Výběr zvukové karty 10 - 20. tis. Kč

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
Odpovědět
esu

Výběr zvukové karty 10 - 20. tis. Kč

Příspěvek od esu »

Zdravím všechny blázny :) Chystám se pořizovat zvukovou kartu v cenovém rozmezí cca 10-20 tisíc korun, chtěl bych aby zvládala veškeré běžné studiové standarty (s hudbou na lepší úrovni budu teprve začínat, takže vlastně ani pořádně nevím, co bych tam mít měl a co naopak neni až zas tak nutné...ostatně proto zakládám tenhle thread), jen snad aby byla firewire, na PCI karty čtu jen samé problémy se zašuměním a zabzíkaností od ostatních komponent. Počítač je běžné průměrné PC, v dohledné době nehodlám stavět mašinu ze superkomponent bez šumu za xy desítek tisíc.
Zvučit by měla domácí studio, monitory budou s největší pravděpodobností ADAM A7. Dále budu připojovat synth Alesis A6, midiklaviaturu, občas digitální klavír Yamaha Clavinova, pracovat bych chtěl primárně v prostředí Cubase 5. Může někdo doporučit, napsat zkušenosti, postřehy? Předem díky všem :wink:

P.S.: docela mi padla do oka Motu Traveller mk3 :oops:
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)

jackies

Re: Výběr zvukové karty 10 - 20. tis. Kč

Příspěvek od jackies »

esu píše: P.S.: docela mi padla do oka Motu Traveller mk3 :oops:
Využiješ ty možnosti ? Třeba ty mic vstupy ?
Já bych těch 6 tisíc rozdílu při koupi třeba UltraLite mk3 Hybrid přidal na lepší poslech.

esu

Příspěvek od esu »

hmmm, teď jsem na ni koukal a nevím, proč jsem ji při poslední prohlídce stránek MOTU přehlédnul ... navíc možnost USB2/FW výběru, to nezní vůbec špatně, cena více než přijatelná :)
(i5QC, TC48, A6, A7)

mando

Příspěvek od mando »

zavisi ci chces len prevodniky alebo aj preampy, kolko vstupov budes potrebovat, ci chces DSP alebo ine veci kazdopadne by som vyberal z tychto:
Echo Audiofire 8 / 12
M-Audio Profire 2626
TC Electronic Konnekt 48
RME Fireface / Multiface II z druhej ruky
a asi najlepsie nakoniec - Steinberg MR816x

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Presonus FireStudio Tube za 19 tisíc
http://www.presonus.com/products/Detail ... oductId=51
při tvém množství synťáků, možná využiješ všech 14 vstupů a dva Tube preampy.
Obrázek

TC Electronic Konnekt 48 za nějakých 21 tisíc i s poštou.
I s dálkovým kontrolerem na ovládání hlasitosti a dalších věcí při nahrávání.
Asi jedna z nejlepších a nejkvalitnějších karet vůbec.
http://www.dv247.com/computer-hardware/ ... ote--46066
Obrázek

esu

Příspěvek od esu »

Tak jsem na to koukal a:

Echo Audiofire 12
- cenu jsem našel 15500 (nová), podle přečtených testů rozumnej standart s nic moc možnostma ovládání karty manuálně, všechny konektory nacpaný vzadu, zjevně se počítá s rackovým umístěním a neměnnou konfigurací kabelů, chtěl bych od karty víc portability...
....dle jednoho recenzenta: "AudioFire 12 je externí zvuková karta s poměrně dobrými zvukovými vlastnostmi, dostatkem vstupů i výstupů a rychlým „propustným" rozhraním. Ovládá se velmi jednoduše, což ovšem občas narazí na to, že některé věci prostě nastavit nejdou a nebo ne tak, jak jsme zvyklí již řadu let od jiných výrobků."

M-Audio Profire 2626
- cena se pohybuje mezi 12700 - 14000, v testech píšou o velmi dobrým zvuku, kvalitním mechanickým provedení, až na malou bolístku trvalého přiřazení sluchátkových výstupů na konkrétní konektory ... mně osobně tam chybí klasické MIDI I/O, které je spojeno s WordClockem do jednoho konektoru, navíc karta funguje na adaptér, což mi taky trošku překáží, z principu adaptéry nemam rád, je to další hovadina, co se dá mechanicky poškodit ...

