c9000- Groove

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zacatek moc fajn, pak klarinet asi o ctvrt tonu jinde nez zbytek a pak druha cast, ktera je takova bezradna a k ty prvni se nehodi.

jackies

Příspěvek od jackies »

///////přeuložím to.
jackies: jo přebral jsem to špatně, ale vždy je třeba znát názor ostatních, i když jsi sám se sebou spokojený(což nikdy nejsem) navíc to že ti to někdo pochválí/skritizuje tě pohání dopředu dělat líp a líp./////////

Sorry, editnul jsem svůj příspěvek asi v té době, co jsi odpovídal.
Ale nevadí smysl zůstal stejný :)

Rád bych ti to zkritizoval, ale opravdu není co.

Spíše bych kritiku směroval OBECNĚ.
Nelíbí se mi "hudební" tvorba bez obsahu hudby.

Rozuměj : "přehlídky" nových, nakroucených, neotřelých zvuků
plánovaně dělané jen pro ně, s jedním nekonečně se opakujícím loopem,
monotóně prdící syntíky, ....
To s muzikou nemá NIC společného.
Hudební hodnota NULOVÁ.

vasek

Příspěvek od vasek »

haha, drsné, ale zato pravdivé

c9000

Příspěvek od c9000 »

suhlůasím s tebou Jackie, ale podívej se co ted frčí- pust si rádio a prober uspěšné desky posledních 7-8let a zjistíš že se to začlo lámat s příchodem sampleru a taneční muziky, kde je prostě loop základ, a bzučící basová monotoní linka standard muziky. zajímavá byla muzika dřív třeba pro mě 50-60léta funky a jazzu, spousta melodijí se dneska ohrávaá do xtých remixu.
a sampluje se naprosto všechno! sám jsem člověk co má rád jednoduche melodie a šlapající beat, vyrostl jsem na hiphopových beatech a ten zaklad tam furt mám. a kolik lidí dneska chytne ,nebo osloví Frank Zappa, pokud ho neznají?

jackies

Příspěvek od jackies »

Úspěšnost (jak říkáš) takové "hudby" a o které já mluvím, má ale pramalou souvislost
s hudební kvalitou a muzikálností.

Ale to je asi na delší debatu :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Podle me to fakt neni spatne, konecne se mi to podarilo stahnout. Jeste mi tam chybi nejaky pekny zensky cernosky sampl, neco jako Grooooove, a bude to super.

Sice tezky minimalismus, ale pravda je, ze tohle ted leti, ma to easy sound, nic znepokojiveho.

loleq

Příspěvek od loleq »

ja to nedokazem stiahnut ani na 100. pokus

delay

Příspěvek od delay »

Já bohužel souhlasím s Jackiesem. Mám ten samej problém, trochu jsem si ujel na electro, ale vytratila se hudba... Tady se lehce upadá někam do jiného světa a je to nebezpečné... Je to prostě iluze.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

nesouhlas. Hudba a zvuk nejdou v praxi oddelovat. Hudba je vystavena na zvuku. Bez nej je to jen abstraktni matematika, sice sama o sobe krasna, ale ve svem realnem sdeleni bezzuba. Zvuk zas potrebujem zformovat podle pravidel hudby, aby jsme mu lip porozumneli. Uvedomte si, ze hudba je vystavena na nastrojich a ty vznikly proto, ze nejakym zpusobem vydavaji zvuk. jestli se jedna o tradicni akusticke nastroje, nebo o syntetizer, ktery vydava ruzne frekvence filtrovany treba jen do jednoho tonu, je v podstate jedno. Dulezity je, jake hudebni sdeleni s nim clovek dokaze vytvorit a na druhe strane, jake sdeleni umi posluchac desifrovat. Tady se evidentne jackies s c9000 minuli...

thovt

Příspěvek od thovt »

delay píše:Já bohužel souhlasím s Jackiesem. Mám ten samej problém, trochu jsem si ujel na electro, ale vytratila se hudba... Tady se lehce upadá někam do jiného světa a je to nebezpečné... Je to prostě iluze.
Zajimava uvaha. V cem myslis ze spociva ta nebezpecnost? Me pripada ze hlavni je to co ve me ta vec vyvola. Jestli je tou veci iluze nebo realita vnimam jako podradnou zalezitost.

