C9000 - Back in the Days
C9000 - Back in the Days
Trocha funku, co jsem vyhrabal v sampleru a strávil u něj celou neděli.
gear: desky,MPC 2000,farfisa,tape echa,gramofon, Decapitator,Softube kompresory a Eq .
Snad neurazí.
gear: desky,MPC 2000,farfisa,tape echa,gramofon, Decapitator,Softube kompresory a Eq .
Snad neurazí.
Re: C9000 - Back in the Days
Takovej prima naladovej neskodnej oldschool
. V roce 1995 by to byl bomba track /// hehe

právě proto "back in the days"matucha píše:Takovej prima naladovej neskodnej oldschool. V roce 1995 by to byl bomba track /// hehe

Někdy je dobrý zapomenout na všechny současný vymoženosti, kvanta vstček a pluginů a vrátit se zpátky do starý školy... Tam kde jsem začínal, byly starý desky to nejvíc. A zase mě to k tomu štýlu táhne

Fajn. Len skoda ze to nema vyraznejsie melodie. Ale myslim, ze zamer sa vydaril. Zvuk je OK, mam dve male vyhrady: Posobi to na mna az velmi DRY, trochu vyrazneho reverbu na perkusie by neuskodilo (napr.CLAP). Kick by som volil trochu so starsim zvukom. Pride mi, ze je trochu modernejsi nez by mal byt. Samozrejme su to iba detaily, je to o vkuse.
Mně právě ta melodická část (dechy) přijde hodně zapomatovatelná.
Zvuk je takovej jako se slušelo na tehdejší dobu a snažim se zachovat charakter těch desek. kick a clap sou schválně udělaný tak aby bylo cejtit že je to dělaný na sympleru. Něco trochu jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=iIZbTAXz ... re=related
Zvuk je takovej jako se slušelo na tehdejší dobu a snažim se zachovat charakter těch desek. kick a clap sou schválně udělaný tak aby bylo cejtit že je to dělaný na sympleru. Něco trochu jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=iIZbTAXz ... re=related
Ne reverb urcite ne e. Jestli neco, tak vic kreativniho strihani nebo treba vic subbasu na (pridanym) kopaku atd... ale to mi pride jako nimrani se v detailech a nejspis i prave mimo zamer. Me to pride dotazeny urcitym smerem, s nazorem... a to je dobry. At si kazdej udela jako odpoved (track) co chce jak chce
, tohle je pro me hotovy.

Matucha: Díkes za koments
Bass.:Je to vlastně celkem težce zkousnutelnej materiál pro člověk a co k týhle muzice nemá trochu nakročeno. Jelikož je to hudba co měla skutečně kořeny v 90tkách, kdy DJ Shadow a Krush byly top. A dnešnímu posluchači to sedne maximálně tak, do nějaký filmový scénky, s čimž se stotožnuju a chápu že to je jinej směr, než to co tu běžně produkují ezonáci. (Nic ve zlím pánové)

Bass.:Je to vlastně celkem težce zkousnutelnej materiál pro člověk a co k týhle muzice nemá trochu nakročeno. Jelikož je to hudba co měla skutečně kořeny v 90tkách, kdy DJ Shadow a Krush byly top. A dnešnímu posluchači to sedne maximálně tak, do nějaký filmový scénky, s čimž se stotožnuju a chápu že to je jinej směr, než to co tu běžně produkují ezonáci. (Nic ve zlím pánové)

-
- Profesionál
za me moc dobra dirty harryovska nalada, s vkusem a autenticitou (souhlasim s verbem; myslim, ze individualni verby na uderech by to hazely moc do moderniho zvuku, coz jde proti estetice toho kousku, tady maji znit bici jako celistva sada / 1 loop). z ceho si samploval dechy? ty sou na tom nejlepsi.
Funkyyyyyyy... Chlapci s knirama, harlem a velky kary. Dobry 

Je to fajn. Jen tu farsifu bych mozna dal s leslie, nebo s nejakou jinou modulaci.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
Brooklyn: dík, No odkud sou samply ti nepovím. Pujčil jsem si na výkend MPcčko abych nostalgicky zavzpomínal na starý časy. A z tý doby mám SCSi disky s kvantem samplů. ale kdybych se prohrabal deskama asi bych to našel. Vlastně mě k tomu inspiroval thread z Gearslutz, kde RJD2 rozebírá jak dělal první dvě desky na samplech a ty desky maj super štávu, když pak začal dělat s nástojema už to nebylo ono. Ale to je už mimo.
amorph,kermit,Jackies. - Takže líbí, fajn
amorph,kermit,Jackies. - Takže líbí, fajn

Z týhle pecky tam nic není, to bych si nedovolil samplovat takovou bombu.jackies píše:Jako bych tam zaslechl něco ze Stayin' Alive

Super! Cas dobrej hudbe neskodi - ved Rob Swift vydal v 2010 album The Architect, ktory o 10 rokov potesi podobne, ako Soulful Fruit z 1997
Taky tak. Neodolal by som a kvoli vlastnemu poteseniu tam hodil vintage synth solo akoby z Larry Levana.bassline píše:Fajn. Len skoda ze to nema vyraznejsie melodie.