Zásadní změny
-
Zásadní změny
Zdravím všechny,
zabývám se hudbou a už několik let se snažím si vše nahrávat sám, vlastně mi jde především o vokály. Poslední dobou mám pocit že je nutný abych udělal zásadní změny... Vlastním Mikrofon the T.Bone SCT800, compressor t.c electronic c 300, preamp Behringer T1953, Behringer EX3200 (který se mi nějakým způsobem dostal do ruky a vlastně ho vůbec nepužívám), zvukovku AKAi EIE, monitory Soundking MT80A a M Audio AV30... Otázka zní, čeho všeho se zbavit? A další otázka zní, co koupit místo toho?
Díky za odpovědi
http://leteckaposta.cz/201570877
zabývám se hudbou a už několik let se snažím si vše nahrávat sám, vlastně mi jde především o vokály. Poslední dobou mám pocit že je nutný abych udělal zásadní změny... Vlastním Mikrofon the T.Bone SCT800, compressor t.c electronic c 300, preamp Behringer T1953, Behringer EX3200 (který se mi nějakým způsobem dostal do ruky a vlastně ho vůbec nepužívám), zvukovku AKAi EIE, monitory Soundking MT80A a M Audio AV30... Otázka zní, čeho všeho se zbavit? A další otázka zní, co koupit místo toho?
Díky za odpovědi
http://leteckaposta.cz/201570877
Re: Zásadní změny
nerekl jsi, ceho bys zmenama hw chtel docilit - kde by se ta zmena mela promitnout - co ti vadi...
-
Jak jsem psal, jde mi hlavně o hlas, chtěl bych aby byl plnější, né tak ostrý. Což v první řadě asi povede ke změně mikrofonu, přemýšlel jsem nad Oktavou 319, nebo jsem chtěl zkusit nějaký páskový mikrofon. preamp od Behringeru asi taky nebude to pravý ořechový... Nikdy jsem se s nikým neporadil co koupit a vždy jsem kupoval na slepo, tentokrát bych radši šel do něčeho ověřeného 

tak to je jasny, ze bys mel teda svuj retezec zacit prebudovavat prave z te strany, o ktere pises (mic a preamp). ohledne obojiho jsou tady zajimava temata a zbehli ti urcite poradi i konkretneji nez ja, co by pro tvou hudbu mohlo byt dobrou volbou.. napr tady se resi podobne problemy:
nakupova-poradna/mikrofonni-predzesilovac-pro-domaci-pouziti-t18771.html?hilit=preamp
mikrofony/jaky-mikrofon-a-preamp-do-maleho-studia-t6934.html
z toho jednoho tematu je prima tohle:
http://www.soundonsound.com/sos/dec07/a ... saudio.htm
nakupova-poradna/mikrofonni-predzesilovac-pro-domaci-pouziti-t18771.html?hilit=preamp
mikrofony/jaky-mikrofon-a-preamp-do-maleho-studia-t6934.html
z toho jednoho tematu je prima tohle:
http://www.soundonsound.com/sos/dec07/a ... saudio.htm
Být tebou, tak na páskový mikrofon raději zapomenu, jednak nejsou nejvodnější pro většinu vokálů a druhak potřebujou kvalitní preamp, respektive vyšší míru zesílení, což zejména v případě použití low-end preampu nepřinese nic pěknýho, hlavně šum.
Pokud není ten páskový aktivní
Pak tu jsou všechny výhody přirozeného a plného zvuku a zároveň i plného gainu bez šumu
Jako třeba

Ale ideální je mít k tomu ribbonu i kondenzátor jako alternativu

Jako třeba

Ale ideální je mít k tomu ribbonu i kondenzátor jako alternativu
Naposledy upravil(a) Ivo dne 27 úno 2013 11:15, celkem upraveno 1 x.
ja ked si pozeram ten retazec , tak by snad bolo treba vymenit vsetko 

Mhm - moc nesouhlasím, protože nemyslím, že by většina hlasu byla zastřeného typu. O tom kvalitním preampu je to ale pravda, nicméně to platí vlastně obecně (nicméně ano, u páskáčů to bude na zmíněné nedostatky asi háklivější....).delay píše:Být tebou, tak na páskový mikrofon raději zapomenu, jednak nejsou nejvodnější pro většinu vokálů a druhak potřebujou kvalitní preamp, respektive vyšší míru zesílení, což zejména v případě použití low-end preampu nepřinese nic pěknýho, hlavně šum.
P.
EDIT: S paravanem se dá použít i osmička třebas (charka většiny páskáčů, když jsme je tu už vypíchli).
Beru to čistě z pohledu toho chlapce... páskáč se bude rovnat daleko větší potřebě ekvalizovat v horním pásmu, možná by došlo i k určité depresi, že ten majk nemá vejšky
, jinak nic proti, pokud je na vstupu preampu dost velká impedance, tak se dá dost dobře rozsvítit a nemusí mít aktivní obvody, jak píše Ivo.
Jasnačka. No bodejť by taky ne, když se pomalu všude cpe pořád přidávání na prezenci
takže ono není zahuhlanost jako zahuhlanost.... Ale samozřejmě v přímém srovnání bude lidské ucho říkat něco jiného (efekt "líbivosti"). JInak obecně uměj konkrétně páskáče právě řešit docela dost problémů například u toho zpěvu. Ale jako u kondíků a dynamik i zde ten který majk sedne víc nebo míň, takže nic paušálního.
P.

Jasnačka. No bodejť by taky ne, když se pomalu všude cpe pořád přidávání na prezenci

P.
Pytkin píše:ja ked si pozeram ten retazec , tak by snad bolo treba vymenit vsetko
ja jsem to napsat nechtel, ale taky to bylo prvni, co me napadlo, ackoliv jsem vetsinu tech veci nemel v ruce (proto jsem nic nepsaldelay píše:Pytkin:to jsem chtěl původně napsat

jinak az ted jsem poslech prilozeny audio.. a prekvapko. v ramci stylu se mi to na cesky pomery moc dobre "hudebne" zvladnuty, ale zvuk je, nebojim se toho slova i pres zalehly usi z rymy, pruser

oprava: neni to asi uplne pruser, usi mi delaj veci

Já myslím, že by se dal i se stávajícím vybavením udělat lepší zvuk.
Trochu lépe vymíchat a nemuselo by to být špatné.
Vzít na pomoc pár pluginů, použít nějaké opičky a fintičky ...
Jako první bych šel spíš do monitorů.
Trochu lépe vymíchat a nemuselo by to být špatné.
Vzít na pomoc pár pluginů, použít nějaké opičky a fintičky ...
Jako první bych šel spíš do monitorů.