6ambler-Circles
Re: 6ambler-Circles
tohle neni ale mix. to je prusvih prece! do prkynka, vzdyt to zni jak kdybys chodil s mikrofonem po mistnosti, nebo spis mezi mistnostma a v kazdy hrala jina stopa. hlavne kazda stopa na jinak vykonnym aparatu. proste uplne nekonzistentni "neco". nemuzu si odpustit poznamenat, ze to je po strance prace se stopama jeden z nejhorsich vytvoru, co jsem kdy slysel.
Tak bohuzial ale lepsie to neviem...Fakt ze ani nepocujem v com je problem.Dokonca sa mi to ani nezda nejake zle ak mam byt uprimny,az na to ze je to take akoby "rozmazane",to mi na tom vadi ale netusim jak to opravit..
Neviem ci som hluchy ci co..Dokonca som pouzil aj presets v ekvalizery ze napriklad na piano som dal piano atd.,a jemne upravy som s tym presetom urobil..
Pomohlo by keby som dal podobne nastroje do jedneho busu aby mali rovnaky reverb?Alebo je problem ze tie jednotlive zvuky su nekvalitne?
Tiez mam vecny problem s basou,bud je absolutne nevyrazna alebo huci jak blazniva a myslim ze aj to mi hodne rozdrbava cely zvuk.

Pomohlo by keby som dal podobne nastroje do jedneho busu aby mali rovnaky reverb?Alebo je problem ze tie jednotlive zvuky su nekvalitne?
Tiez mam vecny problem s basou,bud je absolutne nevyrazna alebo huci jak blazniva a myslim ze aj to mi hodne rozdrbava cely zvuk.
Pokud se budeme bavit čistě jenom o zvuku tveho mixu, tak rozmazane - je totalne vystizne slovo, jeste me napadá, nedavas ty nahodou na kazdou stopu nejake hodne kratkoattackove presety z kompresorů?
Takovy zvuk muze tez zpusobovat spatny resampling, hodne aliasingu, ale predevsim vice eqalizace nez je zdravo
jezis, ale tady jde o uplne zakladni vec mixu - o nastaveni pomeru. to co tam prijde v jedny minute, to je jak kdyz prileti rusky nakladni letadlo, ktery zase po pul minute odleti. na konci se bohuzel jeste jednou vrati. a to nemluvim o podivnem timingu uderu toho loopu. zni to naprosto diletantsky a to je jen to, co nejvic bije do usi. jestli to neslysis, tak asi dal vubec nema cenu tady neco rozebirat.
Ruske nakladne lietadlo,skoro mi zabehlo
Tiez sa mi zda trochu nahlas drop oproti zvysku mas pravdu ale zas ze by to bol az taky extrem?Ktory loop myslis?
Fractal-praveze kompresor nemam na ziadnom tracku okrem piana..Inak ale na kazdom tracku mam volume shaper (sidechain) okrem kicku.Co sa eq tyka tak mam na kazdom tracku ale ziadne extremne setupy na ziadnom.Akurat vsade okrem basy mam lowcuty okolo 200Hz..A sub bas mam low cut 40Hz a hight cut 250Hz..Resampling nerobim a aliasing nemam ani sajnu co to je:D