TC Electronic Studio Konnekt 48
-MAZLÍK ! perfektně vybavená kočička, ale taky ta cena ... našel jsem ji za 32000, ve verzi s (podle mě) super vychytávkou, což je dálkové ovládání (které jako třešničku na dortu obsahuje navíc kytarovou ladičku - praktické při používání zapomnětlivého kytaristy :D )...opravdu jedinou vadu, kterou jsem na ni ze svého skromně dementního pohledu shledal je ta cena ... pokud jsem nenašel aktuální ceníky a její cena šla nějak výrazně dolů, nebojte se, potěšte mě, protože do 20000 bych po ni chmátnul jak dítě po dudlíku ...

RME Fireface 400
-super karta, ale cena 22900- 25700, z druhé ruky by sice mohla být o kus levnější, ale přijde mi že by se jí (když už ji někdo má) zbavoval jen blázen, nebo někdo, kdo ví, že je rozbitá ... navíc jestli dobře koukám, tak napájení je zase na ten prokletý adaptér ! největší ódy (krom jiného samozřejmě) jsem četl na její funkce zpracování a regeneraci MIDI clocku a potlačení jitterů ... celkově v těsném závěsu za TC Electronic ... i s cenou no :D

Steinberg MR816x
-super záležitost, cena mezi 16300 a 18000, podle údajů výrobce to pod Cubase asi bude obrovskej úlet, ale mám obavy (třeba jsou plané :D ) jak by si to rozumělo s jiným softwarem, nechtěl bych být tak moc jednostranně omezenej na Cubase a opět, chybí mi tam klasické MIDI konektory, má to "jen" word clock ... já vím že jsem možná trochu staromodní, ale nerad bych někde na tenhle problém pohořel...

...takže mi to tak vychází že nejlepší by asi byla z druhé ruky Fireface 400, za ní TC Electronic (neni první jen díky ceně), třetí místo Steinberg (ta má ale zase podstatně snesitelnější cenu), bramborová M-Audio a poslední Echo ... MOTU Ultralite mk3 Hybrid jsem záměrně vynechal, jednak ji Mando nezmiňoval a jednak to vypadá, že za tu cenu kolem 13000 korun je to žhavej favorit v kategorii cena/výkon ...
Pokud mám nějak zkreslené požadavky, nebo chybné úsudky, klidně pište, raďte.. díkes :)
(i5QC, TC48, A6, A7)

esu

Příspěvek od esu »

SoundsFine píše: TC Electronic Konnekt 48 za nějakých 21 tisíc i s poštou.
než jsem tu stihl sesmolit výsledky pátrání, Ty jsi mě stihl hrozně moc potěšit :twisted:
(i5QC, TC48, A6, A7)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

pokud cubase, tak me doporuceni je volit Steinberg MR816x, ma skvele yamaha preampy a ruzne dalsi vymozenosti
jinak tou presonou, tc. elektronou nebo focusritou (ta je trochu levnejsi) ve stejnych cenovych nic nezkazis, tam je pak treba uvedomit co chces, ktery dodavany software ti vice sedne, jak firma hospodari s ovladacema ke kartam apod.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Jeste tu nebyla zminena Mackie Onyx 400F, ale zkusenosti s ni nemam.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

A proč tu nikdo nenapsal třeba Liquid Saffire 56 od Focusrite?

P.

BS

Příspěvek od BS »

RME Fireface 400

Patozzi

Příspěvek od Patozzi »

Ahoj, promiňte, já jsem co se týká zvukových karet a home(či nehome)recordingu úplnej začátečník, ale proč ne třeba za rozumnou cenu kartu FOCUSRITE Saffire Pro 40?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

zrno

Příspěvek od zrno »

Ja mám nedávno upgradoval z Focusrite Saffire Pro 10 na Saffire PRO 40 a maximální spokojenost až na dva mikrofonní vstupy z čelní strany. A maximální spokojenost. Daleko lepší routování oproti ty 10ce.. bohužel přímé srovnání s ostatníma nemam :-( ale můžu doporučit vybíral jsem poměr cena/výkon .
http://www.mapex.cz http://www.sixdegrees.cz
Asus M51 , Focusrite Saffire pro 40 +ada 8000, Tascam M-312B, Focusrite Trackmaster Platinum, DBX 266XL, AKG K-240mkII, Beyer DT770, SM-57, Beta52, ATM250DE, e604, MXL atd......

esu

Příspěvek od esu »

Zdravím všechny maniaky :) Tak nakonec díky naprosto neočekávané, ale velice příjemné finanční injekci zvítězila TC Electronnic Konnekt 48. Už je na cestě z UK, holka moje boubelatá. Tím bych samozřejmě nerad tuhle diskuzi ukončoval, to rozhodně ne. Já osobně sem budu psát svoje poznatky a zkušenosti s touhle hračkou. Každopádně díky všem za pomoc i za rady :mrgreen:
(i5QC, TC48, A6, A7)

Odpovědět