Začínám dělat na soundtracku ke hře ze starověkého Řecka. Tahle skladba bude znít v zasněžených horských údolích. Rád bych věděl, jak vám to přijde zvukově a jak vám to zní "starověce řecky". Dík za názory.
jako jestli byl účel aby to "znělo starověce řecky", tak podle mého skromného názoru to "starověce řecky" nezní vůbec, musel by jsi použít nějaký řecký modus (stupnici, jakoby dva tetrachordy používané v oné době)
jinak je to fpoho, a v nějakém rpg si to dokážu dobře představit
Hodi se to tam, atmosfera super, moc se mi to libi... spis bych mel vytky ke zvuku, nelibi se mi ten tahlej nastroj na zacatku (zvukove), ma divnou jakoby hnusne syntetickou barvu podle me. Mozna bych celkove ubral reverbu, trosku to utapi mozna moc.
Cyril: pracuju v te firme jako programator:) Verb asi ubirat nebudu, dela to hodne zasneny, coz chci. Bude to hrat na pozadi, takze urcita nejasnost a slitost je zamer. Ten nastroj na zacatku jsem hodne resil, ale asi jsem se v ekvalizaci uplne netrefil. Je to Duduk- staroarmenska neco jako pistala (snad predchudce hoboje), nevim jak hra na nej ma znit v originale, takhle mi to prislo aspon dostatecne pohadkovy...
Naozajstne Grecko to moc nie je, ale taketo "grecko" sa casto vyskytuje aj vo velkofilmoch Inak sa mi to lubi take ako to je a nic by som na tom uz neriesil.
s greckom to nema spolocne vobec nic, ani s tym sucasnym, ani s antickym (teda, co vieme o antickej greckej hudbe? imho vobec nic). ale v gameske to asi bude ok
No ma to spolecne minimalne par pouzitych nastroju, jako treba rabab a aulos. Duduk (to je takovy ten pseudohoboj na zacatku) je staroarmensky. Ale je fakt, ze tahle hudba by na originaly asi zahrat nesla...
ja myslim melodicky... nemame potuchy, co na tie nastroje greci hrali; a to co hraju dnesni greci, znie celkom inak ( ale uprimne, ak by mi v gameske zacala hrat sucasna grecka ludovka, tak do 5 minut je hra prec z disku)