Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch
Re: Zostava na domace skladanie a kvalitny posluch
Ivo:
no ved prave to som pisal, ze maju bassreflex vzadu a ja ich nemozem dat od steny dalej ako na 60cm. Mozno hraju dobre, ale tie nemozem mat.
no ved prave to som pisal, ze maju bassreflex vzadu a ja ich nemozem dat od steny dalej ako na 60cm. Mozno hraju dobre, ale tie nemozem mat.
V kvalitativní (byť do jisté míry subjektivní a relativní) křivce low end - high end znít blíže spíše k tomu prvnímu ... zvláště v přímém porovnání s něčím kvalitnějším ... tak jsem to myslelmaux píše:Prosím Ivo, co znamená "znít lowendově" ? Děkuju....

Ach tak....už je mi to jasný.
terry,Terry píše:tak ja tu hudbu asi nebudem robit profesionalne, je to len konicek. Hlavne chcem vysoku kvalitu zvuku na pocuvanie. Ci by mi vadili tie vysky na Adamoch neviem to je zas len o tom ste tu uz pisali, ze by to trebalo vypocut, toto by sa asi dalo pri pocuvani vyredukovat z ekvalizerom. Je mi jasne ze kazdemu sadne nieco ine lenze, kedze ich zrejme nebudem moct napred pocut a u mna doma vobec ne, tak sa snazim vyberat podla toho co je o tom pisane na nete. Ked vezmem do uvahy, ze nemozem mat repro zo zadnym basreflexom, a v tej miestnosti ani 8" , no a chcem fakt kvalitny a detailny zvuk aj z basmi do tych cca 1800eur za par, tak som nic lepsie nez s1x nenasiel, no ak mate niekto este iny typ mozte dat.
Mna by zaujimalo viac nazorov aj na tu zvukovku. Napr. aj ta co spomenul Tommy Dee nemusi byt zla.
prepac, ze tu pribrzdim diskusiu, ale tito pani su UPLNE inde, ako ty. UPLNE INDE. sudiac podla tvojich prispevkov, okrem celkom slusnych DT770 nemas skoro ziadne skusenosti (pocuval som repro na Youtube).
repro a sluchatka su 2 uplne rozdielne veci. navyse si zrejme fakt nevies predstavit, co je kvalita zvuku monitorov. je to nieco uplne ine ako bezne repro. monitory su pre bezne usi "suche".
zatial najlepsia rada od pytkina - kup si poriadnu kombinaciu zosik + repro na pocuvanie. za tie peniaze uz budes spokojny. (ale nie v NAY ani v DATART)
a zvukova karta ? co si mal doteraz ?

netreba zbytocne nahanat hardware, ked este nemas ziadnu prakticku skusenost. zbytocne vyfklahnes vela money, a ani nezistis, za co....
No ked uz, tak a co hovorite na toto:
http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... er-s-dj08/
Myslim, ze su to kvalitne repro. V obchodoch su zaradene aj medzi studiovymi, ale podla toho co som cital su to skor hifi repraky. Naviac uz k nim netreba zosilnovac a ovaladac hlasitosti maju na kabli. Dizajnovo podla mna pekna vec, len ci aj zvukovo?
http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... er-s-dj08/
Myslim, ze su to kvalitne repro. V obchodoch su zaradene aj medzi studiovymi, ale podla toho co som cital su to skor hifi repraky. Naviac uz k nim netreba zosilnovac a ovaladac hlasitosti maju na kabli. Dizajnovo podla mna pekna vec, len ci aj zvukovo?
Mám takový pocit, jako bys měl neodbytnou potřebu utatit kupu peněz za "nějaký" bedny.
terry : ja by som hladal trebars tu http://www.bisaudio.sk/Produkty.aspx?sr=00000023
-
raz za cas sa tu zjavia takyto experti..
2000 euro je malo na fakt dobry zvuk.. pridaj este 5 - 6 tisic eur a mozme sa bavit o poriadnej kvalite aku na zaciatok hladas.. a co budes na nich pocuvat este? dark side of the moon? - lebo na prepaleny sidechain tech house a trance ti staci veza panasonic.. ta ma neskutocne dobry zvuk na malu miestnost..
Nic v zlom, v podstate to robi takto kazdi - a hned dalsia lekcia ked donesie tu najospevovanejsiu bednu z for a recenzii na max hranici svojho budgetu / 200 alebo 2000 eur / je ze reci sa vypravaju chleba sa jii.. tak hodne zdaru aby si nasiel co ti sadne nie to co ´asi hladas ´
peace
2000 euro je malo na fakt dobry zvuk.. pridaj este 5 - 6 tisic eur a mozme sa bavit o poriadnej kvalite aku na zaciatok hladas.. a co budes na nich pocuvat este? dark side of the moon? - lebo na prepaleny sidechain tech house a trance ti staci veza panasonic.. ta ma neskutocne dobry zvuk na malu miestnost..
Nic v zlom, v podstate to robi takto kazdi - a hned dalsia lekcia ked donesie tu najospevovanejsiu bednu z for a recenzii na max hranici svojho budgetu / 200 alebo 2000 eur / je ze reci sa vypravaju chleba sa jii.. tak hodne zdaru aby si nasiel co ti sadne nie to co ´asi hladas ´

