Studiove monitory a zvukova karta

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
ade

Studiove monitory a zvukova karta

Příspěvek od ade »

cau, chcel by som kupit nejake monitory a zvukovku tak do cca 750€. robim rnb/edm(electronic dance music) v podstate som otvoreny kazdemu stylu ale edm robim najviac.. co som ja pozeral tak som sa zatial rozhodol pre http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... XT4-Active a http://www.muziker.sk/dj-technika/usb-p ... ARLETT-2i2 to vychadza 730€.. do zvukovky budem zapajat iba monitory a mozno jeden mikrofon.. neviem co dalej by som do toho mohol zapajat.. takze otazka znie ci som vybral dobre komponenty alebo radsej nieco ine? dik

TOM-Thak

Re: Studiove monitory a zvukova karta

Příspěvek od TOM-Thak »

Kup si VXT8... jeste chvili setri.. to ma na EDM kazdej druhej, pokud nemas na Genelec ci Focal.

daysofhazard

Příspěvek od daysofhazard »

to chces na doma ci do nejakeho studia?
Ak na doma a nemas vyriesenu akustiku, tak ten komentar vyssie, ze zober 8'micky rovno preskoc, to je zbytocne obrovske a nemuselo by sa to spravat najlepsie
focusrite scarlett su v pohode karty, pracoval som s tymi vyssimi radami s viac vstupmi a nikdy nebol ziadny problem - jednu zakladnu vec co odporucam, pozri ako updatuju drivere, ci maju momentalne na webe aktualne aj na najnovsi softver
co sa tyka vyberu monitorov, tak tie VXT4ky su super monitory, velmi muzikalne (dobre sa mi na nich pocuvala hudba), mixovat som na nich nikdy neskusal..v tejto cenovej kategorii este mozes pozriet genelec 8020 a nezabudni na novu znacku EVE AUDIO - robia skvele monitory, prave na tento styl hudby co pises mne pasuju najviac, ta cena je trosku vyssia, ale skus pozriet tie najmensie SC204, myslim ze zainvestovat este o par eur viac bude stat zato

ade

Příspěvek od ade »

na doma
no ale bohuzial teraz sa moj budget zmensil lebo som musel dat peniaze do auta.. tak som rozmyslal ze by som zobral m audio bx8 http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... dio-BX8-D2 ale mam taky pocit ze tie su tiez 8micky cize mozno zoberiem m audio bx5 http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... dio-BX5-D2 podla toho co si napisal..

matucha

Příspěvek od matucha »

Nesouhlasim, ze 8" jsou v blby akustice spatna volba. 4" ovlivnuje blba akustika stejne, jen mas min informaci o spodku. Mam v relativne maly mistnosti 16" a neprijde mi to moc. Naopak mit jen maly bedny muze zpusobit to, ze budes michat prebasovany zahuhlany mixy a nebudes vedet proc a jaka bije. Oddelil bych problem beden a akustiky uplne, oboji musis vylepsovat, kdyz to myslis vazne.

Budget se zmensil? To je docasna vec, zase se zvetsi kdyz si nedas par piv ;).

Doporucil bych se vyhout genelec 8020 velkym obloukem pokud chces poslouchat vic nez velmi potichu. Jsou to celkem slusny monitory na strih mluvenyho slova ve videostrizne, ale nic vic. Jakmile chces nezkreslenej zvuk pri normalni poslechovy hlasitosti, tak pohoris. Velmi nemile me v tom prekvapily.

M-audia neznam. Krky VXT8 maj svoji reputaci, dokonce i 8" behringery maj za sebou neco.

U rocku bych mozna vahal nad doporucenim 6", ale na tanecni hudbu ne.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Presne jak pise Matucha.. Na tanecni hudbu potrebujes hlavne spodek a jedovatejsi stredy.. to VXT8 maj a docela me prekvapilo jak za tu cenu hrajou.. nechci doporucovat, co jsem neslysel, ale ty Eris 8" od presonusu te nelakaj? Nizka cena a udajne hrajou dobre.. M-Audio, Mackie Mk2, Krk Rockit apod. to jsou vsechno bedny, ktery jsou k nicemu resp. jsou dobry pro zacatecnika, co se teprve seznamuje s monitorama. Pak zacne zjistovat proc mu tam neco nehraje a pokud mas progress tak za dva roky kupujes bedny o level dva vys..

ade

Příspěvek od ade »

No ja mam teraz iba nejake logitechy za 70€ a uz su aj zle dost.. Takze v podstate tieto budu prve, ale zas moja hudba uz nie je zaciatocnika..

dendy

Příspěvek od dendy »

za tu cenu vxt4 si radsej kup Presonus Eris 8 - par E8 ta vyjde o nieco malo lacnejsie ako par vxt4 - Erisy hraju lepsie, predsa len su vacsie... nazivo som ich pocul vedla krk vxt6 a aj od tych boli lepsie (nielen v basoch ale aj v podani priestoru)

pripadne ak si z BA, si zober nejake referencne nahravky, skoc do on-board.sk, tam si ich vypocujes / porovnas nazivo a rozhodnes sa podla ucha...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : Eris mal lepsie podarnie priestoru ako VXT ? to uz co potom musi byt .. skoda ze u huberta momentalne ziadne nie su ..

dendy

Příspěvek od dendy »

no oproti VXT6 mi to tak prislo.. akoze nebol ten rozdiel zavratny, ale ani nepodstatny ..

samozrejme mohol to byt moj subjektivny dojem.. a zase porovnavat 6" s 8" nieje uplne fer ..

ade

Příspěvek od ade »

No tie presonusy nemaju v muzikeri takze to bude problem lebo v muzikeri mam zlavu preto kupujem odtial.. Na vxt8 nemam peniaze a zas tie lacnejsie sa asi neoplatia kupovat.. :(

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

A to jen kvuli sleve chces kupovat monitory, ktere ti nebudou vyhovovat? Kolik ti na nej daj slevu? Aspon 25% ?

ade

Příspěvek od ade »

Kupujem aj zvukovku.. Neviem kolko. Ale ak to teda bude nevyhnutne kupim monitory inde

hubert

Příspěvek od hubert »

Eris E5 su dlhodobejsie nedostupne aj u dodavatela, mam tam na ne objednavku uz skoro mesiac....ERIS E8 mi pridu buduci tyzden takze ak si z blizka pridi pocuvnut. Clenovia ezone maju u mna zlavu.

ade

Příspěvek od ade »

http://www.on-board.sk/%7B0%7Deris-e8-p ... thegory=47 tieto hej? za tu cenu par to by som mozno nejak zvladol este.. zastavim sa niekedy koncom tyzdna pravdepodobne

Odpovědět