Synthesizer / Keyboard kolem 20K

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
TOM-Thak

Synthesizer / Keyboard kolem 20K

Příspěvek od TOM-Thak »

Docela by me zajimali vase navrhy jestli se da sehnat nejaky 61kalvesovy synth nebo keyboard s timto vyuzitim - potrebuju aby to melo nejaky klavir, ale ne jak obyc casio za 3klacky a aby to melo 61klaves (klidne vic) a dalo se to vyuzit na elektronickou muziku.. jasne na klavir si muzu koupit elektricke piano za 20k.. ale to pro mne postrada funkci. Potrebuju zkratka neco s klavirem co pak lze vyuzit i na tanecni music .. na tahani na live hrani.
Kdo ma nejakou zkusenost ci navrh sem s tím :)

dano

Příspěvek od dano »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) dano dne 03 led 2006 19:21, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

pokud to muze byt neco starsiho,tak treba K2000.Ja ho sice nikdy nemel,ale za dvacku jej sezenes docela rozsireny,cili s boardama a RAM a hard diskem.Jako bonus ziskas syntak se samplerem a sekvencerem v jedne skatuli.Pokud nebudes moc veci tahat ze sekvenceru,nemusi vadit ani jeho relativne nizka polyfonie.Myslim ze za ty prachy je to hodne dobra masina.mel jsem par syntaku,ale az s kurzweilem jsem si uvedomil co to byly za sragory.Kamos ted za dvacku koupik K2500,ale rackovou verzi.Nevybavenou.Myslim ze tento stroj ti muzu s klidnym srdcem doporucit,bohuzel ale jeho cena je vyssi.I kdybys koupil rackovou verzi,budes jeste potrebovat nejaky master.

dano

Příspěvek od dano »

to sa uz da kupit K2000 za 20 000Kč? :shock: :shock:

Fractal

Příspěvek od Fractal »

je tu jeden problém a to tech 61 a více kláves.... to za 20litrů neco kvalitního půjde tezko sehnat

nunu

Příspěvek od nunu »

Dano,za nevybavenou K2000 das mnohem mene....Kdybys naahodou jednu chtel,tak se zkus porozhlednout okolo sebe -))

dano

Příspěvek od dano »

nunu píše:Kdybys naahodou jednu chtel,tak se zkus porozhlednout okolo sebe -))
momentalne ani velmi nie, no som v soku z tej ceny. a poriadne.

nunu

Příspěvek od nunu »

A jedna dobre minena rada budoucim kurzweilistum.Radsi se zadluzte,pujcte si prachy a kupte si VYBAVENY nastroj,protoze s jidlem roste chut.Ze zacatku s nim budete spokojeni,ale to je jen zacatek.To po nejakem case prejde a zacnete vymyslet ze se dokoupi nejake vecicky...A kdyz ho budete prodavat,tak vybavena masina se proda mnohem lepe nez holy zaklad.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

jo to zni zajimave, takhle vic nez 61 nepotrebuju ale 49 je malo na to nezahrajes skladbu na klavir.. kdyz chces hrat nakej obyc song kterej hrajes na 3ch oktavach treba. a mas nejaky vejs niz.. na tu 61 uz se neco da.
Ja sem se dival na Juno D nebo RS-50, ale nevim no.. chtelo by to zkusit jasne tak v porovnani s VA synthem je to srac oboje.. ale zas tak priserny to neni :) lepsi nez Yamaha S09, CS1X, CS2X apod. stary veci..

nunu

Příspěvek od nunu »

Hele,na rovinu.K2000 se mi nikdy nedostala bliz nez na fotkach nebo obrazcich.Ale mam K2500.Pokud se nepletu,tak K2000 s posledni verzi operacniho systemu ma stejne presety jako K2500.Rozsirujici boardy contemporary a orchestral jsou shodne a zcela zamenne pro K2500 a jak nekteri vi,i pro K2600,coz je posledni model co kurzweil ma v soucasnosti.Uz z tohoto duvodu nemuze byt zavazna chyba v tom si to poridit.Navic ta sranda ma 64 mega RAM pro natahnuti samplu bud z akai nebo kurzweil sample CD.Ktery jiny synt se tim muze pochlubit???Jinak vice klapek pro takove patlaly jako jsem ja je dobre k tomu,ze si nazonuju klaviaturu.V jedne zone jeden navrstveny zvuk a v druhe jiny.Hned je vic srandy.Bez prepinani.Mozna to nekdo bude chapat ze jsem zaujaty.Nestydim se to priznat,ano,jsem zaujaty,protoze mne osobne ten synt prinasi to co potrebuju a jako bonus ma velmi dobry zvuk a docela intuitivni ovladani,i kdyz to chce obcas skoleni od lidi kteri s nim uz neco prozili.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Krom toho najdeš na www.midi.cz jeden kousek za 13tis (v Praze).
Pokud ale chceš něco uživatelsky příjemnějšího, tak kolem 20 se dá koupit Korg Trinity...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