jackies

Příspěvek od jackies »

Amorph píše:nesouhlas. Hudba a zvuk nejdou v praxi oddelovat. Hudba je vystavena na zvuku. Bez nej je to jen abstraktni matematika, sice sama o sobe krasna, ale ve svem realnem sdeleni bezzuba. Zvuk zas potrebujem zformovat podle pravidel hudby, aby jsme mu lip porozumneli. Uvedomte si, ze hudba je vystavena na nastrojich a ty vznikly proto, ze nejakym zpusobem vydavaji zvuk. jestli se jedna o tradicni akusticke nastroje, nebo o syntetizer, ktery vydava ruzne frekvence filtrovany treba jen do jednoho tonu, je v podstate jedno. Dulezity je, jake hudebni sdeleni s nim clovek dokaze vytvorit a na druhe strane, jake sdeleni umi posluchac desifrovat.
Já s tebou souhlasím (překvapení ?).
Nic takového , na co reaguješ,( ... Hudba a zvuk nejdou oddělovat atd ... ) jsem nenapsal.

c9000

Příspěvek od c9000 »

nevidím v tom nebezpečnost, záleží taky pro jakou posluchačskou skupinu tu muziku děláš, je mi jasný že pokud bude tenhle druh hudby poslouchat člověk co jede House nebo Trance,nic nu to neřekne, na druhou stranu někdo kdo si ujíždí např. na věcech z ninja tune si muže myslet že je to dobrý, tenhle treck není nic převratnýho ,sám to vím( taky jsem to dal do kupy za 2dny) je to spíš jakýsi skit na vyplnění ,nebo přechod.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

c9000: je to docela fajn, since trochu nekoherentni, ale to nemusi bejt na skodu. nazory kazdyho bych bral trochu s rezervou a v kontextu hudebniho vyvoje, kterym si ten kterej clovek prosel. objevujou se tu trochu zaslepeny nazory, ale da se pochopit, proc tak kdo premejsli. (vlastne se da takova reakce na skladbu u nekterych tady docela dobre a s nemalou davkou presnosti predvidat, ale to uz odbocuju. :]).

delay

Příspěvek od delay »

thovt píše:
delay píše:Já bohužel souhlasím s Jackiesem. Mám ten samej problém, trochu jsem si ujel na electro, ale vytratila se hudba... Tady se lehce upadá někam do jiného světa a je to nebezpečné... Je to prostě iluze.
Zajimava uvaha. V cem myslis ze spociva ta nebezpecnost? Me pripada ze hlavni je to co ve me ta vec vyvola. Jestli je tou veci iluze nebo realita vnimam jako podradnou zalezitost.
Samozřejmě, že je hlavní, co ta věc vyvolává... Tou iluzí jsem myslel to, že třeba já se často dostanu "jinam" a myslím si že je to dobrý, ale v podstě nikoho to nezajímá. Je fajn, když se to líbí mě, ale pokud to lidi nezajímá, nebaví nebo nemáš odezvu a nikdo by si to nepustil sám od sebe, tak to prostě zamrzí... Přesně tenhle pocit mám prostě u týdle věci... Nemám potřebu si jí nikdy víc pustit.

Ale všechno je to jen cesta, vývin. Dřív se mi zdála elektronika hrozně snadná a ten styl obecně jsem pomlouval, dnes si myslím, že udělat dobrý electro je pomalu těžší než komponovat na akustické nástroje... :wink:

Yogi
Vybavení

pharcyde

Příspěvek od Yogi »

Ten zacatek - beat a nosna cast melodie - to jsou vysamplovany Pharcyde - Passin´ me by. Mozna by stalo za to uvest to jako remix nebo tak. Kdyz clovek pouzije zvuk kratkej, hlasku, neco tam zakamufluje... dejme tomu. Ale tohle je fakt konstrukce jejich pecky prevzata jak tam je a opentlena par - ikdyz vkusne - vybranejma samplama. Vim, ze jsem rejpal, ale tezko to pak hodnotit... Aby nebyl ten loop dobrej, kdyz ho delal tusim JSwift?
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

Odpovědět