Amorph - Temple rain
Amorph - Temple rain
Ambientni atmosfera. Hlavne ukazka free verze STS24 (vse krome smyccu a bubinku).
Edit: asi bych sem mel dat jeste ten odkaz:)
mp3
Edit: asi bych sem mel dat jeste ten odkaz:)
mp3
Njvětším nedostatkem jsou jednoznačně klávesy, nebo ten synth co tam je. Připadá mi to malinko chaotický a harmonicky neuspořádaný, občas tam něco trcohu ujede a je to rozladěný... což nevím, zda je úmysl nebo ne? Jinak nevim, asi mi tam doopravdy chybí nějakej autorskej rukopis, něco, co by mě přesvědčilo o tvůrčím procesu autora... Chápej to tak, že takhle mi naskakuje jen imaginace nějakýho téměř samohrajícího programu alá eJay... Nemám tenhle pocit jen u tebe, ale i Jindyho věci na mě působí podobně. Možná by mi pomohlo, kdybych věděl, na čem jsi tu hudbu tvořil a jak jsi to nahrával...
Promiň, že jsme byl tak kritický, v každém případě oceňuji tvorbu...
Promiň, že jsme byl tak kritický, v každém případě oceňuji tvorbu...
Delay: Tak snad ti to pomuze:)
Nahraval jsem to na prastarych midi klavesach. Nejdrive bubinky, potom hlavni synth linku, potom jsem dal na zacatek a do 1/3 atmosferu s gregorianskym zpevem (ano to je vzate primo z presetu, zbytek je ale moje prace) a nakonec jsem pridal smycce a kontrabas a upravil aranz, hlavne jsem ladil zvuk toho hlavniho synthu, v cemz budu asi jeste dlouho pokracovat. Rozladeny to neni, pouze tam jdou obcas proti sobe nektere tony toho synthu, jelikoz hraje cele akordy a v nekterych mistech to jde mimo toninu. Me to ale nevadilo, prislo mi, ze to prave dotvari spravne atmosferu nejakeho vychodniho klastera. No s odstupem to mozna uslysim jinak.
Kazdopadne dik za pripominky.
Nahraval jsem to na prastarych midi klavesach. Nejdrive bubinky, potom hlavni synth linku, potom jsem dal na zacatek a do 1/3 atmosferu s gregorianskym zpevem (ano to je vzate primo z presetu, zbytek je ale moje prace) a nakonec jsem pridal smycce a kontrabas a upravil aranz, hlavne jsem ladil zvuk toho hlavniho synthu, v cemz budu asi jeste dlouho pokracovat. Rozladeny to neni, pouze tam jdou obcas proti sobe nektere tony toho synthu, jelikoz hraje cele akordy a v nekterych mistech to jde mimo toninu. Me to ale nevadilo, prislo mi, ze to prave dotvari spravne atmosferu nejakeho vychodniho klastera. No s odstupem to mozna uslysim jinak.
Tak v tom případě se mi nelíbí, že některý tóny jdou mimo tóninuAmorph píše:Rozladeny to neni, pouze tam jdou obcas proti sobe nektere tony toho synthu, jelikoz hraje cele akordy a v nekterych mistech to jde mimo toninu.

Čéče, východní kláštery mi to teda vůbec nepřipomínalo. Pkud jsi myslel na Tibet potažmo Indii...Amorph píše:Me to ale nevadilo, prislo mi, ze to prave dotvari spravne atmosferu nejakeho vychodniho klastera. No s odstupem to mozna uslysim jinak.
Mě to bohužel nejvíce připomínalo neprosluněný jezuitský kutloch někde pod Římem. Nic proti, ale musel by jsi tam dokuchtit něco malinko pozitivnějšího...
Promiň, už se v tom asi moc vrtám...
Amorph:
Po dnešním ránu bych rád malinko změnil názor...
Dnes ráno to na mě působilo jinak, možná více pozitivně. Zjistil jsem, že kdyby jsi doopravdy předělal ten synth, kterej občas jede mimo, tak by to bylo celkem fajn - kromě struktury harmonické bych volil i jinou zvukovou banku. Víc východní
. Osobně bych asi použil delší plochy a méně spletitou melodii. Možná něco na způsob alikvót a kolem toho to namotat.
Též se mi moc líbil ten konec od 2:34 do konce. Dobrej zvuk.
Poslední věc: V čase ca. od 1.00 min. se mi moc nelíbí ten dojezd bubínku, několikrát jsem si to přehrával a zdá se mi to takový umělý a nepřirozený (to zakončení nebo co to je). Taky bych to poupravil.
Jinak dobrý, lepší nežli včera
Po dnešním ránu bych rád malinko změnil názor...
Dnes ráno to na mě působilo jinak, možná více pozitivně. Zjistil jsem, že kdyby jsi doopravdy předělal ten synth, kterej občas jede mimo, tak by to bylo celkem fajn - kromě struktury harmonické bych volil i jinou zvukovou banku. Víc východní

Též se mi moc líbil ten konec od 2:34 do konce. Dobrej zvuk.
Poslední věc: V čase ca. od 1.00 min. se mi moc nelíbí ten dojezd bubínku, několikrát jsem si to přehrával a zdá se mi to takový umělý a nepřirozený (to zakončení nebo co to je). Taky bych to poupravil.
Jinak dobrý, lepší nežli včera

Zkusil jsem to dotahnout a zapracovat pripominky. Atmosferu jsem nakonec postrcil vic ke stredoveke evrope. Co na to rikate?
Temple rain 2
Temple rain 2