Sluchátka do 8.000,-Kč
Re: Sluchátka do 8.000,-Kč
Tie audiotechniky dost chvalia .. 38 ohm , tak by mali hrat dost hlasno ..
- ReaktoplazmAR
podla mna maju hlavne az prilis "lavorovy" charakter na to aby zastupili monitory.. inak stredy mi na nich pridu pekne citatelne..
Ja myslim, ze na sluchatkach michat de. Jen je si potreba na to zvyknout (jako na vsechno). Andrew Scheps rika ze nema problem michat na stary sony mdr7506, ktery zna nazpamet. Tam se samozrejme projevujou dlouhodoby zkusenosti.
Me osobne docela vyhovujou MDR7520. Dobry zkusenosti maj lidi s sennheiserama HD600, 650... ale i treba HD25. Audeze LTD2. Zalezi na tom jak clovek slysi a co ocekava. Nekomu budou vyhovovat akg K701 a na HD25 by delal extremne tenkej zvuk... a naopak nekdo totalne nedava "tenkost" akg.
Me osobne docela vyhovujou MDR7520. Dobry zkusenosti maj lidi s sennheiserama HD600, 650... ale i treba HD25. Audeze LTD2. Zalezi na tom jak clovek slysi a co ocekava. Nekomu budou vyhovovat akg K701 a na HD25 by delal extremne tenkej zvuk... a naopak nekdo totalne nedava "tenkost" akg.
Jeste jsi zapomel, ze yt pouziva ztratovou kompresi.MDudas píše: ↑28 říj 2017 04:47Prave som sa chcel spytat nieco v tom zmysle, pytkin.
Rudys, prosim mozes nam blizsie vysvetlit toto :
Poznas zakladnu teoriu mnozin? Cely zvuk je akoze "mnozina". Zvuk nejakych hodnotenych sluchadiel je potom jej podmnozina.
To, co nahra miktofon, je podmozina tej podmnoziny. A zvuk, ktory lezie z tvojich sluchadiel je podmnozina podmnoziny podmnoziny. Co si vlastne pocul z povodneho zvuku ?
Alebo sme nieco nepochopili my?

To určite, hlasné asi budú dostatočne, ale tie Yamahy majú citlivosť o 3dB viac, pri impedancii takmer rovnakej. Nemám šajnu, či tie 3dB bude počuteľne viac alebo je ten rozdiel nepatrný. Eventuálne by som si ich mohol ísť vypočuť, ale netuším, či sú v predajniach ochotní ich vôbec rozbaliť na skúšku... Navyše, v SR prichádza ako kamenná predajňa do úvahy iba Muziker, a tam obe nemajú na predajni, takže vyzerá to tak, že znova budem musieť nakupovať naslepo
V muzikeri mozes kupit a poslat spat .. kup obe a posli spat , ktore sa ti nepacia ..
Techhouse v petržalke mal celkom dost modelov na odskušanie
Na konec jsem si bedny ještě ponechal a doufám, že po stěhování pro ně najdu uplatnění. Jako doplněk, abych nerušil přítelkyně jsem si koupil sluchátka Sennheiser hd 380 Pro.
Sluchátka jsou supr, ale myslím si, že na bednách to bude o dost lepší 

No podľahol som slabosti pre značku Yamaha, s ktorou som vždy dobre "pořídil" a MT8 sú už doma... a som z nich dosť rozčarovaný, v stredoch a výškach počuť úplne všetko, otázka ale je, či to tak má byť alebo tie vyššie frekvencie tie sluchátka tak zámerne zdôrazňujú, lebo mixujem cez Sonar Reference na mastri a keď ich mám cez príslušný kalibračný profil, Sonar dosť tie výšky oreže, t.j. to indikuje, že možno to nie je až tak ok
No, ja bych si na nich spis naposlouchal nejake referenci nahravky bez toho Sonar Reference, abys vedel jak hrajou. Plus porovnavat s bednama a s jinyma sluchatkama.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Porovnávam s AKG K240 Studio (polotovorené), tie mi prídu subjektívne "gulatejšie" a prirodzenejšie, naproti tomu tie Yamahy veľmi detailne, ale zvuk je podstatne ostrejší, hlavne vo výškach, detaily vyššich frekvencii sú aj na ref. nahrávkach nenormálne jasné, čo niekto možno práve ocení, ale pri bežnom posluchu je to skôr nežiaduce... Ale je to asi ich špecifikum, potvrdili mi v podstate, čo som sa aj dočítal v recenzii https://ask.audio/articles/review-yamah ... headphones:
"The most interesting finding of my tests was the high frequency results, during which I swept sine waves from 8kHz to 20kHz. I did this because 10kHz is where a lot of pro headphones tend to start rolling off. For example, the Sonys dramatically drop off starting at 10kHz, and by 14kHz the tones simply disappeared. Conversely, the HPH-MT8s don’t start to roll off until around 14kHz, and I could still hear tones right up to 15.5kHz. (That’s where my analysis is limited by my fifty year old ears, and my most recent audiogram confirmed my roll off starts at 13kHz.) Suffice it to say, HPH-MT8s definitely inform you of what’s happening in those super-high frequencies. "
"The most interesting finding of my tests was the high frequency results, during which I swept sine waves from 8kHz to 20kHz. I did this because 10kHz is where a lot of pro headphones tend to start rolling off. For example, the Sonys dramatically drop off starting at 10kHz, and by 14kHz the tones simply disappeared. Conversely, the HPH-MT8s don’t start to roll off until around 14kHz, and I could still hear tones right up to 15.5kHz. (That’s where my analysis is limited by my fifty year old ears, and my most recent audiogram confirmed my roll off starts at 13kHz.) Suffice it to say, HPH-MT8s definitely inform you of what’s happening in those super-high frequencies. "
No tak jde asi i o zvyk, nemusi to byt nutne chyba tech Yamah. Kdyz jsem prechazel ze Sennheiser HD380 na Shure SRH940, tak jsem resil neco trochu podobneho - mel jsem pocit, ze Shury jsou hrozne ostre. Ale po mesici pouzivani uz jsem naopak mel pocit, ze Senny nad 10KHz skoro nehrajou:) Dneska asi po roce uz mi vysky na Shurech prijdou naprosto v poradku a ani nemam tendenci je treba pri mxu ubirat. Na druhou stranu kdyz jsou nekde sykavky nebo cinely moc ostry, tak to clovek bezpecne slysi.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Amorph : Ak su moc ostre , neunavia sa ti usi po par hodinach ? Ja som to tak mal s Genelecmi 1032 .. po 2-3 hodinach prace uz som mal unavene usi .. Ako sme presli na Dynaudio AIR , tak to bolo OK ..
Ano, nepochybne by som asi zmenil názor po nejakom čase, ale skôr sa bijem s dilemou, či vôbec takéto sluchátka majú pre amatéra význam - tie extrémne jasné výšky sú oproti priemeru priepastné. Ja netvrdím, že je to chyba Yamahy, skôr asi zámer. Čakal som neutrálnosť, ale MT8 skôr navádzajú sústrediť sa na horné frekv. pásmo ako vnímať mix/skladbu komplexne. Na MT8 počuť jasne aj prd komára... No nič, každopádne to tu píšem len ako príspevok do fondu informácii, ak to bude niekoho v budúcnosti zaujímať, keby po nich pokukoval.