dávám k poslechu své 2 zánovní songy: Posuďte, zhodnoťte
2 nové songy ("Ať život má spád" a "Brána do říše snů")
2 nové songy ("Ať život má spád" a "Brána do říše snů")
Ahojte,
Re: 2 nové songy ("Ať život má spád" a "Brána do říše snů")
Soudit tady těžké.
Možná proto zatím žádný soud.
Soudit by se dalo v mnoha věcech, ale jsou tu jiné věci které mají jinou přidanou hodnotu.
Takže já jsem v tomhle "švýcarsko".
Akorát by možná víc slušelo "ať má život spád" svižnější tempo.
Možná proto zatím žádný soud.
Soudit by se dalo v mnoha věcech, ale jsou tu jiné věci které mají jinou přidanou hodnotu.
Takže já jsem v tomhle "švýcarsko".
Akorát by možná víc slušelo "ať má život spád" svižnější tempo.
muzikant
mně to hlavně přišlo zvukově strašně jedovatý. ale zdálo se mi to jako málo pro reakci.
hudebně mě to úplně míjí a vlastně komplet obsahově, protože mě to neoslovuje, ani když si tu hudbu odmyslím. ale to jsem právě kritizovat nechtěl.
hudebně mě to úplně míjí a vlastně komplet obsahově, protože mě to neoslovuje, ani když si tu hudbu odmyslím. ale to jsem právě kritizovat nechtěl.
Vyborna poznamka.
Napisem to priamo spev zmazat a nechat to zaspievat spevaka.
Díky za reakce, chápu, že se nedá moc hodnotit hudba, která člověka neoslovuje. Ale díky za názory, každá kritika člověka posouvá dál
.
K tomu mixu, že to je moc jedovatý - co konkrétně tam nesedí - dá se to specifikovat blíž?
Ten zpěv mně nevadí.
Víc k tomu nebudu říkat, protože tenhle žánr neposlouchám.
Víc k tomu nebudu říkat, protože tenhle žánr neposlouchám.
Me se to zdá dobrý! Něco mezi Levellers (který miluju) a vypočítavym rádiovym pop-rockem (což mě neba)
Zvuk neni vůbec špatnej, možná bych trochu přidal basy, je to takový rádiový, uřvaný, středový. Ale posloucham na sluchátkách... Neposlechl jsem si to celý, protože mě nebaví, jak je to předvídatelný a pro mě dost jakoby na sílu postavený na různých klišé, co fungujou. Nicméně moc rád bych si poslechl k tomu nějakej kontext, proč a jak to vzniklo a tak... přijde mi to docela dost profi, máš nějaký komerční ambice? Pro mě to z toho dost čiší (až moc, dost za hranou, ale to je jen muj vkus a pohled)
Komerční ambice nemám, ale mám ambice dělat hudbu takovou, aby to nebylo o 4 zákl. akordech. Zároveň chci, aby to stále znělo jednoduše, protože to má standardní posluchač rád. Zásadně taky pouze nekopíruju verze a refrény - vždy se tam snažím udělat nějakou změnu (kolikrát je to o maličkostech a asi spíš pro porozného posluchače). S textem jsem trochu na štíru, to uznávám
. Co se kontextu týče, tak žádný velký terno za tím není. "Ať život má spád" měla být prostě jednoduchá písnička o životě a o tom, že je fajn - kytarovka s trochou synťáků. Co se motivu pro "Bránu do říše snů" týče, tak ten vznikl v koupelně, kdy se mi honily hlavou myšlenky o vesmíru, který mě láká, a tak mě napadl ten název a z toho pak vnikla celá ta fantazie. Ten nápad do Intra a Outra dát start a přistání raketoplánu pak vznikl postupně při skládání.
atoss: promiň, že si dávám na čas, ale nejsem teď skoro vůbec u beden a chci to v klidu znova pustit a zkusit trochu definovat lip co me tam kousalo. mej trpelivost, urcite jeste napisu 
tak už mě uši dlouho nebolely; máte tam jedovaté výšky, moc, hajtky jsou pilovité, ale měly by spíše znít jako cinkavý šum
vůbec celá ta míchačka je slušně řečeno v prdeli, ať se zaměřím na jakoukoli stopu, nebo prvek, tak je tam chyba nebo nedokonalost, překvapivě nejlepší je z toho zvukově zpěv
je tam na mastru nějaký reverb nebo stereo enhancer?
jinak jste obstojní muzikanti, hudba ok
až bych si to lajznul vymíchat, jen tak, pro trénink
vůbec celá ta míchačka je slušně řečeno v prdeli, ať se zaměřím na jakoukoli stopu, nebo prvek, tak je tam chyba nebo nedokonalost, překvapivě nejlepší je z toho zvukově zpěv
Jenom jednu větu k těm dvěma songům.
Samozřejmě se můžem bavit o míchačce.
Podle mě je to, ale nadprůměr co se na Ezone produkuje.
Samozřejmě se můžem bavit o míchačce.
Podle mě je to, ale nadprůměr co se na Ezone produkuje.
Přijde mi zajímavý to, že říkáš, že nemáš komerční ambice, ale zároveň chceš, aby se to líbilo "standardnímu posluchači". Jak by se ta hudba lišila, kdybys jí dělal jen pro sebe a nechtěl to nikdy nikomu pustit?
Díky, to určitě potěší
OK, příště si dám na výšky pozor - dřív jsem měl spíš opačný problém, že mixy neměly jiskru a byly moc "zahuhlaný", tak teď jsem to asi s výškama přehnalFractal píše: ↑14 dub 2021 09:35tak už mě uši dlouho nebolely; máte tam jedovaté výšky, moc, hajtky jsou pilovité, ale měly by spíše znít jako cinkavý šum
Naposledy upravil(a) Atoss dne 15 dub 2021 19:09, celkem upraveno 1 x.
na chvilku jsem si to pustil a měl jsem pocit, že když to poslechnu celé, že mi to rozjede tinitus 
dělá to na mě dojem, že je snad každá stopa projetá nějakým exciterem, kterej je nemilosrdně vyhnanej do šílena. nemá to navíc ani tělo pořádně, takže je to tím ještě akcentovaný. no prostě vyloženě jedovatej zvuk pro mě... buď jsou úplně špatně podmínky, kde to mícháš, nebo už máš takovej dědkovskej sluch, že to takhle vysoluješ
sorry za nevybíravou terminologii, snažím se bejt co nejupřímnější a stáčím to i trochu do srandy 
jinak tam někde vzadu je cejtit, že to vlastně špatně nehraje, jen je tam v tom moc toho středovejškovýho mračna...
dělá to na mě dojem, že je snad každá stopa projetá nějakým exciterem, kterej je nemilosrdně vyhnanej do šílena. nemá to navíc ani tělo pořádně, takže je to tím ještě akcentovaný. no prostě vyloženě jedovatej zvuk pro mě... buď jsou úplně špatně podmínky, kde to mícháš, nebo už máš takovej dědkovskej sluch, že to takhle vysoluješ
jinak tam někde vzadu je cejtit, že to vlastně špatně nehraje, jen je tam v tom moc toho středovejškovýho mračna...
Já jsem ten dotaz na komerční ambice pochopil tak, jestli bych se chtěl hudbou živit nebo si tím přividělávat...jinak mě se líbí styl AOR, takže jsou ty písničky dělaný tak, aby se líbily hlavně mně - protože já jsem asi posluchač takového toho středního proudu Pop-Rock:D
Naposledy upravil(a) Atoss dne 15 dub 2021 19:20, celkem upraveno 1 x.