Zvuková karta do 26 tis.

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
delay

Re: Zvuková karta do 26 tis.

Příspěvek od delay »

Určitě je na místě i zvážit FW vs USB. Myslím že ta RME bude uplně bez problémů, u ostních karet mohou nastat praktické problémy s FW řadičem. Ostatně se to tady řešilo už X-krát. Nadruhou stranu USB sběrnice může více zatěžovat CPU.

Settler

Příspěvek od Settler »

delay píše:Nadruhou stranu USB sběrnice může více zatěžovat CPU.
Ne ze muze, ale urcite bude.. ono seriove zapojeni USB obcas taky dela chyby v tom, ze pokud jej zahltime, spojeni spadne.. prave s konstatnim tokem mivj tyhle radice obcas problem.. samozrejme je to hodne o tom, jak velky onen tok je.. stejne tak netvrdim ze to je pravidlem.. ale na nekterych konfiguracich se to proste stava.. a nebavim se ted jen o zvuku.. jako priklad uvedu problemy se scannery.. pri vysokych rozlisenich je tech dat opravdu hodne a levny radice (prakticky vsechny integrovane) to hold obcas nedavaj..
Celkove ale vzato FW je na ustupu.. setri se kde muze a tenhle zvraceny vyvoj odsunuje FW pomalu na druhou kolej.. :(

BS

Příspěvek od BS »

no zrovna u RME bych se toho nebal, ostatne co jsem videl nejake testy latence, tak na tom bylo UC lepe nez klasicky Fireface400, ktery jede pres FW.

delay

Příspěvek od delay »

BS píše:no zrovna u RME bych se toho nebal, ostatne co jsem videl nejake testy latence, tak na tom bylo UC lepe nez klasicky Fireface400, ktery jede pres FW.
Ono asi ani nejde o latenci, spíš o to, že při těch nejnižších bufferech to může žrát víc CPU a celej projekt se položí dřív než na FW, ale je to spekulace, lehce podložené praktickejma zkušenostma.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

myslim si , ze dnes pri rychlych CPU je vliv USB zbernice zanedbatelny ..

leonv

Příspěvek od leonv »

USB je na všech PC a NTB, pokud budu používat NTB pro mobilní nahrávání budu muset koupit i expresscard to 1394.
Ted je na trhu i nový mbox 4 preampy ,8 in , DSP, PT LE, vypadá taky dobře. Oproti 003 má DSP, limiter na vstupu...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

RME je industry standard, vyborny drivery a tezko s nim slapnes vedle (zrejme si asi za stejne vybavenej vyrobek oproti konkurenci priplatis).

Settler

Příspěvek od Settler »

Pytkin píše:myslim si , ze dnes pri rychlych CPU je vliv USB zbernice zanedbatelny ..
To zni sice hezky, ale ono nejde o vykon CPU.. proste "nasytis" USB a PC stoji a cumi a ceka.. tehle veci neni problem dosahnout i s blbym externim diskem.. USB je schopny zablokovat v podstate celej pametovej subsystem..

Jinak ale ano.. ja tady zase nejak neprosazuju FW.. to urcite ne.. je to dilema, ktere by poradne zatopilo i me osobne.. FW postupne mizi.. notebooky ho bezne nemaj.. resp. az ty poradne mastny.. tezko rici.. hrozne rad byych uz videl prechod novych zvukovek na USB3, ktere ma tu rezii uz docela jinde..

leonv

Příspěvek od leonv »

Dneska jsem se díval na net a k mému NTB Acer Aspire 6930G potřebuji exprescard/54 FW kartu. Má někdo zkušenost, kde ji koupit a jakou značku?

Settler

Příspěvek od Settler »

No tak vzhledem k tomu, ze nikde skoro nic neni, nemas z ceho vybirat.. 54 se uz vubec nedela, takze 34 to jisti.. tady ma v podstate jediny TI cip ktery jsem ted v rychlosti nasel..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000010VJ

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

S tim TI bacha, uz jsem videl kdysi kartu, ktera mela ve specifikacich ze TI naopak ne :) Ale je pravda, ze vetsina jich prave s TI funguje dobre. Urcite bych se pred koupi podival nejdriv na to, jakej chipset k ty zvukovce vyrobce doporucuje a radic koupil az pak podle toho.

Settler

Příspěvek od Settler »

No je fakt, ze specifikace muuze TI jasne vylucovat, ale rekl bych, ze to jsou spise vyjimky.. dost vzacny.. v kazdym pripade je hned vedle tenhle radic s VIA.. dela se ve dvou verzich..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0AF1JW10VJ (TI)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0AF1JW10VH (VIA)

leonv

Příspěvek od leonv »

Objednal jsem si ten TI, trochu to otestuju, asi si pujcim nejakou FW kartu :-) a zkusim co NTB dělá.
Dnes jsem se dival na stranky M-audia. Mají tam přímě linky na AVID a v baneru na mě vyskočil Mbox.
FW2626 mela hodne dobre paramatry, lepsi nez safire56 a srovnaletne s rme ireface UC.
Pak jsem mrknul na RME Micstasy , preamp je urcite jiny oproti rme FF800 a 400 rme ireface UC. ak je to s prevodniky , kdo vi? Jestli neni zaplacena opravdu jen značka.
Pak jsem četl že někdo porovnával m-audio FW 2626 se safire 40 a safire je pry horší.

Každý na foru tady má jiný názor, bylo by fajn, kdyby každý napsal , jestli měl možnost porovna s něčím jiným , a co bylo lepší.

Několikrát jsem se ptal na digidesign 003 a Mbox3... porovnával někdo s něčím zde uvedeným? Používá to někdo?

Díky za příspěvky

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

takze podruhe. jestli mas rad protools, tak ber 003 bez vahani.
to porovnavani, o ktere tak usilujes stejne nikdo poradne nedelal a nebylo by to ani k nicemu.
kazda z tech karet v teto cenove relaci ma nejake plus a minus.
003 ma dost slusne prevodniky a docela dobrou podporu.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ak nechces protools , tak 003 neber ..

Odpovědět