SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???
Re: SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???
V machinu urcite netreba kupit. Je to velmi slaba masina, dlho loaduje, celkom dost vst na nej funguje, celkom dost nie. Ja som si ju kupil a spravil si k nej kontrol. Do roka a do dna som presiel na muse research receptor 2 plus a som s tym ovela spokojnejsi, najma kvoli snapshot modu, pouzivam to na zive hranie, vedla seba nasukane kontakt, samplemoog, sampletron, sonik synth, je to velmi pekny nastroj
A pekne drahy [pro max = 3190 €]
Tobe NI instrumenty fungujou dobre?? Mne se zobrazi jen prazdny bily obdelnik misto Kontaktu nebo FM8...atd.. Myslim tim editacni okno samotneho instrumentu.VSTcka od jinych firem se zobrzujou spravne.Peetronius píše:Při přepínání programu budeš muset čekat na nahrání samplu, nic se neloaduje předem. Zrovna to řeším s kontaktem, který se nahrává obzvláště dlouho. Napíšu na technickou podporu, třeba to půjde vyřešit.

- countrymetalman
V-Machine nekupovat! Připlatit 1-2 litry a jít do iPad2 /16 Wifi, to je jediná rozumná volba, tahat se s NB nebo PC je taky blbost, když stejně kvalitní zvuk i obdobné aplikace se vejdou do maličkého iPadu. Tento Apple má daleko svižnější dual core procesor než V-Machine, 16GB SSD disk proti 1GB u V-Machine, takže se vám do toho vleze 16x víc samplů, 2x větší paměť, o touch displeji nemluvě - je to jako touch display u Kronosu. Navíc pro něj bude k mání Akai Synth Station 49 midi keyboard, kde se iPad zastrčí doprostřed a pak to celé vypadá jako kompaktní kláves s velkým barevným displejem, very cool.
Sample Tank pro iPad není žádná SE ani free verze, má 500 zvuků (výběr ze Sample tank full, Miroslav Philharmonik, Virual Moog atd) a hodně přes 1GB multisamplů, nehledě na další aplikace pro iPAD, které ve V-Machine nespustíte a vlastně mě se veškerý Apple hudební SW líbí víc než pro MS windows. Třeba iMS-20 virtual Korg je naprosto stejný zvukově a obdobný možnostma jako v Kronosu, Garage Band je taky stage použitelný atd.

V-Machine ale není špatná na malý nenáročný pluginy (VB3, minimogueVA). U Thomanna teď stojí okolo 5t tuším... Je fakt, že v době, kdy ji začali vyrábět, se o nějakém iPadu nikomu ani nesnilo 

OK. A jak se s tím pracuje ve spojení s klávesami resp. co je potřeba udělat .. zapojit ...?countrymetalman píše:V-Machine nekupovat! Připlatit 1-2 litry a jít do iPad2 /16 Wifi, to je jediná rozumná volba, tahat se s NB nebo PC je taky blbost, když stejně kvalitní zvuk i obdobné aplikace se vejdou do maličkého iPadu. Tento Apple má daleko svižnější dual core procesor než V-Machine, 16GB SSD disk proti 1GB u V-Machine, takže se vám do toho vleze 16x víc samplů, 2x větší paměť, o touch displeji nemluvě - je to jako touch display u Kronosu. Navíc pro něj bude k mání Akai Synth Station 49 midi keyboard, kde se iPad zastrčí doprostřed a pak to celé vypadá jako kompaktní kláves s velkým barevným displejem, very cool.Sample Tank pro iPad není žádná SE ani free verze, má 500 zvuků (výběr ze Sample tank full, Miroslav Philharmonik, Virual Moog atd) a hodně přes 1GB multisamplů, nehledě na další aplikace pro iPAD, které ve V-Machine nespustíte a vlastně mě se veškerý Apple hudební SW líbí víc než pro MS windows. Třeba iMS-20 virtual Korg je naprosto stejný zvukově a obdobný možnostma jako v Kronosu, Garage Band je taky stage použitelný atd.
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..
Díky týhle věcičce připojíš jakýkoliv klávesy s midi out a jedeš 
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV ... 9cgQ_6BA--

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV ... 9cgQ_6BA--
Díky judik ...... midi out snad najdu ??.... ale nejedu - píchl jsem ....
Roland BK-5, Presonus Studio One 3, FireStudio Mobile,Cubase 7.5,.. etc ..
- countrymetalman
iRig Midi je obecně konvertor pro připojení libovolnýho midi keyboardu, nicméně jen tak volně položený iPad na klávesách, doma jo, no nevím na kšeftě...
Raději na kšefty počkám až na ten Akai Synth Station 49, do něj se iPad2 zasune, je i napájený přímo z toho keyboardu, je naklápěcí, vlastně je z toho pak takový kompaktní keyboard s luxusním dotykovým barevným displejem
- o kvalitě Sample Tank veškerých nástrojů netřeba diskutovat, hraje to opravdu o něco líp než v běžných workstationech a VA syntech, ale analog to stále není 
Raději na kšefty počkám až na ten Akai Synth Station 49, do něj se iPad2 zasune, je i napájený přímo z toho keyboardu, je naklápěcí, vlastně je z toho pak takový kompaktní keyboard s luxusním dotykovým barevným displejem

Kdyby to někoho ještě zajímalo, V-Machine se stále prodává zde:
http://gearstation.com.au/products/sm-v ... are-player
za 3300 kč. s dopravou zdarma. Počítejte ale s proclením.
Asi po třech týdnech mi to dorazilo a večer se těším na zapojení.
http://gearstation.com.au/products/sm-v ... are-player
za 3300 kč. s dopravou zdarma. Počítejte ale s proclením.
Asi po třech týdnech mi to dorazilo a večer se těším na zapojení.
První, a vzhledem k aktuálnosti asi i poslední dojmy: pokud chcete vzít na pódium NI B4, MrRay 73 nebo Minimogue a pod., je V-Machine vynikající (což je můj případ). Jinak asi nic moc. Složitější a větší pluginy loaduje pomalu a někdy nestíhá. Systém mi ale přišel vcelku bezproblémový. Tak asi tak.
Podařilo se někomu na V-machine rozjet plugin od Waves? c6 la2 ssl atd
Pokusím se oživit toto téma. Dá se V-Machine nějak uvést do stavu, ve kterém byl prodáván ? Tzn. něco jako reset do továrního nastavení, tak aby v něm byly stejné zvuky jako při koupi ? Mám stažený ze stránek Bahmi.com veškerý obsah, tedy i tovární zvuky, ale nenašel jsem v zařízení žádnou funkci resetu do továrního nastavení. Předem děkuji za rady.
prinajhorsom vyber compact flash kartu a skus to nahrat priamo na nu ak zozenies citacku ktora to este podporuje