Babay (EDM)

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
tony9

Babay (EDM)

Příspěvek od tony9 »

Tak jsem dal dohromady jen tak podle sluchu moji první taneční věc.
Vzhledem k tomu, že se téměř v taneční hudbě neorientuju, tak po vás, vážení potřebuju pár postřehů pro upřesnění.

1: dá se vůbec ta moje věcička zařadit do nějakého tanečního stylu?
2: Vítám jakékoliv postřehy a připomínky ke zvuku i kompozici. V budoucnu se podle nich určitě zařídím.
3: Berte to jako můj první výkop v tomto stylu.
4: všechny nástroje i efekty jsou z LOGICu
5. vydařený nový týden přeju vám všem, vážení :)

Stan

Re: Babay (EDM)

Příspěvek od Stan »

Sorry ale tohle je hrozna slatanina bez napadu a navic mimo rytmus. Me to pripada jak nahrane pokusy bez nejakeho smyslu a vydavani to za skladbu.

dendy

Příspěvek od dendy »

No takto Tony. Berem ze to je prvy vykop, problem je, ze si nie som si isty ci si vobec trafil loptu :) Toto znie tak .. no ako ked niekto pravi prvy pokus v EDM :) Ale nema to moc napocuvane.

Ide o to ze EDM ma sa du velmi specifickych pravidiel, odlisnych od dajme tomu klasickej hudby, hry na zive nastroje, atd. Ono sa to nezda, a pre cloveka co to nema v uchu casto moze zniet ze tie skladby su uplne primitivne - kopak, basa, nejaka jednoducha melodia dokola - ale nieje to tak. Je tam ukryta spusta komplexity, casto velmi rafinovane takze si to musis vypocut vela krat.

Tiez EDM mozno z 80% viac od pokrocilom sound dizajne, nez o kompozicii. Neviem ci to je cesta ktorou sa naozaj chces vybrat, viem ze ty si viac muzikant.

Hlavne je tam hrozna spusta subzanrov, roznych vetiev atd .. Ono by bolo dobre na zaciatok si ujasnit ktorym smerom sa vlastne chces uberat vo svojich pokusoch. Nejake priklady oficialnych skladieb, ktore ti budu sluzit ako "vzor". Lebo tu plati ak nemas aspon trochu napocuvane co sa v tomto style deje a ujasne ktorou z viacerych moznych ciest sa chces vybrat, nedostanes sa nikam. Len vlastnou improvizaciou a kreativitou si nepomozes, iste pravidla proste musis nastudovat pochopit a az ked ich budes mat ujasnene, potom mozes zacat skusat aj experimentovat.

Neviem takto viac na zaciatok co ti poradit. Mozno skus dat priklady nejakych skladieb oficialnych, ktore ti sluzia ako inspiraccia, aspon priblizne urcenie smeru kam by si sa chcel uberat..

lavender

Příspěvek od lavender »

beriem to ako vtip. na ktorom sa miestami dalo aj zasmiat ;)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Dobře já to ztáhnu.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

tony, rešpekt :palec+: iní by tu za takéto reakcie chrlili plamene ešte minimálne ďalšie 3 dni :mrgreen:

tony9

Příspěvek od tony9 »

dendy píše:
04 úno 2019 12:32

Neviem takto viac na zaciatok co ti poradit. Mozno skus dat priklady nejakych skladieb oficialnych, ktore ti sluzia ako inspiraccia, aspon priblizne urcenie smeru kam by si sa chcel uberat..
Dendy, právě já tenhle styl naposlouchaný vůbec nemám. A nebo mám, ale jen tak útržkovitě. Tak ani nikoho za příklad nemůžu dát.
Už jsem tu skladbičku ztáhnul.

Odpovědět