Blonďatej ďábel

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Odpovědět
Atoss

Blonďatej ďábel

Příspěvek od Atoss »

Ahoj všem, tady je zase jedna moje novinka..tentokrát jsem se rozhodl to udělat trošku rockovější...inspirováno mým druhým synkem...Je to komplet "all by myself". Poslechněte, zhodnoťte, zkritizujte :D

vasek

Re: Blonďatej ďábel

Příspěvek od vasek »

Já myslím, že většina muzikantů bude ohrnovat nos, že to zní jak český osmdesátý léta. Mně to ale vůbec nevadí, i když to rozhodně není můj žánr. V rámci vymezené disciplíny to máš totiž poctivě a dobře zpracovaný a toho si já vážím.
Nicméně je ti jedna věc, která se dá podle mě objektivně vytknout. Text se k hudbě nehodí. Zpívat o rodině do poměrně pompézního zvuku vyznívá jako kýč. Kdyby tam bylo něco například o motorkách, tak OK, ale takhle je to jako celek bohužel úsměvný.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Mně se to líbí. Text jsem moc neposlouchal.
Je to fajn zpracováno.
Poslechl jsem si to celé.

Na hlubší rozbory nemám čas. Jdu trénovat.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

:-) směju se... jsem z toho totiž zvláštně rozpolcenej. vašek to sepsal celkem dobře a souhlasím s nim. teda až na dva momenty, který vnímám trošinku jinak. první je ten, že to zní líp, než běžný český osmdesátky, ale pořád to jsou pop-rock-metal 80's. to tedy čistě po stránce instrumentální. téma a text, to už je jiná kapitola (tam to jsou opravdu český 80's se vším všudy). a právě v tom mám trochu tu druhou odlišnost - pro mě je tenhle styl takovej cukrovej čajíček, takže mi ten text s tím tolik nekoliduje a vlastně jsem v tom bez výhrad. i když je to dost fádní a já bych asi nikdy nic takovýho nebyl schopnej přes svoje vnitřní zábrany pustit - což nevím, jestli je dobře nebo špatně - prostě to nechci soudit, jen se zamýšlím ;-)

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Díky všem za reakce, hudba a text je asi pro každýho velmi individuální. Mně se osobně 80's líbí, takže pokud vám je to připomíná, nebude to určitě náhoda :D. Jsem rád, že se vám líbí zpracování (dal jsem si s mixem i masteringem dost práce). Mým cílem bylo udělat relativně jednoduše znějící písničku (při použití nejen základních akordů), energickou, vystihující povahu mladšího syna. Trochu jsem měl problém s Reverbem a Delayem, aby toho bylo tak akorát, tak snad se to povedlo :)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Za mě subjektivně moc pěkně zahraný i zazpívaný, rytmicky šlape, žádná chyba ;-)
Co mě ale trochu tahalo za uši od začátku do konce, ten digitální zvuk kytar, kdyby to mělo sametovou měkkost a kompresi lamp, tak si to i dám do playlistu. Když už si člověk dá takovou práci s tak dobrým materiálem, nerozumím, proč se kytary nenahrávaly přes nějaký celolampový Marshall nebo Mesa mikrofonem?

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Za mě subjektivně moc pěkně zahraný i zazpívaný, rytmicky šlape, žádná chyba ;-)
Co mě ale trochu tahalo za uši od začátku do konce, ten digitální zvuk kytar, kdyby to mělo sametovou měkkost a kompresi lamp, tak si to i dám do playlistu. Když už si člověk dá takovou práci s tak dobrým materiálem, nerozumím, proč se kytary nenahrávaly přes nějaký celolampový Marshall nebo Mesa mikrofonem?
Díky moc za pozitivní hodnocení :D. S těmi kytarami máš úplnou pravdu, bojoval jsem s tím, abych je víc zakulatil, aby nezněly tak uměle, ale moc nevím, jak je ozvučit lépe. Nejsou to záznamy reálných kytar, ale naprogramované VSTi.

Nemáte někdo typ, jak to nazvučit víc do reálna, jaký efekt a jak použít apod.?

