Chupacabra - Heaven
-
Chupacabra - Heaven
Ahoj. Jsem tu nový a tak jsem se rozhodnul, dát sem svou první orchestrální/klasickou skladbu. Zatím je to bez bicích, jelikož o tom, jaké tam dám, ještě uvažuji. Nicméně i tak si myslím, že je v té skladbě hodně druhů různých nálad a nápadů. Rád bych na ní znal názor obyvatel zdejšího fóra. Kdybych si měl udělat autorecenzi, tak bych řekl, že prvních 20 sekund se mi líbí z celé skladby nejméně - ale nechal jsem je tam, jelikož bez toho by to mělo až příliš krátkou stopáž, což má ale i tak. Dále jsem byl docela znejistěn pohledem na vizuální podobu té skladby ve wave editoru. Je dost podivná. Vysoké volume levely bez příčiny a tím pádem podivná struktura hlasitosti skladby, mě opravdu vyděsila. Rád bych to něčím zlepšil, znormalizoval, aby hlasitost byla stejná po celé skladbě a tím se snad zlepšil i zvuk. Kromě bicích tam byly plánované ještě nějaké apregiato sekvence, které by pomohli prozvučit a zrychlit skladbu, ale Atmosphere mi na to nevyhovuje a tak jsem to tam nedal. Inspirace skladby pochází od různých německých současných skladatelů populární klasické hudby. Především pasáže se silným a následujícím slabým stringem, který jakoby odpovídá tomu silnějšímu, jsou klasické pro tento styl, řekněme fantasy hudby.
Než už konečně napíši odkaz pro download, je dobré asi zmínit, na čem to vzniklo. Jsou to moje oblíbené nástroje a plánuji tam přidat ještě akustickou kytaru a piano.
EWQL Symphonic Choirs - C Alto Ahiheh (2x - 2nd with 4 steps delay, 1st without effects)
Atmosphere - Sense of Reveance (Acoustic Hybrid Strings)
Atmosphere - Fat Triumph Strings (Acoustic Hybrid Strings)
Garritan Personal Orchestra - Flute Ens1
Wizoowerb W2 (Master FX) - String Quartet Chamber
A zde už je odkaz na stažení - Chupacabra - Heaven
Než už konečně napíši odkaz pro download, je dobré asi zmínit, na čem to vzniklo. Jsou to moje oblíbené nástroje a plánuji tam přidat ještě akustickou kytaru a piano.
EWQL Symphonic Choirs - C Alto Ahiheh (2x - 2nd with 4 steps delay, 1st without effects)
Atmosphere - Sense of Reveance (Acoustic Hybrid Strings)
Atmosphere - Fat Triumph Strings (Acoustic Hybrid Strings)
Garritan Personal Orchestra - Flute Ens1
Wizoowerb W2 (Master FX) - String Quartet Chamber
A zde už je odkaz na stažení - Chupacabra - Heaven
Naposledy upravil(a) chupacabra dne 29 říj 2006 17:01, celkem upraveno 2 x.
vysoke levely bez priciny? vzycky je nejaka pricina 
takovahle hudba musi mit dynamiku - to neni techno, aby to bylo placaty. zvysovani volume ti muze bejt platny jen do nuly, pak to samozrejme clipuje a ozyvaj se tedy ruzny pazvuky. jestli chces docilit vetsi hlasitosti, musis to v prvni rade dobre smichat, tzn. pouzivat equalizery a kompresory (ale zase musis vedet, jaka dynamika je pozadovana a vubec k dosazeni dobrejch vysledku je treba nejaka znalost teorie) a snazit se to pred exportem dostat peakem co nejbliz k nule. potom muzes treba pouzit limiter a srazit spicky a docilit tim zvednuti hlasitosti, ale zase ta dynamika. proste to chce vedet jak to chces. nejlepsi je najit si nejaky referencni nahravky a k tem se snazit priblizit.
jinak k hudbe se radsi vyjadrovat nebudu, protoze ta me jaksi neoslovila...

takovahle hudba musi mit dynamiku - to neni techno, aby to bylo placaty. zvysovani volume ti muze bejt platny jen do nuly, pak to samozrejme clipuje a ozyvaj se tedy ruzny pazvuky. jestli chces docilit vetsi hlasitosti, musis to v prvni rade dobre smichat, tzn. pouzivat equalizery a kompresory (ale zase musis vedet, jaka dynamika je pozadovana a vubec k dosazeni dobrejch vysledku je treba nejaka znalost teorie) a snazit se to pred exportem dostat peakem co nejbliz k nule. potom muzes treba pouzit limiter a srazit spicky a docilit tim zvednuti hlasitosti, ale zase ta dynamika. proste to chce vedet jak to chces. nejlepsi je najit si nejaky referencni nahravky a k tem se snazit priblizit.
jinak k hudbe se radsi vyjadrovat nebudu, protoze ta me jaksi neoslovila...
-
biscuit: já zkoušel pár SW kompresorů, ale každý s jakýmkoliv nastavením ten zvuk spíše ještě degradoval než vylepšoval...na HW mašiny nemám a tohle je můj první pokus o orchestrálku na PC no, tak snad to neni úplej shit...hlavně, to by neměla být nějaká hudba na majoritní vychutnávání a zbožňování, ale spíš jen jako podmaz...noty potřebují ještě pár zásahů, ale mě se prostě spíš nelíbí ten zvuk, chci ještě lepší a plnější sound...no, nebudu se už rozepisovat dál, díky ti za koment...