Maux:
no za nejake ich urcite aj utratim
podstata je v tom aby som s tym bol s nimi spokojny
Pytkin:
napr. aj na http://www.bvaudio.sk/ su podobne veci, dik za pomoc ja si to uz nejak vyberiem sam, mozno sa mi hifi bedne podari si napred aj niekde vypocut.
Rozhodol som sa definitvne tak, ze teraz kupim len nejake tie kvalitnejsie hifi bedne a k tym sluchadlam zosilnovac no a casom uvidim, ze ci mi bude treba aj studive monitory. Ono je pravda ze dat 1800Eur za tie s1x ked ich nemozem napred pocut je dost velke riziko, tak aspon nateraz od toho radsej upustim. Co sa tyka zvukovky, tak aj tak by mi trebalo daco na com mi nebudu sekat tie vsti v Fl studiu, takze asi predsa vezmem tu focusrite forte.
invisible_E :
obycajnu hifi vezu mam doma a ani zdaleka mi nestaci. Nejde mi o vykon ale o kvalitu zvuku. Naviac co som mal moznost pocut u znamych tie nove lacne veze, tak hraju este horsie nez ta co mam. Z toho co si pisal mam pocit, ze ty taku hudbu neuznavas a preto si asi myslis, ze na to staci aj obycajna vezicka, no niekomu mozno aj hej, ale nie mne. Podla mna je tiez blbost ak niekto pocuva rock alebo metal na 2000eurovej zostave, lebo to nepovazujem za hudbu.
no za nejake ich urcite aj utratim

Pytkin:
napr. aj na http://www.bvaudio.sk/ su podobne veci, dik za pomoc ja si to uz nejak vyberiem sam, mozno sa mi hifi bedne podari si napred aj niekde vypocut.
Rozhodol som sa definitvne tak, ze teraz kupim len nejake tie kvalitnejsie hifi bedne a k tym sluchadlam zosilnovac no a casom uvidim, ze ci mi bude treba aj studive monitory. Ono je pravda ze dat 1800Eur za tie s1x ked ich nemozem napred pocut je dost velke riziko, tak aspon nateraz od toho radsej upustim. Co sa tyka zvukovky, tak aj tak by mi trebalo daco na com mi nebudu sekat tie vsti v Fl studiu, takze asi predsa vezmem tu focusrite forte.
invisible_E :
obycajnu hifi vezu mam doma a ani zdaleka mi nestaci. Nejde mi o vykon ale o kvalitu zvuku. Naviac co som mal moznost pocut u znamych tie nove lacne veze, tak hraju este horsie nez ta co mam. Z toho co si pisal mam pocit, ze ty taku hudbu neuznavas a preto si asi myslis, ze na to staci aj obycajna vezicka, no niekomu mozno aj hej, ale nie mne. Podla mna je tiez blbost ak niekto pocuva rock alebo metal na 2000eurovej zostave, lebo to nepovazujem za hudbu.

Nejako chodime do kruhu. Skus nejako zadefinovat, co je podla Teba kvalita zvuku - co od toho ocakavas. Uvidis, ze sa nakoniec dostaneme k normalnej slusnej aparature.....
ani ja som to "nepovazoval za hudbu" kym som nepocul Opeth na lepsich sluchatkach. Podla mna ked niekto chce z takej hudby nieco mat tak praveze to musi pocuvat na dostatocne kvalitnej aparatureTerry píše:ak niekto pocuva rock alebo metal na 2000eurovej zostave, lebo to nepovazujem za hudbu.
sice pride mi to ako sarkazmus, ale neda mi k tomu povedat ze pri cenach od stoviek eur vyssie, narastu ceny zodpovedajuci medzny prirastok uzitku (kvality zvuku) rapidne klesa dole, cize na druhej strane exponencialne viac treba potom davat do dalsich veci ako uprava miestnosti (respektive od nejakych sum aj postavenie celej novej budovy)invisible_E píše:pridaj este 5 - 6 tisic eur a mozme sa bavit o poriadnej kvalite aku na zaciatok hladas
mohol by sa radsej vyjadrit niekto kto sa v tom viac vyzna, ale ja osobne by som mal pochybnosti uz od ~1000 eur ci to ma vobec zmysel do neupravenej beznej malej/strednej izby
Terry píše:
Krk Systems Vxt8 nechcem, pocul som ich na youtube v porovnani z A8x a A7x a nepacil sa mi ich zvuk
Dendy:
Beres nejake drogy alebo daco ???
Dendy - palec nahoru !!!

