SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Peetronius

SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???

Příspěvek od Peetronius »

Dobrý den,

vím že toto téma zde již bylo, ale potřebuji poradit. Silně uvažuji koupit hardware vst host V-MACHINE, ale na fórech se často píše, že většina VST instrumentů nefunguje. Pokud VST instrument má pouze *.dll soubor, neměl by být problém. Ale co třeba se samplery jako sampletank2, NI kontakt, NI B4? Máte s tím nějaké zkušenosti? Já hlavně využívám Z3TA+, Sylenth1, Nexus2, Pianoteq. Má někdo ověřené, že to funguje?

Díky za odpověď

Pytkin
Moderátor

Re: SM PRO AUDIO V-MACHINE - koupit či nekoupit???

Příspěvek od Pytkin »

hubert tu o tom pisal .. on to skusal .. bud si to najdi , alebo mu napis spravu ..

Peetronius

Díky za nasměrování.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Ahoj psal jsem Ti PM :) ... jinak věci od NI zatím nejedou, Pianoteq taky asi ne, Z3TA+ to neutáhne .... Já tam mám VB3, Sonic Synth 2, Alphu free, Elektrostudio, Sampletank free, Amplitube live a MinimogueVA - všechno šlape jak hodinky - využitelnost je vdanou chvíli jeden plugin, jeden zvuk popř. dva nenáročné pluginy na 2 kanálech, to je ale tak maximum ... mně pro moje potřeby hammondek a lead synthu stačí. Musím říct, že lepší hammond zvuk spolu s pluginem VB3 jsem ještě neměl :) ... S minimogueVA to je taky super ... "moog" do kapsy ...

Takže, na ty synthy cos vyjmenoval nevím, nevím ... upřímně spíše ne ... na Sampletank 2 to použitelný je a místo NI B4 bys mohl použít tu GSi VB3, která podle mně stejně hraje líp (subjektivní názor)

P.

Peetronius

Díky za odpověď :-) No na webu smproaudio je list podporovaných VST instrumentů, myslel jsem že vše co tam je, tak funguje.... Ale omyl. V detailu stále častěji vidím, že pluginy fungují, ale jen v omezené míře díky slabému procesoru. Sakra...
Moje představa byla taková, že do krabice nacpu pianoteq, plochy z sampletank 2 a hlavně synthy jako je třeba sylenth1 nebo z3ta+. Vidím, že to je docela krok do neznáma.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

...máš úplnou pravdu... Chceš to na něco jinýho než já, takže co vyhovuje jednomu druhému nemusí :) ... V praxi to je tak, že některý zvuky u Z3TA+ to utáhne, jiný už ne ... tenhle synth mám hodně rád, takže to mám prakticky odzkoušeno. To samé u Discovery. Sylenth1 nevím, ten jsem nezkoušel... Samozřejmě je ještě řešení přes MUSE Receptor, ale ten je za a) velikej, za b) drahej ... Řešení 3 je si sestavit něco sám, třeba PC do racku s SSD diskem, myslím, že do ceny V-Machine se vejdeš taky .... ale je to takový "vachrlatý" řešení :) ...

Peetronius

Kromě V-Machine mají ještě V-rack. V ČR se to asi neprodává, nikde jsem to nenašel. Má to podstatně lepší parametry, nevím ani kolik to stojí....
Taky jsem uvažoval o PC sestavě do racku... Myslíš že by bylo řešením koupit malý netbook s ssd diskem?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dost ludi pouziva komp .. ked pouzijes nejaky z tych HOSTov , tak to je aj celkom stabilne ..

Peetronius

O kompu jsem hodně uvažoval, ale potřebuji ať tahám sebou co nejmenší zařízení. K tomu budu potřebovat malou externí zvukovku. Teď mám lexicon lambdu, ale přijde mi to hrozně neohrabané. Můžete něco doporučit?

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

...asi by bylo určo lepší, použít PC s PCI zvukovkou. Já to nějaký čas používal a šlapalo to, dokonce jsem jel přes interní a Asio4all :) ... Měl jsem natahaný pluginy do VST hostu a uloženou banku. Měl jsem nastavený PC aby se po spuštění VST host spustil. Takže jsem jenom přijel na hraní, propojil počítač s klapkama a ten pustil - nikdy mně to nezklamalo (zálohovej modul bude ale asi nutnost, to je ale u všeho - shoří trafo apod.). Po hraní jsem zase jenom PC vypnul (nastavení akce stlačení tlačítka napájení - power off). Takže mi stačil jenom PC a klapky. Jednoduché a hlavně dneska levné řešení...

ps: ...anebo notebook :)

Peetronius

Díky za radu, to je docela funční a efektivní řešení, jenom potřebuji vědět kde můžu sehnat nějakou rackovou PC skříň. Já mám jenom hrůzu aby se to na live nepo*ralo :-D

Co ten netbook s externí zvukovkou? Máte někdo zkušenosti?

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

u netbooku opět bacha na výkon, šel bych spíše do klasiky s výkonějším procesorem, ale výhoda je jasná, kdyby se něco po*ralo, můžeš přes touchpad zasáhnout, u bedny bez monitoru to je v pytli... Rackovou PC skříň mají leckde, ale cena min. 2,5t ... zkusil bych spíše bazary nebo Aukro... Na druhou stranu, nemusí to být v racku, je to ale lepší...

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin: 12kg :)
ja by som dnes kukal skor po nejakej sikovnej 1U-2U krabici... aj za cenu pouzitia riseru... s tymto sa vlacit po koncertoch je na stranok
osobne koncertujem so shuttle skrinkou, ovsem dnes uz sa verzia s pci nerobi, vsetky nove modely su pcie a tam uz nie je na vyber moc lacnych a dobrych zvukoviek (fakticky len emu 1616M a rme a to uz su drahsie veci)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze taky komp patri do racku .. trebars ako to ma Kachna ..

Obrázek

Obrázek

Odpovědět