SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???
- Peetronius
SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???
Dobrý den,
vím že toto téma zde již bylo, ale potřebuji poradit. Silně uvažuji koupit hardware vst host V-MACHINE, ale na fórech se často píše, že většina VST instrumentů nefunguje. Pokud VST instrument má pouze *.dll soubor, neměl by být problém. Ale co třeba se samplery jako sampletank2, NI kontakt, NI B4? Máte s tím nějaké zkušenosti? Já hlavně využívám Z3TA+, Sylenth1, Nexus2, Pianoteq. Má někdo ověřené, že to funguje?
Díky za odpověď
vím že toto téma zde již bylo, ale potřebuji poradit. Silně uvažuji koupit hardware vst host V-MACHINE, ale na fórech se často píše, že většina VST instrumentů nefunguje. Pokud VST instrument má pouze *.dll soubor, neměl by být problém. Ale co třeba se samplery jako sampletank2, NI kontakt, NI B4? Máte s tím nějaké zkušenosti? Já hlavně využívám Z3TA+, Sylenth1, Nexus2, Pianoteq. Má někdo ověřené, že to funguje?
Díky za odpověď
Re: SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???
hubert tu o tom pisal .. on to skusal .. bud si to najdi , alebo mu napis spravu ..
- Peetronius
Díky za nasměrování.
Ahoj psal jsem Ti PM
... jinak věci od NI zatím nejedou, Pianoteq taky asi ne, Z3TA+ to neutáhne .... Já tam mám VB3, Sonic Synth 2, Alphu free, Elektrostudio, Sampletank free, Amplitube live a MinimogueVA - všechno šlape jak hodinky - využitelnost je vdanou chvíli jeden plugin, jeden zvuk popř. dva nenáročné pluginy na 2 kanálech, to je ale tak maximum ... mně pro moje potřeby hammondek a lead synthu stačí. Musím říct, že lepší hammond zvuk spolu s pluginem VB3 jsem ještě neměl
... S minimogueVA to je taky super ... "moog" do kapsy ...
Takže, na ty synthy cos vyjmenoval nevím, nevím ... upřímně spíše ne ... na Sampletank 2 to použitelný je a místo NI B4 bys mohl použít tu GSi VB3, která podle mně stejně hraje líp (subjektivní názor)
P.

Takže, na ty synthy cos vyjmenoval nevím, nevím ... upřímně spíše ne ... na Sampletank 2 to použitelný je a místo NI B4 bys mohl použít tu GSi VB3, která podle mně stejně hraje líp (subjektivní názor)
P.
- Peetronius
Díky za odpověď
No na webu smproaudio je list podporovaných VST instrumentů, myslel jsem že vše co tam je, tak funguje.... Ale omyl. V detailu stále častěji vidím, že pluginy fungují, ale jen v omezené míře díky slabému procesoru. Sakra...
Moje představa byla taková, že do krabice nacpu pianoteq, plochy z sampletank 2 a hlavně synthy jako je třeba sylenth1 nebo z3ta+. Vidím, že to je docela krok do neznáma.

Moje představa byla taková, že do krabice nacpu pianoteq, plochy z sampletank 2 a hlavně synthy jako je třeba sylenth1 nebo z3ta+. Vidím, že to je docela krok do neznáma.
...máš úplnou pravdu... Chceš to na něco jinýho než já, takže co vyhovuje jednomu druhému nemusí
... V praxi to je tak, že některý zvuky u Z3TA+ to utáhne, jiný už ne ... tenhle synth mám hodně rád, takže to mám prakticky odzkoušeno. To samé u Discovery. Sylenth1 nevím, ten jsem nezkoušel... Samozřejmě je ještě řešení přes MUSE Receptor, ale ten je za a) velikej, za b) drahej ... Řešení 3 je si sestavit něco sám, třeba PC do racku s SSD diskem, myslím, že do ceny V-Machine se vejdeš taky .... ale je to takový "vachrlatý" řešení
...

- Peetronius
Kromě V-Machine mají ještě V-rack. V ČR se to asi neprodává, nikde jsem to nenašel. Má to podstatně lepší parametry, nevím ani kolik to stojí....
Taky jsem uvažoval o PC sestavě do racku... Myslíš že by bylo řešením koupit malý netbook s ssd diskem?
Taky jsem uvažoval o PC sestavě do racku... Myslíš že by bylo řešením koupit malý netbook s ssd diskem?
dost ludi pouziva komp .. ked pouzijes nejaky z tych HOSTov , tak to je aj celkom stabilne ..
- Peetronius
O kompu jsem hodně uvažoval, ale potřebuji ať tahám sebou co nejmenší zařízení. K tomu budu potřebovat malou externí zvukovku. Teď mám lexicon lambdu, ale přijde mi to hrozně neohrabané. Můžete něco doporučit?
...asi by bylo určo lepší, použít PC s PCI zvukovkou. Já to nějaký čas používal a šlapalo to, dokonce jsem jel přes interní a Asio4all
... Měl jsem natahaný pluginy do VST hostu a uloženou banku. Měl jsem nastavený PC aby se po spuštění VST host spustil. Takže jsem jenom přijel na hraní, propojil počítač s klapkama a ten pustil - nikdy mně to nezklamalo (zálohovej modul bude ale asi nutnost, to je ale u všeho - shoří trafo apod.). Po hraní jsem zase jenom PC vypnul (nastavení akce stlačení tlačítka napájení - power off). Takže mi stačil jenom PC a klapky. Jednoduché a hlavně dneska levné řešení...
ps: ...anebo notebook

ps: ...anebo notebook

- Peetronius
Díky za radu, to je docela funční a efektivní řešení, jenom potřebuji vědět kde můžu sehnat nějakou rackovou PC skříň. Já mám jenom hrůzu aby se to na live nepo*ralo 
Co ten netbook s externí zvukovkou? Máte někdo zkušenosti?

Co ten netbook s externí zvukovkou? Máte někdo zkušenosti?
u netbooku opět bacha na výkon, šel bych spíše do klasiky s výkonějším procesorem, ale výhoda je jasná, kdyby se něco po*ralo, můžeš přes touchpad zasáhnout, u bedny bez monitoru to je v pytli... Rackovou PC skříň mají leckde, ale cena min. 2,5t ... zkusil bych spíše bazary nebo Aukro... Na druhou stranu, nemusí to být v racku, je to ale lepší...
pytkin: 12kg 
ja by som dnes kukal skor po nejakej sikovnej 1U-2U krabici... aj za cenu pouzitia riseru... s tymto sa vlacit po koncertoch je na stranok
osobne koncertujem so shuttle skrinkou, ovsem dnes uz sa verzia s pci nerobi, vsetky nove modely su pcie a tam uz nie je na vyber moc lacnych a dobrych zvukoviek (fakticky len emu 1616M a rme a to uz su drahsie veci)

ja by som dnes kukal skor po nejakej sikovnej 1U-2U krabici... aj za cenu pouzitia riseru... s tymto sa vlacit po koncertoch je na stranok
osobne koncertujem so shuttle skrinkou, ovsem dnes uz sa verzia s pci nerobi, vsetky nove modely su pcie a tam uz nie je na vyber moc lacnych a dobrych zvukoviek (fakticky len emu 1616M a rme a to uz su drahsie veci)
ja myslim ze taky komp patri do racku .. trebars ako to ma Kachna ..