TC Konnekt 48 vs. Echo Audiofire 12

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
indierock

TC Konnekt 48 vs. Echo Audiofire 12

Příspěvek od indierock »

Chcem vymenit svoj Alesis io26 za nieco kvalitenejsie/stabilnejsie/s lepsimi prevodnikmi, a aj viac kanalmi.
(nakolko alesis ich ma 8 a aj ked je moznost rozsirenia cez spdif, adat, tak dost mi to blbne, neviem ci to je tym ze nema wordclock, ked v nastaveniach ako master dam spdif alebo adat tak nefunguje ani prehravanie... a ked ako master necham alesis tak adat nefuguje vobec a spdif funguje no s castym slabym pukanim, a aj cela stabilita tej zvukovky vo win je slabsia, hlavne pri startovani, inak si nanu nestazujem).

Audiofire 12 ma zaujal vraj najlepsimi prevodnikmi v tejto kategorii, no je to v podstate len prevodnik, a nie kompaktna zvukovka (ale to sa da vyriesit).
A pri TC Konnekt 48 ma zaujala vybava, no neviem ako je to v prevodnikmi, kedze tam budu asi dost podobne ako v alesise, typu DICE II (ako aj u mnohych inych znaciek), oproti tomu echo pouziva svoje vlastne vyvinute prevodniky. Nahodou neviete ci ovladac master level u TC je ako pasivny ovladac volume (ako u sm pro nanopatch...).

Ide mi hlavne o to casom mat akotak kvalitny retazec mic-preamp-prevodnik.

Tranzistor

Re: TC Konnekt 48 vs. Echo Audiofire 12

Příspěvek od Tranzistor »

No veril bych tomu ze v TC Konnekt budou rozhodne kvalitnejsi prevodniky nez u Alesise, mozna bych rekl ze budou i lepsi jak u Echo AudioFire. Ale jestli chces neco stabilniho s kvalitnima prevodnikama a slusnejma preampama a nechces si zrujnovat kapsu, tak ti davam jeste jeden tip: RME Fireface800
http://www.audiotek.cz/product-10952-rme-fireface-800

indierock

Příspěvek od indierock »

tak planujem najskor ten audiofire 12 (pre naj pomer ceny s kvalitou), tc konnekt som nasiel ako teoretickeho konkurenta, ale rme myslim ze je premna zbytocne investovat minimalne 2x tolko, za tie prachy radsej kupim nejaky iny gear.

delay

Příspěvek od delay »

Indierock: Audiofire je podle mě zabitej HW, radši bych peníze utratil za Focusrtite Saffire56, nemůžu si pomoct, ale poměr nabízených "features" je neporovnatelnej. Konnekt 48 má asi nejblíž k MR816 od Steinberg nebo těm novějším typům. Všechno lepší než Audiofire, ta mi přijde jak holej vánoční stromeček. Osobně bych šel do Konnektu :)

indierock

Příspěvek od indierock »

Prechazdal som gearslutz a tam su odost lepsie a pocetnejsie reakcie na audiofire, kvoli prevodnikom, stabilite a zakaznickej podpore. Hlavne mi ide o to vybrat si volbu s lepsimi prevodnikmi. Viem ze v audiofire je dost malo vybaveny, ale nejak na tie jednoduchsie riesenie pritahuje viac ako plne ako plne vybaveny TC, z ktoreho ajtak niektore veci nevyuzijem :)
Aby som sa rozhodol pre TC potrebujem nieco vecne konkretne podlozene.

delay

Příspěvek od delay »

No, me je uplne jedno, co si koupis, ale muzu te ujistit ze sem mel ECHO Layla 24/96, ktera hrala lip jak jak Layla 3G (zprostredkovane), ale nerozeznatelne od Fireface 400 a Yamaha 01x (to sem testoval), vsechny pak hrali minimalne o tridu lepe jak E-MU 1212m nad jejimiz prevodniky se tu kde kdo rozplyval 5 let zpátky, protoze meili pairove in/out 120 dB - nakonec ta karta mela o dost horsi stereo obraz a poddekovej sound s mene citelnejma basama, Layla měla 110 dB in, 115 dB out myslim, cimz chci vyjadrit ze nestaci precist cislo a hned nekde na Gearslutz psat ze prevodniky sou super. Na 90% bych se vsadil, ze budou podobny jako u konkurence (Focusrite, RME, TC, Steinberg).

indierock

Příspěvek od indierock »

Tie nazory boli minimalne z 80% realnych uzivatelov echo audiofire, cisla ma tiez netrapia lebo tc aj echo ich myslim ma rovnake (resp. dost podobne). Layla ma este cirrus prevodniky ako focusrite saphire... no do audiofire davaju AK(4620B) mozno o nieco lepsie ake su u fireface 400 (4620A). Do TC 48 davaju tiez AK, len nieje jasne ci tie iste, alebo s nizsim oznacenim. Takze stale neviem do coho ist, nesuri mi to, mam cas sa rozhodnut, takze aj preto som zalozil temu nato. http://www.gearslutz.com/board/geekslut ... isted.html

nixx

Příspěvek od nixx »

indierock: to že v sobě dvě zvukovky mají stejný čip ještě neznamená, že hrají podobně...
http://tcsupport.custhelp.com/app/answe ... RE85TGs%3D

Odpovědět