biscuit - easy groove

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
biscuit

Příspěvek od biscuit »

sonority: nics nepochopil. takovyhle a podobny tracky se pouzivaj jen jako castecky neceho... predvidatelnost? zkousels nekdy tancovat na neco nepredvidatelnyho? a celkove: nemuzes hazet prece do jednoho pytle tracky urceny do klubu a tracky urceny na poslech. jo a jinak ty stupidni akordy jsou tam jen dva :) jen te ubezpecim, ze je to cileny a popravde s tim musim dost bojovat, abych to zbytecne nerozvijel - opravdu tady je to zbytecne na miste. ale minimalismus stale dobre neovladam, takze nepopiram, ze to muze znit krecovite.. kdybych si byl jistej, tak to sem nedavam.
nevadi mi, ze ti to nesedi, vadi mi to, ze to nehodnotis v ramci stylu. ale i presto diky za tvuj cas, nazor a primost ;)

monoskop: taky moc dekuju za nazor. s tema perkusema to mas pravdu, ja tam mam k tomu i dalsi veci, neni to jeste propracovany tak, jak bych si predstavoval. jinak ten flanger je snad jen na tech hajtkach.. stejne hodne tam musi bejt znat ten lehoucce filtrovanej delay prece, taky je tam phaser, na jednom samplu i dost slysitelnej - dela tam takovy zajimavy blato :) jinak ten zvlastni odstup tam muze delat to, ze kopak, virbly a jeste nekolik samplu maji aplikovanej shuffle, kdezto hihatky ne. perkuse jsou loop a maji taky trosku posunutej groove. trochu jsem s tim bojoval a snazil se aby to bylo znat, ale prijemne - mozna jsem si na to nakonec zvyknul a nebyl uz schopnej rozpoznat, ze to je moc..

Sonority

Příspěvek od Sonority »

biscuit: pokud to má být tak jak říkáš, tak je ten track v pořádku. Jestliže nemá sám o sobě nic vypovídat, tak je zbytečné to hudebně hodnotit, je to jen nějaká výplň do něčeho dalšího, bez vlastní myšlenky. V rámci stylu to bohužel hodnotit nemůžu. Ale myslím, že skladba i sama osobě by měla cosi v sobě mít. Ale pokud se schválně držíš nějakých pravidel, aby to ty konzumenty nijak nepřekvapilo, záměrně nebylo originální a podbízíš se jim, tak už to s uměním nemá nic společného ale jen s kýčem. pouze řemeslo. V rámci stylu je to asi normální.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

tomuhle nerozumim, sorry, nechci se vam tady do toho motat kdyz tuhle omilacku nechapu ale nekdo tady zminil trance, tohle prece ale neni trance ne ? trancik byl dycky jednoduchej ale chytlavej a zajimavej a promenlivej, tohle fakt trochu dost nudi, ale kdyz to autora bavi tak je to naprosto v poradku, muziku si delame pro svoje poteseni, posem dobry a respekt

kexik

Příspěvek od kexik »

co mne na tejto veci vadi, je to, ze je to dost ojetina. dnesny house je veselsi, napaditejsi, rytmicky odviazanejsi a skoro nutnost su nejake etno prvky. bohuzial je to styl, ktory dost podlieha mode
http://www.defected.com/releases/releas ... n-albums/6
nastuduj :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

diky za ohlasy. premejslel jsem co napsat a dlouho jsem nevedel.. a pak me napadlo: kdyz poslouchate bubnovani nejakejch africkejch domorodcu, je to hudba? nudi vas to? chapete to? soucasna repetitivni hudba z tohohle vychazi a min ci vic se tomu vzdaluje a pridava dalsi vlivy a ruzne to kombinuje. je hrozne moc odnozi, a kazdej kdo se tomu trosku venuje do toho dava neco ze sebe. je to primitivni hudba, ale ma svoje zvlastni kouzlo a ne kazdej tomu prijde na chut a este min lidi si prozije nejakej tanecni zazitek /to jde i bez drog a nemusi se jednat o nejakej druh tranZu/ aby mohla tomu kouzlu naplno porozumet.
tim nechci rict, ze tenhle muj track neni treba kyc, jak o tom pise sonority. ale musi se na to pohlizet urcitym zasvecenym zpusobem. a uz vubec ne v tom hledat nejaky UMENI. to slovo je stejne uplne irelevantni, protoze co jeden obdivuje, druhy muze zavrhovat ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

