Tak jsem na to koukal a:
Echo Audiofire 12
- cenu jsem našel 15500 (nová), podle přečtených testů rozumnej standart s nic moc možnostma ovládání karty manuálně, všechny konektory nacpaný vzadu, zjevně se počítá s rackovým umístěním a neměnnou konfigurací kabelů, chtěl bych od karty víc portability...
....dle jednoho recenzenta: "AudioFire 12 je externí zvuková karta s poměrně dobrými zvukovými vlastnostmi, dostatkem vstupů i výstupů a rychlým „propustným" rozhraním. Ovládá se velmi jednoduše, což ovšem občas narazí na to, že některé věci prostě nastavit nejdou a nebo ne tak, jak jsme zvyklí již řadu let od jiných výrobků."
M-Audio Profire 2626
- cena se pohybuje mezi 12700 - 14000, v testech píšou o velmi dobrým zvuku, kvalitním mechanickým provedení, až na malou bolístku trvalého přiřazení sluchátkových výstupů na konkrétní konektory ... mně osobně tam chybí klasické MIDI I/O, které je spojeno s WordClockem do jednoho konektoru, navíc karta funguje na adaptér, což mi taky trošku překáží, z principu adaptéry nemam rád, je to další hovadina, co se dá mechanicky poškodit ...
TC Electronic Studio Konnekt 48
-MAZLÍK ! perfektně vybavená kočička, ale taky ta cena ... našel jsem ji za 32000, ve verzi s (podle mě) super vychytávkou, což je dálkové ovládání (které jako třešničku na dortu obsahuje navíc kytarovou ladičku - praktické při používání zapomnětlivého kytaristy

)...opravdu jedinou vadu, kterou jsem na ni ze svého skromně dementního pohledu shledal je ta cena ... pokud jsem nenašel aktuální ceníky a její cena šla nějak výrazně dolů, nebojte se, potěšte mě, protože do 20000 bych po ni chmátnul jak dítě po dudlíku ...
RME Fireface 400
-super karta, ale cena 22900- 25700, z druhé ruky by sice mohla být o kus levnější, ale přijde mi že by se jí (když už ji někdo má) zbavoval jen blázen, nebo někdo, kdo ví, že je rozbitá ... navíc jestli dobře koukám, tak napájení je zase na ten prokletý adaptér ! největší ódy (krom jiného samozřejmě) jsem četl na její funkce zpracování a regeneraci MIDI clocku a potlačení jitterů ... celkově v těsném závěsu za TC Electronic ... i s cenou no
Steinberg MR816x
-super záležitost, cena mezi 16300 a 18000, podle údajů výrobce to pod Cubase asi bude obrovskej úlet, ale mám obavy (třeba jsou plané

) jak by si to rozumělo s jiným softwarem, nechtěl bych být tak moc jednostranně omezenej na Cubase a opět, chybí mi tam klasické MIDI konektory, má to "jen" word clock ... já vím že jsem možná trochu staromodní, ale nerad bych někde na tenhle problém pohořel...
...takže mi to tak vychází že nejlepší by asi byla z druhé ruky Fireface 400, za ní TC Electronic (neni první jen díky ceně), třetí místo Steinberg (ta má ale zase podstatně snesitelnější cenu), bramborová M-Audio a poslední Echo ... MOTU Ultralite mk3 Hybrid jsem záměrně vynechal, jednak ji Mando nezmiňoval a jednak to vypadá, že za tu cenu kolem 13000 korun je to žhavej favorit v kategorii cena/výkon ...
Pokud mám nějak zkreslené požadavky, nebo chybné úsudky, klidně pište, raďte.. díkes

" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)