Rozšírenie hi-fi veže

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
illith
Příspěvky: 3
Registrován: 26 kvě 2013 11:16

Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od illith » 26 kvě 2013 11:19

Zdravím,

chcel by som poprosiť o radu. Mám rok starú hi-fi vežu od značky Sony ktorá má výstupy na 2 repráky. Chcel by som sa spýtať či je možné doplniť nejaký hardware na tieto 2 porty - či už vo forme externej zvukovej karty alebo nejakého "easy" mixážného pultu aby som mohol doplniť ešte 2 reproduktory - dokopy aby mi hudba hrala na 4 reproduktoroch.

Veľmi pekne vám ďakujem za radu.

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od PELF » 26 kvě 2013 16:20

Pokud má ta věž nějaký AUX výstup, lze připojit aktivní repro (pro běžný poslech můžou být třeba nějaké k PC).
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od MDudas » 28 kvě 2013 01:36

To, co chces spravit je mozne, ale skor teoreticky, nez naozaj. Potreboval by si niekoho skuseneho - na zakazku vyrobit nejaky maly hardware, ktory upravi signal na nizke napatie na vstup do dalsieho hardware + potreboval by si dalsi hardware na zosilenie na 4 kanaly. Toto je velmi neprakticka, draha, zlozita a mozno aj nekvalitna cesta.

Niektori "machri" si k existujucim reprakom rozne zapajaju dalsi par repro s vacsou impedanciou. Dokopy to ako-tak ide, lebo kazdy zosik ma nejaku toleranciu. Ale vo vseobecnosti sa to nedoporucuje.

Najcistejsia cesta je to, co pise pelf.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od Pytkin » 28 kvě 2013 08:23

v principe , ked zapoji do serie dalsie dva repraky , tak to fungovat bude a bude to aj bezpecne , lebo repraky budu mat vyssiu impedanciu .. otazne je , ci sa nejak neovlivnia .. to uz zavisi od tych reprakov ..

illith
Příspěvky: 3
Registrován: 26 kvě 2013 11:16

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od illith » 28 kvě 2013 22:12

Známi mi včera poradil že ak zapojím reproduktori do zosilovača a napojím tie 2 výstupy z hi-fi do zosilovača by to malo ísť a že potom už záleží od zosilovača kolko dá výstupov. Je to pravda? Viete mi poradiť nejaký zosilňovať?

jackies

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od jackies » 28 kvě 2013 22:50

Proč to vůbec chceš ?
Mám docela strach, že máš nějakou ideu, která se třeba musí (může) řešit úplně jinak.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2013 00:23

tiez mam pocit, ze vietor fuka z druhej strany ..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od MDudas » 29 kvě 2013 01:53

illith píše:Známi mi včera poradil že ak zapojím reproduktori do zosilovača a napojím tie 2 výstupy z hi-fi do zosilovača by to malo ísť a že potom už záleží od zosilovača kolko dá výstupov. Je to pravda? Viete mi poradiť nejaký zosilňovať?
Ja ked som mal 16 rokov, tiez sme skusali kadejake veci bez hlbsej znalosti problemu. Ale vtedy nebol internet. Veci sa zistovali zdlhavo.
Dneska si mozes vsetko nastudovat na fakt dobrej urovni za 30 minut, a ty veris "znamemu"...
Ak Ta to uspokoji - pojde to. Mozno ten zosilovac dokonca aj neodpalis (ked das volume na vezi dostatocne potichu)... :wink:

illith
Příspěvky: 3
Registrován: 26 kvě 2013 11:16

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od illith » 29 kvě 2013 12:33

Ospravedlňujem sa že som sa nevyjadril na čo to chcem. Mám hi-fi vežu od Sony CMT-HX50BTR a má 2 výstupy na reproduktory. Prerábam aktuálne izbu a chcel by som si dať do každého rohu jeden reproduktor. Keďže veža má 2 reproduktory tak by som chcel doplniť do zvyšných 2 rohov dva repráky - preto využiť tie 2 čo mám aby to bolo lacnejšie.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2678
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Rozšírenie hi-fi veže

Příspěvek od MDudas » 29 kvě 2013 15:39

Nie, nie - vyjadril si sa dost jasne. Je to bezna, 100 000x vzniknuta situacia - "chcem viac zvuku v izbe, ale mam iba 1 par vystupov na repro..." Model veze je nepodstatny...

Plati vsetko, co tu bolo napisane - nic lepsie, ako prirovnanie, mi nenapadne - "kupil si si motorku a chces z nej vyrobit stvorkolku". To ale NEPOJDE bez kompromisu. Je to malicka lacna vezicka.

Bud zaradit dalsi par reprakov seriovo (bezpecnejsie riesenie, ale tichsi signal), alebo pouzijes signal pre repro ako vstup do sady nejakych aktivnych boxov typu Logitech (menej bezpecne riesenie). V oboch pripadoch je to "strasne fuscherstvo" a zvuk bude horsi.

Odpovědět