je v tom,že jak hraji,je to dost pomalý.Takže právě proto si chci koupit nové Midi klávesy. Jinak mám Cubase 5.
nevím co to bude dělat.jak mám teď propojený keyboard zn.yamaha PSR510 pozn.trošku stará samohrajka,má jen MIDI vstup a výstup.V keyboardu mám MIDI připojení přes kabel a na druhém konci je usb.A problém je v tom,že jak hraji,je to dost pomalý.Takže právě proto si chci koupit nové Midi klávesy. Jinak mám Cubase 5.
No "hraji a je to dost pomalý" - dost pomalý je co? Pokud hraješ pomocí klaviatury na virtuální nástroj, tak to "pomalý" je latence a něco si o tom tady počti. MIDI klaviatura sama o sobě tohle nevyřeší, v převodníku MIDI/USB problém též nebude. Zvukovka to vyřešit může (ale taky nemusí). Je to komplexnější věc, ale X-Fi je zvukovka čistě na to, co má v názvu - čili "gamer". Pokud jde o muziku, tak bych se s ní nezabýval.
P.
P.
Tak co mi teda doporučujete koupit za zvukovku abych mohl hrát na keyboard a zvuk šel normálně synchronizovaně z repráků....?Děkuji
Pokud chceš hrát virtuální instrumenty s co nejnižší latencí, tak budeš potřebovat zvukovku určenou pro hudební účely. Když už se zeptáš, jakou zvukovku, napiš kolik jsi ochoten do ní investovat. Pořídit je můžeš od pár stovek do statisíců http://www.thomann.de/cz/audio_rozhrani.html