K2000 je prakticky stejna jako K2500, ale s polovicni polyfonii. Je tam nekolik parametru navic (ve startovani obalek a v efektaku), algoritmy zůstaly stejné (a to je základ), samply v ROM jsou stejné až na bicí multisamply, zvuky jsou kompatibilni smerem nahoru 100% smerem dolu existuje utilita, ktera odstrani extra parametry K2500 pro kompatibilitu s K2000. Posledni verze K2000VP uz mely stejne bici multisamply a presety jako K2500, ale to je jen kosmeticka zalezitost. Presety jsou uz dost ohrany a pouzil bych je spis jako zaklad pro vlastni kreace.

K2500 je mozne rozsirit o KDFX efektak (ponekud presofistikovanej DSP, ale zvuk je super, se sample boardem pak lze pouzit K2500 jako efektak). ROM boardy se prodavaji pro kazdou radu zvlast! Je potreba navic vymenit cipy na motherboardu, jinak je nevidi. Pro oba boardy soucasne se musi nainstalovat daughterboard ;)

Misto presetu bych radeji vic programoval, ale dá se taky stáhnout obrovské kvantum zvuků na webu (ftp Kurzweil i jinde) - Čte přímo MSDOS diskety takže není nutné je tam složitě posílat přes MIDI sysex. + samozřejmě samplovací CD Kurzweil, Akai, a spol. novější OS i přímo wav.

Pro mě osobně je Kurzweil od začátku uživatelsky příjemná a hlavně logicky organizovaná záležitost. Člověk se nesmí nechat zmást obrovskými editačními možnostmi (do dneška Korg, Roland a Yamaha nedosáhli ani třetinu možností K2000, zejména Triton byl pro mě obrovským zklamáním ve své primitivnosti - no alespoň celkem slušně hraje). Kurzweil je nástroj u kterého se musí přemýšlet. Pro zvukového experimentátora je to radost. Podle me zatim neprekonana zalezitost.

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

Ja bych se naopak toho Juna D nebo RS-50 vubec nebal. Jsou to univerzalni nastroje a o to si myslim tazateli slo predevsim.

Jenom bych kolegum kurzweilistum pripomenul puvodni dotaz tazatele; myslim, ze (mimochodem velmi zajimavy a inspirujici) vybuch uvah kolem kurzweila je na tento dotaz lehce mimo misu...;-)

:twisted:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Merlin
Vybavení

Příspěvek od Merlin »

TOM-Thak píše: ... Juno D nebo RS-50....jasne tak v porovnani s VA synthem je to srac oboje..
Timto blabolem se zbytecne snazis zavdecit VA fanatikum. Ze to je srac oboje neni vubec pravda, protoze srovnavas hrusky s bramborama. Ty Rolandy jsou koncipovany jako univerzalni nastroje pro zacatecnika, ktery hleda zvuky vseho druhu (a ty u Rolanda najdes!) Paklize chces experimentovat se zvuky a touzis po VA, pak je to zase uplne o necem jinem. Z novych VA nastroju by potom prichazel do uvahy prakticky jen Oberheim/Viscount OB-12 se 4 oktavami, kde ale nenajdes ta sva piana, ktera budes mit okamzite a v dost dobre kvalite u tech Rolandu.

Musis holt vedet co chces ;-)

P.S. Mluvil jsem pouze o NOVYCH nastrojich do 20 000 Kc. Ojetiny jsou kapitola sama pro sebe.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

fova

Příspěvek od fova »

To Merlin: Souhlasim s tebou, jen bych trochu okomentoval tu zvukovou kvalitu Juna, protoze ho mam doma.
Pouzivame ho v kapele jako druhe, doprovodne klavesy a na to to staci. Jako hlavni nastroj bych to asi nedal.
Zvukove to fakt neni nic omracujiciho. Piano a jemu podobne zvuky se daji poslouchat, ale hned tam slysis, jak je to elektronicke a umele. Na sluchatka je to piano docela neprijemne, bez vysek a s neznelymi basy.

Souhrne receno je to aso opravdu nastroj pro zacatecnika.

Odpovědět