-
Cyril: tak ja nevim vid, chory od east west jsou na 10 DVD a asi je teda nemam dobre nazvucene, kdyz zneji spatne, coz by nemeli, pac myslim, ze jsou to moc dobre nahrane choraly...jeste neumim s word builderem, kde muzes davat tem sborum dnes i latinske nebo anglicke fraze - to je potom hned lepsi...ale hlavne, ty sbory jsou tam pouzity jenom na asi tri vteriny a tak spis nejak pro test...stringy to cele tahnou...rozjet by se to mohlo jedine, kdyby tam byly bici...a ty tam budou asi Spectrasonics Stylus RMX (styl Filmscore Chase)...
-
- Profesionál
-
Brooklyn: tak ty chory stojej asi 11 tacu, atmosphere asi 10 a garritan asi 5, takze ty banky jako moc drahy nejsou, na to, jaky machri to nahravali...to je prave vyhoda softwaru - na to, aby si nekdo nahral takove veci na zivo a sam, jentak nekdo nema, to je drahe jak prase...pres tyhle samply je to o necem jinem - je to v podstate levne...kdyz k temhle dvema dokoupim jeste ten stylus nebo stormdrum tak uz z toho bude snad v pohode filmova hudba na podmazy...
Naposledy upravil(a) chupacabra dne 29 říj 2006 19:54, celkem upraveno 2 x.
chupacabra - viem, ze si sa pytal na zvuk a nie na hudbu, ale ono to spolu dost suvisi. Podla mojho nazoru by sa tento typ muziky mal komponovat a nie vrstvit. Cize mam napad, pracujem na nom, premyslim si strukturu skladby atd. Potom si to rozaranzujem na "nastroje" - co budu hrat stringy, co budu hrat brassy atd. A potom to tak naklikam. Snazim sa samozrejme dodrziavat tonovy rozsah tych nastrojov, ktore pouzivam. Ked to budem robit takto, urcite bude zniet vysledok uz od zaciatku zvukovo prirodzenejsie a potom uz mozem riesit dalsiu zvukarinu, ako EQ, kompresory, reverby.... Pisem Ti to takto preto, ze si pisal, ze je to orchestralna / klasicka hudba, no ale ona nie je a nie iba pre neprirodzeny zvuk...
-
Cyril: mas pravdu, ja nerikam, ze ty chory tam vubec maji co delat...jsou tam asi spise na obtiz, pokud se dale alespon trochu nerozvinou a pak se dynamicky neztisi jako ostatni nastroje...nemaji tam zkratka vubec svuj prostor, jen par nahodnych not...ale zase rikal sem si, ze kdyz uz tech 10 dvd mam, tak ze to do tehle moji prvni orchestralky soupnu a jedno misto v puvodnim notovem zapisu pro jeden nastroj sem tam nasel, tak sem tam ty chory dal, maji tri noty, je to trapne, vim, ale je to tak...
-
rastis: no ja to delal jinym zpusobem - udelal sem nejdriv celou skladbu na jeden string, na sense of reveance nebo co to bylo a protoze se mi to libilo, tak sem to zeditoval a dal tam prostor jinym nastrojum....jiste, nedostavaji prostor stejnomerne a skladba si graduje neplanovane, ale je to proste takovy muj zpusob komponovani, ktery ne ze je nejlepsi, ale me proste bavi no...a co se tyce dodrzovani tonoveho rozsahu tych nastrojov, tak trebas v Garritanu je ten rozsah dany a jine tony ta moje fletna nez v realu nezahraje...ale mas pravdu, ze tam pouzivam podivne tony, je jich tam docela dost, ktere by potrebovali opravit a dodrzovat standart...
hele soft kompresory fungujou fine. nechci te nejak degradovat, ale neni to prdel zacit delat muziku a za chvili bejt hans zimmer, nebo nevimkdo..proste to chce cas a trpelivost s tou praci a ne jen pouzit preset kompresoru a rict, ze to nefunguje. ale chapu te, ja taky myslel, ze to nemuze bejt nic tak vedeckyho udelat zvuk. a teda ono to neni, ale chce to proste nakej cas
to je proste normalka

-
biscuit: no jako hlavne mozna nemuzu bejt zaroven zvukovej a komponacni mag...asi bud jedno nebo druhe...zvukarina je uceni na celej zivot, stejne jako komponovani...jako takze se asi budu soustredit na komponovani a kdyz to bude dobre, kopnu to do mastering studia, nebudu se s tim s*at...na domaci poslouchani si myslim ta kvalita se kterou sice nejsem spokojen, ale asi staci - ony ty bici ten zvuk potom dost rozprostrou, takze to bude vice prozvucene a zabavnejsi, snad...fakt ty bici tam chybej, chci je tam od zacatku a mozna proto se mi ten zvuk nelibi...ja sam nevim...
Naposledy upravil(a) chupacabra dne 29 říj 2006 20:50, celkem upraveno 1 x.