Akustická psychedelie
Akustická psychedelie
Přátelé zdravím, dlouho jsem se tu neukázal. Rád bych se podělil o další tentokrát ryze osobní výtvor (najít čas pro vlastní tvorbu je pro mě dnes téměř nedosažitelný luxus)
Re: Akustická psychedelie
len fakt mala zmena farby hlasu a hadal by som sa, ze pocuvam Davida Gilmoura.
Ve skutečnosti je tam jistá inspirace Davidem Crosbym.. Davida Gilmoura jsem prakticky nikdy neposlouchal
Uzasne .. Rozhodne lepsia produkcia ako napodobenina Diany Kral .. Skoda ze nemas cas na svoju tvorbu .. Stalo by to za to
Díky Pytkine Akorát jsem nepochopil to s tou napodobeninou Diany Kral?
to je paralelni tema a chudaka mrs. krall bych do toho uz radeji ani vic nezatahoval...
ale k veci, neni to muj salek kavy, ale je to jako vzdy citlivy, krasny a dobre zpracovany
snad jen ta zemekoule v tom klipu, jak nejede hladce a cuka, tak to mi jediny vadilo
ale k veci, neni to muj salek kavy, ale je to jako vzdy citlivy, krasny a dobre zpracovany
snad jen ta zemekoule v tom klipu, jak nejede hladce a cuka, tak to mi jediny vadilo
Jo, fakt moc pěkný. Na mysli vytanuli Fleet Foxes, asi kvůli vokálům. Můžu se zeptat na původ smyčců?
aha, tak v paralelním tématu mi Krall unikla, ale už to čtu Jo zeměkoule mi taky vadí. Myslel jsem si, že to dělá jenom playback v editoru, když jsem zjistil, že to dělá i renderovaný video, nechal jsem to bejt, páč se mi k tomu už kvůli času nechtělo vracet.
Díky! Jsou to LA scoring strings
Moc pekny!
paradne, sice som tam nepostrehol nic psychedelicke, skorej take zasnivane chilloutove, ale skladba je to fakt paradne spravena od A do Z !!! Ty mas fakt dar, neuveritelny talent ale vies dotiahnut aj tu technicku stranku..
Už jsem to kdysi psal, talentu máš na rozdávání a ten zpěv je skvělej, škoda, že se tomu nemáš čas věnovat víc .. skladba je moc fajn, mně vadí jedinej detail - docela hodně mlaskanců, je to většinou z huby, ale některý zněj i jako digitální lupance, trochu bych to počistil .. ale kromě tohoto klobouk až na zem !
Edit: vypadá to, že jsi při nahrávání dost nalepenej na mikrofonu, není to potřeba. A ještě jsem zapomněl - máš fakt krásnej zvuk té akustiky, trochu se rozepiš, co je to za nástroj a jak ji točíš .. díky
Edit: vypadá to, že jsi při nahrávání dost nalepenej na mikrofonu, není to potřeba. A ještě jsem zapomněl - máš fakt krásnej zvuk té akustiky, trochu se rozepiš, co je to za nástroj a jak ji točíš .. díky
Díky Dandy jo psychedelie, to je moje oblíbené téma. Používám to slovo v jiném kontextu než jak je u většiny chápáno. Pro mě jsou totiž víc psychedelický Bachovo braniborský koncerty, než jakýkoliv psychedelický rock Pojem psychedelický zavedl Osmond spolu s Huxleym a znamená to odhalení duše (psyche - delos) Vnímám ten pojem jako něco, co má víc dočinění s klidem, meditací a hlubším stavem vědomí, což může i nemusí být vyvoláno psychedelickou substancí.
Děkuji moc Markuc, napadá mě ještě.. po celou písničku běží plugin s praskáním vinylu. Může to být ono?markuc píše: ↑17 srp 2018 21:16Už jsem to kdysi psal, talentu máš na rozdávání a ten zpěv je skvělej, škoda, že se tomu nemáš čas věnovat víc .. skladba je moc fajn, mně vadí jedinej detail - docela hodně mlaskanců, je to většinou z huby, ale některý zněj i jako digitální lupance, trochu bych to počistil .. ale kromě tohoto klobouk až na zem !
Co se týče kytary. Bohužel kytara není moc dobrá, levná made in China. Musím si hodně hrát s ekvalizerem, abych z toho něco dostal. Hodně pomohlo zvuku, že kytara je přeladěná. Kytara sama o sobě hraje dost tence, chybí jí silný basy. Vzal jsem nějakej plugin typu Neve EQ a přidal lehce něco kolem 50 hz, tím získala hutný zvuk. Pak nějaký kompresor a znovu ekvalizer, na kterém jsem pro změnu ty basy lehce ořízl a vytáhl nějaké vyšší frekvence. To je všechno. A samozřejmě reverb PCM native. To je vše. Nahráno na dva mikrofony - Rode NT1 a K2 (bohužel jiný mikrofony nemám) jeden blíže ke kytaře a jeden dál. Mícháno na sluchátka, protože momentálně nemám žádný repráky. Nic zásadního jsem s tím nedělal
hezky melodicky vyvazeny a prijemny na poslech.