kexiku nastuduj radsi freerange, shinichi, shayan, dirt crew... defected je nekde, kam se vubec nechci ani priblizit :) v tomhle ranku kexiku neni nic nalinkovanyho. prave ze ty linky jsou cesta k ty mode..
poslechni muj set - link v podpisu - tohle je to kam smeruju. a opet - jako "producent" jsem jen ubohej amater a vsechno se porad ucim ;)
a jeste jedna oprava: dnesni house je tak pestrej a ruznorodej, ze se v tom ztrati i ten kdo tim zije. pouze ta "mainstreamova", nejvic provarena cesta je dobre zmapovatelna a jede si podle nejaky sablony. a pokud se bavit o trendech, tak v soucasnosti je to jednoznacne elektro.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nevim no, u bubnovani africkejch domorodcu bych si s chuti zaparil kolem ohne a zmaloval se valecnejma barvama a krepcil celou noc pac to vyvola naladu, naboj, emoce, mazec, narez, proste je to zivy a cely se to hejbe a pluje a duni, voni ohen a kolem se potulujou lvi a tak 8) proste vsechno co ve tvym tracku neni no, je to sterilni vodrhovacka aneb CTRL+C - 68x CTRL+V na 7 minut, u toho bych spis usnul, ale uz mlcim, sorry ze do toho kecam, fakt sorry respektuju ze to je takhle podle tvych predstav tak radsi HOWGH 8)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

neural: me to neva :) proto to sem davam a jsem rad za kazdej nazor a mezi nama uprimnost nade vse ;) jo a jinak, teda sorry ze neumim udelat, aby ti to tam kde poslouchas horelo a chodili lvi :mrgreen:

kexik

Příspěvek od kexik »

biscuit: no hej, ale to su debilne labely :)
jasne ze je to o vkuse a ja podlieham tomu co sa hra vo francuzskych krcmach na 99% posluchoveho casu a pritom mi to robi dobre

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

este ze tak :twisted:
vybodni se na ty moje/nase kecy a delej si to podle sebe, ja bych si do toho taky nenechal kecat a trochu by me i nastvalo ze mi do toho lidi rejou, ale kdyz uz to sem davas tak ... tak se nejak proste neco musi rict no aby rec nestala 8).
tak at to de

biscuit

Příspěvek od biscuit »

neural: me to fakt neva, ja myslim, ze je co kritizovat a je to pro me urcite lepsi, nez kdyby nikdo nic nenapsal ;) takhle aspon vim, ze to nekomu stalo za par minut poslechu a par radek (i kdyz treba priste uz bude vedet cemu se ma vyhnout :) )

peteness

Příspěvek od peteness »

Docela dobry.....nazval bych to vkusnou vyplni az vycpavkou :) .....a ma to styl.....pomalu si zvykam na nove KRKy a na tech mi to tady pripada co se tyce zvuku v pohode.

bluem

Příspěvek od bluem »

ahoj,
obcas mavam podobne nalady, ked spravim nieco podobne (nie zanrovo ale typovo) a s odstupom casu, ked sa mi nieco naozaj podari, tak pocujem, ze to bola maximalne do 2och tretin naplena skica. mozno trocha odstupu od tvorby by to chcelo. videl a pocul by si to triezvejsie a kritickejsie. neriad sa tym co sa hrava. hravaju sa dost voloviny;)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Hej me se to libi! oddychovka ale proboha, za to bych vrazdil koho to napadlo dat na ten debilni server nestahnu vic jak 2 mega mizernou rychlosti aby me to za chvili odhlasilo, rad bych si to stahl cele... prosim jiny mirror!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

http://djbiscuit.net/biscuit_-_easy_groove.mp3

to proto, ze mi blbnul hosting... od pristiho tydne budu mit lepsi, ale i ted by to melo snad fungovat

Odpovědět