Akustická psychedelie
Re: Akustická psychedelie
Hele, Džirko, kolik ti je ? Vsadím se, že většina zde přítomných netuší, kdo byl Huxley a taky co napsal .. mně k němu přivedly jeho knížky. Pokud jsi už před 25 lety takhle experimentoval, musí ti bejt minimálně 45. Tenhle pán byl skutečnej vizionář ..
Existuje vela sposobov ako spravit remix pack, v podsate to musi byt niec oco je schopny niekto iny zobrat, pouzit v akomkolvek DAW, material strihat, upravovat (pripadne podla vlastnej inspiracie tam dohravat dalsie veci)Džirka píše:
A co vše je třeba pro remix pack?
Uplne najjendoduchsi sposob ako spravit remix pack je vyexportovat projekt po stopach .. ak su na niektorych stopach delaye a reberby je dobre ich vypnut, audio material sa lepsei striha a pracuje s nim ked tam nie su delaye a reberby (ale to je len moja skusenost, samorezrejme niekomu to vadit nemusi, opat zavisi to od sposobu prace, ja mam vo zvyku spravit priestor sklaby inak takze reverby a delaye v audiu mi skorej robotu komplikuju alebo vytvaraju mantinely ktore potom musim obchadzat)
Ak je stop prilis a niektore obsahuju len etaily ktore nie su pre celkovu strutkuru skladby az tak klucove, tie netreba do remix packu zaclenit .. mam taku skusenost ze remixer sa vacsinou chyti par najvyraznejsich elementov a zvysok doplni "z vlastnej hlavy"
Prijemna skladba a urcite by ma zaujimalo ake remixy by z toho vznikly. Potencial tam je..
Jo klidně to tak pošlu. Ale přiznám se, že konkrétně u této písně je pro mě nastavení reverbu, ale i v podstatě celé nastavení vokálního tracku, jakousi nedílnou součástí celé atmosféry. Chtěl jsem docílit lehce starýho zvuku, tomu jsem přizpůsobil i zpěv, který jsem v žádným případě nedolaďoval a projel ho spring reverbem. Další, co je pro mě dost zásadní, je poměr zdvojených hlasů a poměr hlavního hlasu s ostatními hlasy, ale to můžu vyřešit tak, že to pošlu, tak aby hlasitosti byly srovnaný, podle sebe... pošlu vám to oběma do zprávy jsem zvědav, co vykouzlíteExistuje vela sposobov ako spravit remix pack, v podsate to musi byt niec oco je schopny niekto iny zobrat, pouzit v akomkolvek DAW, material strihat, upravovat (pripadne podla vlastnej inspiracie tam dohravat dalsie veci)
Uplne najjendoduchsi sposob ako spravit remix pack je vyexportovat projekt po stopach .. ak su na niektorych stopach delaye a reberby je dobre ich vypnut, audio material sa lepsei striha a pracuje s nim ked tam nie su delaye a reberby (ale to je len moja skusenost, samorezrejme niekomu to vadit nemusi, opat zavisi to od sposobu prace, ja mam vo zvyku spravit priestor sklaby inak takze reverby a delaye v audiu mi skorej robotu komplikuju alebo vytvaraju mantinely ktore potom musim obchadzat)
Ak je stop prilis a niektore obsahuju len etaily ktore nie su pre celkovu strutkuru skladby az tak klucove, tie netreba do remix packu zaclenit .. mam taku skusenost ze remixer sa vacsinou chyti par najvyraznejsich elementov a zvysok doplni "z vlastnej hlavy"
PS: a nebude u vašeho stylu problém 3/4 rytmus?
25 jsem zaokrouhlil z hlavy, když to teď počítám, je to ve skutečnosti jen 23 let. Byl jsem dost mladej, bylo mi 18. A jsem stále mladej, je mi 41
Jo Huxley byl hodně inspirativní člověk. Hltal jsem tehdy i všechny ostatní pány z tohoto okruhu Ralph Metzner, Timothy Leary, Richard Alpert, Ken Kesey. Ale Huxley byl jeden z těch prvních, co to celý rozjeli.
posli tesim saDžirka píše: ↑20 srp 2018 10:11Jo klidně to tak pošlu. Ale přiznám se, že konkrétně u této písně je pro mě nastavení reverbu, ale i v podstatě celé nastavení vokálního tracku, jakousi nedílnou součástí celé atmosféry. Chtěl jsem docílit lehce starýho zvuku, tomu jsem přizpůsobil i zpěv, který jsem v žádným případě nedolaďoval a projel ho spring reverbem. Další, co je pro mě dost zásadní, je poměr zdvojených hlasů a poměr hlavního hlasu s ostatními hlasy, ale to můžu vyřešit tak, že to pošlu, tak aby hlasitosti byly srovnaný, podle sebe... pošlu vám to oběma do zprávy jsem zvědav, co vykouzlíteExistuje vela sposobov ako spravit remix pack, v podsate to musi byt niec oco je schopny niekto iny zobrat, pouzit v akomkolvek DAW, material strihat, upravovat (pripadne podla vlastnej inspiracie tam dohravat dalsie veci)
PS: a nebude u vašeho stylu problém 3/4 rytmus?
co sa 3/4 tyka, necitim to ako mantinel.
Akorát jsem narazil na menší problém, nastavil jsem tempo poněkud nezvykle, nevím proč, ale je to 3/6 rytmus a tempo 141 bpm.. leda to nějak přepočítat na 3/4
za mna - nemusis nic prepocitavat, v DAW ktore pouzivam si viem nastavit akykolvek rytmus (1-32)/(1,2,4,8,16,32)
daj jak to mas
je to moc hezky! diky