PLS o radu ZVUK.KARTY a Preampu
PLS o radu ZVUK.KARTY a Preampu
Zdravim...Prosim o radu.Riesim si domace nahravacie studio.Kupil som mikrofon Oktava MK319 a potrebujem poradit pri vybere spravnej zvukovej karty..Najlepsia by bola nejaka externa a asi FireWire.Cim viac citam o hocijakych odporucanych typoch tym viac sa neviem rozhodnut..Vsade chvalia M-Audio-vky ale cital som aj o chybach..Proste potrebujem nejaku zvukovku aby som mohol zo svojho mikrofonu vytazit co najlepsi zvuk.Cena max do 4000sk.Poterbujem do nej zapojit predziosilnovac ,reproduktory a tiez by som potrebovall nejaky vstup na odposluchove sluchadla a mozno aspon este 1 volny vstup.Predzosinovac uz mam vybraty Behringer MIC100 ale tiez piste svoje nazory ci je to dobry vyber..Tiez som nasiel nejaku zvukovku v dobrej cne aj vlastnostiach ale neviem naisto ci ju mam kupit..Behringer FCA202.mate nejake skusenosti s nou.?niesom ziadny milionar cize ked uz nieco kupujem chcem kvalitu..Skuste mi poradit pls...
THX

To si musis rozmyslet, co chces.
PCI je reseni s potencionalne nejmensim rizikem problemu. Tady muzes vzit M-Audio Audiophile 2496 (lety proverena, ale uz trochu zastarala technologie) nebo novejsi Audiophile 192. Dale doporucuji Esi Juli@ a Emu 0404.
USB a FW karty uz mohou byt zdrojem urcitych problemu a navic jsou drazsi, takze zvaz, jestli potrebujes tu prenositelnost.
Kdybych ja dnes kupoval novou kartu, tak bych sel opet do PCI kvuli bezproblemovemu provozu, pripadne do externiho AD/DA prevodniku, ale to je o velkych penezich.
Na druhou stranu, pokud se dodatecne rozhodnes prenaset stolni pocitac, tak riskujes likvidaci komponentu jako je treba disk, zakl. deska, ad. Znam par pripadu, kdy se to stalo vcetne meho vlastniho. Komponenty stolnich PC proste nejsou obvykle navrzene pro prenaseni.
Ten preamp MIC100 je v pohode pro zacatek, kdyz nemas moc penez.
PCI je reseni s potencionalne nejmensim rizikem problemu. Tady muzes vzit M-Audio Audiophile 2496 (lety proverena, ale uz trochu zastarala technologie) nebo novejsi Audiophile 192. Dale doporucuji Esi Juli@ a Emu 0404.
USB a FW karty uz mohou byt zdrojem urcitych problemu a navic jsou drazsi, takze zvaz, jestli potrebujes tu prenositelnost.
Kdybych ja dnes kupoval novou kartu, tak bych sel opet do PCI kvuli bezproblemovemu provozu, pripadne do externiho AD/DA prevodniku, ale to je o velkych penezich.
Na druhou stranu, pokud se dodatecne rozhodnes prenaset stolni pocitac, tak riskujes likvidaci komponentu jako je treba disk, zakl. deska, ad. Znam par pripadu, kdy se to stalo vcetne meho vlastniho. Komponenty stolnich PC proste nejsou obvykle navrzene pro prenaseni.
Ten preamp MIC100 je v pohode pro zacatek, kdyz nemas moc penez.
solidne spraveny komp sa prenasa v pohode. to je len otazka kvalitnej krabice a upevnenia komponentov. casto je krabica kriva a doska nasroubovana tak ze je vselijak poskrucana a napnuta... moderny hdd znesie vo vypnutom stave pad z dvoch metrov
osobne by som nevahal ani minutu a siel do pci zvukny s via envy chipom (audiophile, esi julia, terratec neviemkolko - i ked to je audiophile pod inou nalepkou), pri bohatsom rozpocte do malej rme
osobne by som nevahal ani minutu a siel do pci zvukny s via envy chipom (audiophile, esi julia, terratec neviemkolko - i ked to je audiophile pod inou nalepkou), pri bohatsom rozpocte do malej rme
Re: PLS o radu ZVUK.KARTY a Preampu
Už si připadám jako blbec, že to píšu po 151., ale co třeba E-mu 0404, která má hned dva kvalitní preampy a do ceny 4000sk + MIC100 se snad i vleze?psycho píše:Proste potrebujem nejaku zvukovku aby som mohol zo svojho mikrofonu vytazit co najlepsi zvuk.Cena max do 4000sk.Poterbujem do nej zapojit predziosilnovac ,reproduktory a tiez by som potrebovall nejaky vstup na odposluchove sluchadla a mozno aspon este 1 volny vstup.Predzosinovac uz mam vybraty Behringer MIC100 ale tiez piste svoje nazory ci je to dobry vyber..