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Takovej Vita Vávra ft. Olda Říha s lepším vybavením :-) V rámci stylu, proč ne :)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Na tancovačce v západních Čechách okres Plzeň jih naprostá pecka.buscuit i Oxyygen to řekli naprosto přesně. Ale ostatně proč ne? Výborně nahrané a to je právě ta chyba: v sokolovně v Přešticích když to zvukař náležitě osolí to bude mít po desáté úspěch. I tahle hudba má své místo a posluchače si jistě najde. Text bych v tomto případě vůbec neřešil: přeložili jste si vůbec někdy texty takový Deep Purple? V rockové muzice totiž nejde vůbec o texty. V anglofonní krajině jde jen o libozvučnost.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Greyhound90 píše:
27 bře 2022 20:16
V rockové muzice totiž nejde vůbec o texty.
kuře v hodinkách a stovky dalších alb si dovolují hrubě nesouhlasit! paušalizování je prostě vždycky už dopředu prolomenej led.

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Čekal jsem, že se někdo na toto téma ozve. Samozřejmě že souhlasím. Yes, Genesis, Mišík Blue Effect. Jistě. Ale bavíme se o tomto segmentu hudby. Tedy o zábavové taneční muzice. Tady je úroveň textu řečeno velmi diplomaticky - velmi úsměvná.Ostatně ani není třeba: podstatné je aby muzika šlapala a co si budem nalhávat: po jedenácté hodině je nám to už v podstatě jedno.

vasek

Příspěvek od vasek »

Myslím, že tohle jako zábavová písnička myšlený nebylo, ale ta česká zábava je z toho slyšet. To je ale normální a týká se dobré poloviny amatérských muzikantů u nás. Holt svoje kořeny těžko popřeš.

rastika

Příspěvek od rastika »

Ahoj. Atoss, gitarove impulzy si neskusal? ak by si nasiel vhodne impulzy tak by to nebolo take umele. co sa tyka zvuku a mojho vkusu tak kopak a prechody mi zneju trosku tupo. niekedy pomoze trosku pomalsi attack na kompresore a kratky hall ambient na zmekcenie zvuku. ja by som sa nebal dat vokaly a solove gitary viac do popredia. len moj nazor. inak rytmicak s hallom je super.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Ahoj všem,

Díky za další reakce...
Myslím, že tohle jako zábavová písnička myšlený nebylo, ale ta česká zábava je z toho slyšet. To je ale normální a týká se dobré poloviny amatérských muzikantů u nás. Holt svoje kořeny těžko popřeš.
Tahle písnička má přesně svého zákazníka a tím je můj mladší syn, má ho vystihovat takového, jaký je. Tomu se podřizuje hudba i text. Na svůj věk se mu kupodivu líbí rocková kytara, tak proto to není popík, ale rock. Kdyby to byla písnička na zábavu, text bych udělal jinak... :D
Naprosto souhlasím, kytary byly fakt hrozný a umělý. Zkusil jsem to ještě prohnat přes jiné efekty a kompletně kytary znovu přemixoval. Snad to je lepší...pořád to jsou ale VSTi :D
Ahoj. Atoss, gitarove impulzy si neskusal? ak by si nasiel vhodne impulzy tak by to nebolo take umele. co sa tyka zvuku a mojho vkusu tak kopak a prechody mi zneju trosku tupo. niekedy pomoze trosku pomalsi attack na kompresore a kratky hall ambient na zmekcenie zvuku. ja by som sa nebal dat vokaly a solove gitary viac do popredia. len moj nazor. inak rytmicak s hallom je super.
O kytarových impulzech jsem neslyšel. Předpokládám, že to budou nějaký wav soubory, který budou přimíchávaný ke zvuku. Jak to celý funguje, musíš na to mít nějaký SW, přes který ty impulsy přiřazuješ dané stopě?

Zde nová úprava: Pro porovnání původní verze:

rastika

Příspěvek od rastika »

Ano su to bud wav, aiff alebo subory urcene pre aparaty typu fractal axe atd... na nete najdes free aj platene impulzy. su roznej kvality. vyberies si co vyhovuje danej skladbe. staci aplikovat IR loader na gitarovu stopu napr: https://lancasteraudio.com/pulse/
potom len vyberies z knihovni impulz co ti vyhovuje.

Odpovědět