Krk Systems Vxt8 nechcem, pocul som ich na youtube v porovnani z A8x a A7x a nepacil sa mi ich zvuk
Dendy:
Beres nejake drogy alebo daco ???
Dendy - palec nahoru !!!

MDudas:
Zatial asi najkvalitnejsi zvuk aky som pocul maju tie beyery. Ja viem, ze zvuk zo sluchadiel clovek vnima inak ako z repro bedni. No ale kvalitativne by som chcel repro na urovni tych sluchadiel. Napr. ked po takej hodine pocuvania vytiahnem tie beyery zo sluchadloveho vystupu na vezi, tak ten zvuk z reprakov od veze mi pripada zastrety, malo detailny a ma to ovela menej basov, nejde to uz tak do hlbky, co urcite kazdemu kto ma rad elektronicku hudbu musi velmi vadit. Vysky su tiez menej vyrazne a zneju tak umelo. Chcem daco co mi prehra skutocne detaily zvuku a frekvencie aspon od 40hz (idealne by bolo od 20hz, ale vzhladom na moju miestnost to radsej neriskujem) a povedzme po tych 20khz - pokial viem tak clovek vysie frekvencie nez 20khz uz nedokaze vnimat. Stlpaky ani subwoofer nechcem, lebo to nemam kde umiestnit a nech to predny bassreflex, lebo to budem mat pri stene.
Najvic pocuvam UpliftingTrance - Blue Tente, Suncatcher, Daniel Kandi, Reorder, Tranceye a tomu podobne veci .... skusam v fl studiu aj ja nieco take spravit, lenze mi to seka ked pouzijem naraz viac vsti a ani asio na najvyssej mi latencii nepomohlo. Cital som uz, ze viacery s tym maju problemy a asi to bude tym, ze ta karta (Creative x-fi titanium) na to nie je robena, preto by som chcel nejaku poriadnu a ta Focusrite forte je tak mala a prakticka a dobre sa na nej bude regulovat hlasitost + cez usb ju v pripade potreby mzem pripojit lahko aj iny pc, preto nad nou uvazujem. Vzhladom na jej cenu je urcite aj kvalitna.
Myslim, ze uz som to dostatocne popisal.
Zatial asi najkvalitnejsi zvuk aky som pocul maju tie beyery. Ja viem, ze zvuk zo sluchadiel clovek vnima inak ako z repro bedni. No ale kvalitativne by som chcel repro na urovni tych sluchadiel. Napr. ked po takej hodine pocuvania vytiahnem tie beyery zo sluchadloveho vystupu na vezi, tak ten zvuk z reprakov od veze mi pripada zastrety, malo detailny a ma to ovela menej basov, nejde to uz tak do hlbky, co urcite kazdemu kto ma rad elektronicku hudbu musi velmi vadit. Vysky su tiez menej vyrazne a zneju tak umelo. Chcem daco co mi prehra skutocne detaily zvuku a frekvencie aspon od 40hz (idealne by bolo od 20hz, ale vzhladom na moju miestnost to radsej neriskujem) a povedzme po tych 20khz - pokial viem tak clovek vysie frekvencie nez 20khz uz nedokaze vnimat. Stlpaky ani subwoofer nechcem, lebo to nemam kde umiestnit a nech to predny bassreflex, lebo to budem mat pri stene.
Najvic pocuvam UpliftingTrance - Blue Tente, Suncatcher, Daniel Kandi, Reorder, Tranceye a tomu podobne veci .... skusam v fl studiu aj ja nieco take spravit, lenze mi to seka ked pouzijem naraz viac vsti a ani asio na najvyssej mi latencii nepomohlo. Cital som uz, ze viacery s tym maju problemy a asi to bude tym, ze ta karta (Creative x-fi titanium) na to nie je robena, preto by som chcel nejaku poriadnu a ta Focusrite forte je tak mala a prakticka a dobre sa na nej bude regulovat hlasitost + cez usb ju v pripade potreby mzem pripojit lahko aj iny pc, preto nad nou uvazujem. Vzhladom na jej cenu je urcite aj kvalitna.
Myslim, ze uz som to dostatocne popisal.
Dendy a markuc len sa nepokakajte - ja davam "nahoru" prostrednik.
nechcem sa z vami natahovat, ale ako pisal MDudas sa len sa to tu stale toci dookola a nic z toho. Ste mi mohli uz na zaciatku napisat, ze nan pocuvanie sa lepsie hodia hifi repraky. Hlavne, ze hned prvy prispevok bol vysmech. Ako uz ked, tak sa to da aj inak napisat a ne ze ci berem drogy? to co je za rec?