Fractal-praveze kompresor nemam na ziadnom tracku okrem piana..Inak ale na kazdom tracku mam volume shaper (sidechain) okrem kicku.Co sa eq tyka tak mam na kazdom tracku ale ziadne extremne setupy na ziadnom.Akurat vsade okrem basy mam lowcuty okolo 200Hz..A sub bas mam low cut 40Hz a hight cut 250Hz..Resampling nerobim a aliasing nemam ani sajnu co to je:D
Tak pak to je kvalitou monitoringu a roomem, prostě prostředím ve kterém děláš, monitormi a jejich pozicí, šitovými sluchátky. V tom tvém prostředí se ti to může zdát dobře nazvučené, ale všude jinde to zní jak z dupy, kterou análně trhají nákladní letadla, ale tohle jsem ti psal úplně napoprvé, když jsem tvou tvorbu slyšel...
taky ale to chce více zkušeností, jsi na dobré cestě, ale některé ty produkční kroky, fílge a finesy se zautomatizují zkrátka až po čase, pak se dostaneš do takového stádia, že v mixe hned uslyšíš co je špatně.
Někdy souběžně působí na mixáž tolik různých proměnných, že některé stopy jsou skoro nevymixovatelné s otatními a člověk musí dělat kompromisy a používat různé berličky. Ty si děláš celou hudbu a stopy, nástroje, prostě všecko sám, proto bys neměl do takového bodu nikdy dojít, nebo se toho vyvarovat, než je pozdě, jako třeba vyhodit stopu úplně.
taky ale to chce více zkušeností, jsi na dobré cestě, ale některé ty produkční kroky, fílge a finesy se zautomatizují zkrátka až po čase, pak se dostaneš do takového stádia, že v mixe hned uslyšíš co je špatně.
Někdy souběžně působí na mixáž tolik různých proměnných, že některé stopy jsou skoro nevymixovatelné s otatními a člověk musí dělat kompromisy a používat různé berličky. Ty si děláš celou hudbu a stopy, nástroje, prostě všecko sám, proto bys neměl do takového bodu nikdy dojít, nebo se toho vyvarovat, než je pozdě, jako třeba vyhodit stopu úplně.
6a: nevim jestli je to loop, ten divnej beat v tyhle pasazi. a extrem to je. je to dynamicka propast jak u symfonaku, ale tady nic takovyho nema co delat.
Gambler: ta mix verze se mi dynamicky líbí, jak tu biscuit nadhodil ten symfoňák, tak v tom má pravdu, jestli cheš ale aby to byla taneční pecka, která trhá parkety, tak takhle to míchat nemůžeš, tiché pasáže nesmí být doopravdy tiché, jen méně naléhavé, prostě to musí být celou dobu nahlas, takový je dneska svět 

ja bych to jako experiment prijal, kdyby to melo dynamicky nejakej koncept, ale takhle mi to fakt prijde blbe umichany s nasazenou korunou ve forme ruslana, kterymu hapruje motor
obecne nemam vubec nic proti hlubsi dynamice a v hudbe bych ji rad slysel daleko vic, nez je dnes bezne (samozrejme porad primerene zanru - funky a disco prece neznel(doprdele co tady ma bejt za pismenko, "a" je picovina?)y extra dynamicky ani v dobach, kdy se to zdaleka tak nebrousilo)

Naposledy upravil(a) biscuit dne 23 lis 2016 19:25, celkem upraveno 1 x.
Chces skoleni z ceskeho jazyka neboco 

od slezskeho fina, nebo finskeho slezana?
je to orisek...

Fractal-moze byt tym monitoringom,rozmyslam ze si musim kupit nejake podlozky pod monitory lebo mam pocit ze cely stol mi huci a rezonuje..
Biscuit-je mozne ze je to rytmicky krivo,robil som sam bicie nie je to loop..
Este som sa s tym pohral a prisiel na to ze v slohach mi tam hodne robili bordel sub frekvencie..Tak som sekol vsetko pod 70Hz v slohach a celkom to vycistilo,len teraz mi to pride ze to ma ostry zvuk.Clovek jedno odstrani a tym odokrije dalsie nedostatky,strasne cosi
Odstranil som aj ten sampel ruskeho lietadla pred dropom a povyhadzoval bicie v drope.A zmastrovane cez LANDR.
Biscuit-je mozne ze je to rytmicky krivo,robil som sam bicie nie je to loop..
Este som sa s tym pohral a prisiel na to ze v slohach mi tam hodne robili bordel sub frekvencie..Tak som sekol vsetko pod 70Hz v slohach a celkom to vycistilo,len teraz mi to pride ze to ma ostry zvuk.Clovek jedno odstrani a tym odokrije dalsie nedostatky,strasne cosi

Odstranil som aj ten sampel ruskeho lietadla pred dropom a povyhadzoval bicie v drope.A zmastrovane cez LANDR.
už to není tak roztřepené, je tam více váhy ve výškách, ale paradoxně to drží více pohromadě, pak v některých částek tam hvizdne taková agresivní efektová hajtka, fuj... no a... a antonov stejně zase přileťel
Super tak aspon cosi,sa mi podarilo napravit:)Ale aj tak tomu nechapem,znelo mi to ako ze sa biju low mid a mid a nakoniec to sposobovali subs a prisiel som na to len nahodou jak som nechcel aby intro bolo hned plne aj s basou od zaciatku....JJ tu hajtku musim zmazat..
Musim prist na to jak toho antonova dat tichsie aby som zaroven nerozhadzal ostatne veci okolo..
Musim prist na to jak toho antonova dat tichsie aby som zaroven nerozhadzal ostatne veci okolo..