Amorphine - 51963

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Amorph
Moderátor

Amorphine - 51963

Příspěvek od Amorph »

Po delší době jsem se vrátil k volné tvorbě. Taková synťáková legrácka lehce okořeněná peruánskou flétnou. Budu rád za jakékoliv postřehy.

https://www.dropbox.com/s/komt8abii3qvd ... 3.mp3?dl=0

Stan

Re: Amorphine - 51963

Příspěvek od Stan »

Hmm, ja by jsem se vyhradil k stereu. Az do cca 1:18 je vse absolutne ve stredu az na jeden synth ktery tam obcas vybehne ale hodne v pozadi. Na to jak je ten napad minimalisticky by si zaslouzil alespon vice prostorovoasti. Nic dramatickeho ale nejaky pohyb by si to zaslouzilo. Zkracene, prepni mono na stereo. :)

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Fajn track, takto nema to ziaden stereo obraz. Chapem ze ten zvuk je specificky.
Viacej fx do tej veci take CINEMATIC by sa tam hodilo, mohutnost. A v nejakej stope napr. a v tej doprovodnej co hra od zaciatku tak aby panovala v rytme z L do R. V pauze 1 .10 by som nechal iba drums. Ten dalsi nastroj mi tam vadi. A ano drums rozdelit po dla polohy. Tj tak ako ich ma hrac pred sebou. Nie vsetko na kope. To znamena v strede bude napr. iba kopak. :mrgreen:
No a ten koniec je taky jak odrezany. Kratke solo aj track. No a zbytocne by som to zvukmi nevrstvil. Menej je viac. Ako 0 .52s - ten novy nastroj by zahral 3 tony a viacej by som ho nedaval. Inac davam za ideu :palec+:

vasek

Příspěvek od vasek »

Na samotný poslech to není (ucho se nemá čeho chytnout), takže spíš jako atmoška k něčemu. Pak to chce ale vymíchat víc do atmosféry - více efektů a celkově hladší zvuk (aby některý zvuky tak netrčely).

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

vasek: Pozor, dlouhodobé držení ušima může vést k tzv. ušnímu mozolu. Je třeba sem tam povolit. :-)

amorph: Za mě je to moc krátké, kdybys pokračoval tak si myslím, že by to šlo protáhnout k hezkému progressivnímu tracku (ala Deep Purple). Je to hezky komplikované a rafinované, to mě dost baví. Zvuk je za mě docela v pohodě. To že začínáš prakticky v monu a pak se stereobraz rozšiřuje je úplně v pohodě. Asi bych to zvukově udělal jinak, ale to mi nebrání si užít tvoje podání. Za mě je to zatím prostě nedovyprávěný příběh.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

ok, díky za reakce a postřehy:) Je to zatim takovej nápad a mám v úmyslu to časem dokončit.

dano

Příspěvek od dano »

Moja okamzita asociacia pri prvej sekunde bola Sweet dreams 😊

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Hehe:) Sweet dreams by vypadly spis z dsi evolveru, tohle je emulace Juna v Reaktoru;)

dano

Příspěvek od dano »

Jj, akurat toto asociacii nevysvetlim 😁

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prijde mi to hudebne vynikajici (jako lehce rozvinutej nacrt napadu). ja mam malou operacni pamet, takze mi chvilku pretejkal buffer, ale pri druhym poslechu uz jsem si neco donacital z mezipameti na harddisku a uz mi to lahodilo :-) souhlasim s jirkou, ze by to chtelo dokoncit!

co se tyce zvuku, asi bych ti vytknul ze to neni vic barevny. myslim tim ve smyslu volby zvuku (bohatost/pestrost obsazeni - nebo jak to nazvat), ze je to takovy podivne oldskoolove elektronicky, skoro az krecovite. ale vzhledem k tomu, ze vim co umis, chapu, ze to asi ma nejakej vyznam, takze kritika asi nebude na miste. nicmene by me zajimalo vysvetleni ;-)

edit: ted ctu "peruanska fletna" :-) no dobry. myslel jsem, ze je to nejaka synteza taky a ono to bude drevo.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Martine, mne se to libi, ale urcite to chce jeste rozvinout, protoze v soucasnym stavu to je podle me moc komplexni na nejakej podmaz ke hre treba (ze zacatku mi to evokovalo Machinarium :) a zaroven moc jednoduchy na samostatnej poslech. Ale to je jen muj pocit samozrejme :)
Kazdopadne jsem zvedavej na finalni produkt!

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

...a zaroven moc jednoduchy na samostatnej poslech
Kermitak sak ta jednoduchost je na tom to dobre. Ale to je len moj nazor.

gambler

Příspěvek od gambler »

Ako nacrt zaujimave,zvuky zaujimave..Pekne vsetko so vsetkym hra,len mi pride ze je to vsetko narvane do low midov,ako by si sa nevedel rozhodnut co bude basa a co melodia a tak:) A este keby si tomu dal taky nejaky kabat aby to znelo ako skladba z roku 2019 by bolo tiez fajn..
Inak co su to za bicie?Nejaky Roland hardware drum synth?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Hele cílem bylo trochu sythwave retro, takže směrem do analogovejch osmdesátek a tim pádem ty plnější low mid. Jinak zvuky jsou skoro všechno z Reaktoru a něco z Vacuum pro.

gambler

Příspěvek od gambler »

Amorph-nemyslel som to v zlom, ja chapem ze tvoj zamer bol retro,a to sa mi prave na tom paci..Myslel som to tak ze keby si zachoval to retro a len by si to obliekol do zvuku 2019 trochu..Ze by to znelo retro a zaroven sucasne,kombinacia noveho a stareho.Tak ako sa to robi ,co ja viem song co znie jak zo 60s rokov a ktomu sa daju nejake moderne bicie,alebo basa.K tomu krystalove vysky,hladke silne suby,"skromne" low mids,stereo efekty a ja neviem co..Proste nejake prvky z roku 2019..
Ja viem ono sa to lahko hovori no uz tazsie aplikuje ale za pokus by to mozno stalo.

Odpovědět