Rada: Studiové Monitory

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Martin Jan

Rada: Studiové Monitory

Příspěvek od Martin Jan »

zdravím vás rád bych se optal zkušenějších než udělám uplné rozhodnutí. jaké by jste mi doporučili Studiové monitory (pro mix) do 12tis za oba ? mám vybrané KRK Rockit 6 G3. protože mi za tu cenu příjdou nepřijatelnější ale nechám se vyvést klidně z omylu. a potom také bych chtěl pomoct s výběrem obchodu a kabeláže nikde se nemohu dočíst jestli jsou kabely k bedně a nebo jestli se objednávaní zvlášt :D

mando

Re: Rada: Studiové Monitory

Příspěvek od mando »

podla coho sa ti zdaju najprijatelnejsie?

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Treba si nazivo vypcut aspom 3-4 modely a nasledne sa rozhodnut.

m4x

Příspěvek od m4x »

Mrkni se po PreSonus Eris E8, to je 8" model. Tady máš dokonce na midi.cz jedny v inzerci použité za dobrou cenu http://www.midi.cz/inzerat/182254/studi ... s-eris-e8/ Kabely si musíš vybrat a dokoupit, nikdo zákazníkovi nevidí do hlavy, jak chce monitory ve svém studiu zapojit.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

NO v tej cene je sice vyber , ale velke rozdiely v tom nie su ..

rastis

Příspěvek od rastis »

kludne si tie Rokit 6 kup, funguju. az prides na to, co na nich neni az take dobre, obzries sa zase po nejakych lepsich.

kable na doma kludne kratke jack / jacky, tam vedu nehladaj ziadnu. k bednam kable nie su original pribalene.

no a potom bud budes riesit volume mysou v kompe, co sa da, ale je to nepohodlne. alebo si este budes musiet kupit nejaku volume krabicku. ja mam uz strasne vela rokov PreSonus HP4, stoji to 120€, je to zaroven 4x sluchatkovy zosilovac, ten jeden v vystupov vzdy ide vyuzit a zaroven to ma mono tlacitko, co sa pri mixe tiez obcas pouzije. ... respektive nevieme, co mas vlastne za zvukovku alebo jak planujes vlastne vsetko nakoniec pozapajat ...

m4x

Příspěvek od m4x »

Kup si KRK Rokit 6 a první co zjistíš je, že na nich není dobré to, že to nejsou 8" ;) Rozhlídni se po monitorech s 8" reproduktory. Akai RPM800, PreSonus Eris E8, KRK Rokit 8, apod.

rastis

Příspěvek od rastis »

ja by som povedal, ze 6 palcov vobec nemusi byt to, co na monitoroch prekaza a naopak, ze je nieco 8 palcov este vobec nemusi znamenat, ze je to automaticky lepsie. ale myslim, ze sa tu o tom popisalo uz dost, cize staci jeden vecer vyhladavania a clovek si lahko spravi nazor sam ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak ma velku miestnost (aspon 20m2) , tak 8" moze byt .. ak ma maly grcalek (ako vacsina z nas) , tak 8" urcite nie .. Nehladiac na to , ze 6" vacsinou lepsie podava stredy (hlas) .. Ak chce mixovat tuc tuc bez spevu , tak mozno 8" .. Ale do malej miestnosti asi nie ..

Martin Jan

Bydlím v bytovce kde je místnost celkem malá rozhodně se nedá říct že by byla velká + mám stůl u zdi zapojení beden bude do externí zvukovky která ma Line Out TRS 6.3 Jack a Krk Rokit maji různé vstupy XLR, TRS, RCA takže docela plavu v tom jaky kabel vybrat aby to bylo propojené co "nejkvalitněji" a jestli tedy 6ky nebo 8ky si nejsem úplně ještě stále jist trosku se bojím že 6ka nebude ve spodních frekvencích tak čitelná ale zase si říkám že 8ka je do me místnosti blbost.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

XLR a TRS budu asi symetricke vstupy .. ak ma zvukovka symetricke (balanced) vystupy , tak pouzi kable TRS->TRS (stereo jacky) , alebo TRS->XLR .. JE to uplne jedno ..

Co sa tyka 6 vs 8 , tak v tejto cenovej triede ta 8 moze hrat nizsie , ale je otazne ci hraje , alebo duni .. podstatne je , aby bol bassreflex dopredu (kvoli tomu , ze budu pri stene) , co myslis KRKy maju .

gambler

Příspěvek od gambler »

Nezalezi ake mas monitory ale ako dobre ich poznas..A v tom pripade nech teda dobre vyzeraju:)Tu mas rozbalene Yamahy -34% https://www.muziker.sk/yamaha-hs-8i-whi ... ock-902219

Martin Jan

To poslední co by mě zajimalo je vzhled a o tom že jde o to naposlouchat si bedny a "naučit" se na nich je mi známo a jasné. Krk Rokit jsem si vybral hlavne kvůli ceně a bassreflexu vpředu nečekám zázraky jde o poměr cena výkon nebo jak to popsat.

gambler

Příspěvek od gambler »

No ako chces,tak si teda kup seredne Krk Rokit..:)

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Moze sa stat ze ti na Krkoch bude nieco vadit - napr. basreflex,vysky... a potom ich pojdes vymenit?
Tie Yamahy su v zlave - vypocul by som ich a potom kupil. Urcite nekupuj pred ich vypocutim.

Odpovědět