Amorphine - 51963
Amorphine - 51963
Po delší době jsem se vrátil k volné tvorbě. Taková synťáková legrácka lehce okořeněná peruánskou flétnou. Budu rád za jakékoliv postřehy.
https://www.dropbox.com/s/komt8abii3qvd ... 3.mp3?dl=0
https://www.dropbox.com/s/komt8abii3qvd ... 3.mp3?dl=0
Re: Amorphine - 51963
Hmm, ja by jsem se vyhradil k stereu. Az do cca 1:18 je vse absolutne ve stredu az na jeden synth ktery tam obcas vybehne ale hodne v pozadi. Na to jak je ten napad minimalisticky by si zaslouzil alespon vice prostorovoasti. Nic dramatickeho ale nejaky pohyb by si to zaslouzilo. Zkracene, prepni mono na stereo.
Fajn track, takto nema to ziaden stereo obraz. Chapem ze ten zvuk je specificky.
Viacej fx do tej veci take CINEMATIC by sa tam hodilo, mohutnost. A v nejakej stope napr. a v tej doprovodnej co hra od zaciatku tak aby panovala v rytme z L do R. V pauze 1 .10 by som nechal iba drums. Ten dalsi nastroj mi tam vadi. A ano drums rozdelit po dla polohy. Tj tak ako ich ma hrac pred sebou. Nie vsetko na kope. To znamena v strede bude napr. iba kopak.
No a ten koniec je taky jak odrezany. Kratke solo aj track. No a zbytocne by som to zvukmi nevrstvil. Menej je viac. Ako 0 .52s - ten novy nastroj by zahral 3 tony a viacej by som ho nedaval. Inac davam za ideu
Viacej fx do tej veci take CINEMATIC by sa tam hodilo, mohutnost. A v nejakej stope napr. a v tej doprovodnej co hra od zaciatku tak aby panovala v rytme z L do R. V pauze 1 .10 by som nechal iba drums. Ten dalsi nastroj mi tam vadi. A ano drums rozdelit po dla polohy. Tj tak ako ich ma hrac pred sebou. Nie vsetko na kope. To znamena v strede bude napr. iba kopak.
No a ten koniec je taky jak odrezany. Kratke solo aj track. No a zbytocne by som to zvukmi nevrstvil. Menej je viac. Ako 0 .52s - ten novy nastroj by zahral 3 tony a viacej by som ho nedaval. Inac davam za ideu
Na samotný poslech to není (ucho se nemá čeho chytnout), takže spíš jako atmoška k něčemu. Pak to chce ale vymíchat víc do atmosféry - více efektů a celkově hladší zvuk (aby některý zvuky tak netrčely).
- Jirka Štolfa
vasek: Pozor, dlouhodobé držení ušima může vést k tzv. ušnímu mozolu. Je třeba sem tam povolit.
amorph: Za mě je to moc krátké, kdybys pokračoval tak si myslím, že by to šlo protáhnout k hezkému progressivnímu tracku (ala Deep Purple). Je to hezky komplikované a rafinované, to mě dost baví. Zvuk je za mě docela v pohodě. To že začínáš prakticky v monu a pak se stereobraz rozšiřuje je úplně v pohodě. Asi bych to zvukově udělal jinak, ale to mi nebrání si užít tvoje podání. Za mě je to zatím prostě nedovyprávěný příběh.
amorph: Za mě je to moc krátké, kdybys pokračoval tak si myslím, že by to šlo protáhnout k hezkému progressivnímu tracku (ala Deep Purple). Je to hezky komplikované a rafinované, to mě dost baví. Zvuk je za mě docela v pohodě. To že začínáš prakticky v monu a pak se stereobraz rozšiřuje je úplně v pohodě. Asi bych to zvukově udělal jinak, ale to mi nebrání si užít tvoje podání. Za mě je to zatím prostě nedovyprávěný příběh.
ok, díky za reakce a postřehy:) Je to zatim takovej nápad a mám v úmyslu to časem dokončit.
Moja okamzita asociacia pri prvej sekunde bola Sweet dreams
Hehe:) Sweet dreams by vypadly spis z dsi evolveru, tohle je emulace Juna v Reaktoru;)
prijde mi to hudebne vynikajici (jako lehce rozvinutej nacrt napadu). ja mam malou operacni pamet, takze mi chvilku pretejkal buffer, ale pri druhym poslechu uz jsem si neco donacital z mezipameti na harddisku a uz mi to lahodilo souhlasim s jirkou, ze by to chtelo dokoncit!
co se tyce zvuku, asi bych ti vytknul ze to neni vic barevny. myslim tim ve smyslu volby zvuku (bohatost/pestrost obsazeni - nebo jak to nazvat), ze je to takovy podivne oldskoolove elektronicky, skoro az krecovite. ale vzhledem k tomu, ze vim co umis, chapu, ze to asi ma nejakej vyznam, takze kritika asi nebude na miste. nicmene by me zajimalo vysvetleni
edit: ted ctu "peruanska fletna" no dobry. myslel jsem, ze je to nejaka synteza taky a ono to bude drevo.
co se tyce zvuku, asi bych ti vytknul ze to neni vic barevny. myslim tim ve smyslu volby zvuku (bohatost/pestrost obsazeni - nebo jak to nazvat), ze je to takovy podivne oldskoolove elektronicky, skoro az krecovite. ale vzhledem k tomu, ze vim co umis, chapu, ze to asi ma nejakej vyznam, takze kritika asi nebude na miste. nicmene by me zajimalo vysvetleni
edit: ted ctu "peruanska fletna" no dobry. myslel jsem, ze je to nejaka synteza taky a ono to bude drevo.
Martine, mne se to libi, ale urcite to chce jeste rozvinout, protoze v soucasnym stavu to je podle me moc komplexni na nejakej podmaz ke hre treba (ze zacatku mi to evokovalo Machinarium a zaroven moc jednoduchy na samostatnej poslech. Ale to je jen muj pocit samozrejme
Kazdopadne jsem zvedavej na finalni produkt!
Kazdopadne jsem zvedavej na finalni produkt!
Ako nacrt zaujimave,zvuky zaujimave..Pekne vsetko so vsetkym hra,len mi pride ze je to vsetko narvane do low midov,ako by si sa nevedel rozhodnut co bude basa a co melodia a tak:) A este keby si tomu dal taky nejaky kabat aby to znelo ako skladba z roku 2019 by bolo tiez fajn..
Inak co su to za bicie?Nejaky Roland hardware drum synth?
Inak co su to za bicie?Nejaky Roland hardware drum synth?
Hele cílem bylo trochu sythwave retro, takže směrem do analogovejch osmdesátek a tim pádem ty plnější low mid. Jinak zvuky jsou skoro všechno z Reaktoru a něco z Vacuum pro.
Amorph-nemyslel som to v zlom, ja chapem ze tvoj zamer bol retro,a to sa mi prave na tom paci..Myslel som to tak ze keby si zachoval to retro a len by si to obliekol do zvuku 2019 trochu..Ze by to znelo retro a zaroven sucasne,kombinacia noveho a stareho.Tak ako sa to robi ,co ja viem song co znie jak zo 60s rokov a ktomu sa daju nejake moderne bicie,alebo basa.K tomu krystalove vysky,hladke silne suby,"skromne" low mids,stereo efekty a ja neviem co..Proste nejake prvky z roku 2019..
Ja viem ono sa to lahko hovori no uz tazsie aplikuje ale za pokus by to mozno stalo.
Ja viem ono sa to lahko hovori no uz tazsie aplikuje ale za pokus by to mozno stalo.