Cintaamani

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Džirka

Cintaamani

Příspěvek od Džirka »

Posílám na posouzení další písničku. Každý postřeh co by se dalo na tom vylepšit, přivítám. Ke konci písně trochu kolísne zpěv, všiml jsem si toho pozdě, už jsem to nechtěl zpětně předělávat.

Předchozí Shri Radhe jsem celou překopal, ale teď si od ní musím dát trochu odstup a až se k ní posléze vrátím, dám jí sem rovněž na pospas vašemu hodnocení.

Cintamani: http://www.f3music.com/extra.php?artist ... =cintamani

kexik

Příspěvek od kexik »

super... ludia s este tensimi usami ako matucha a pod, by tam iste este nasli nejake muchy, ale u mna to hra naprosto na urovni. zacina sa mi tato zmeska progressive rocku bez bicich a indickeho matrosu pacit

Džirka

Příspěvek od Džirka »

kexik píše:super... ludia s este tensimi usami ako matucha a pod, by tam iste este nasli nejake muchy, ale u mna to hra naprosto na urovni. zacina sa mi tato zmeska progressive rocku bez bicich a indickeho matrosu pacit
Jo díky... no já bych chtěl ještě vychytat právě pár detailů, tak jsem sem dal ještě poslední píseň z připravované desky, aby mě to někam posunulo, nebo nasměrovalo. Už víc písní posílat nebudu.. Takže přivítám takové ty rady, kde bych mohl něco přidat ubrat... mám tady i špatný poslech....

Ono, nakonec to dopadlo tak, že mi tady z electrozone psalo mnoho lidí a nabízeli mi svůj vlastní mix... Já bych si to raději udělal sám, ale s pomocí zkušených samozřejmě... anebo, seženu-li sponzora, nechám si to možná smíchat v nějakém profi studiu.

Progresivní rock - To jsem nikdy neposlouchal a nikdy jsem ten styl neměl rád :) Je hezké, jak to každý vidí z jiné perspektivy...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

skvele Obrázek

dano

Příspěvek od dano »

vyborne!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tiez sa mi to paci .. konecne nieco na ezone , co som si vypocul do konca a kludne si to pustim este raz ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

chicken tikka poppadooooom. jsi borec, preju ti uspechy na indickym trhu. (no irony.)

dano

Příspěvek od dano »

a tie vokalne sample si pouzil nejake hotove, alebo si to vyrabal?

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Prave to s manzelkou pocuvame,sice len na PC bednicky,(internet mam na "rodinnom" PC)ale vyborny dojem.Myslim si ze by viacerych ezonakov zaujimalo,ako sa tento song rodil a produkoval.Som celkom zvedavy,ci su tu pouzite sample alebo zive slaciky a vokaly,ako a kde sa nahravali gitary a sitar,spevy atd.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

dano píše:a tie vokalne sample si pouzil nejake hotove, alebo si to vyrabal?
Dano, asi myslíš to intro na začátku? Tak tam jsem použil omnisphere, kde je mnoho zvuků, které se dají různě kombinovat. S tím si teď hraji asi nejvíc, tak to jsem použil na to intro. Ostatní zpěvy jsou teda živě.

Také jsem si vyzkoušel to, že když potřebuji mohutný chorál, kde je třeba jen aááá, nebo úúú a nemám po ruce zrovna kostelní zbor, pozvu si tři zpěváky, se kterýma to nazpíváme třeba do 15 stop a pak k tomu přidám nějaký sampl. Ale obecně se vyhýbám samplovaným hlasům.

delay

Příspěvek od delay »

Moc pěkná práce a skladba, asi zatím nejlepší co jsem od tebe slyšel.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Džirka píše: Ono, nakonec to dopadlo tak, že mi tady z electrozone psalo mnoho lidí a nabízeli mi svůj vlastní mix...
Moc pěkný decentní "indický" pop :) Ten zpěv i některé nástroje znějí možná až moc "natural" , dát je do nějakého abstraktnějšího prostoru/témbru by možná stálo za pokus ? Myslím že nabízené asistence asi nebudou třeba, zní to celkově fajn ... To sitárové sólo je vlastní performance ?

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Cundo píše:Prave to s manzelkou pocuvame,sice len na PC bednicky,(internet mam na "rodinnom" PC)ale vyborny dojem.Myslim si ze by viacerych ezonakov zaujimalo,ako sa tento song rodil a produkoval.Som celkom zvedavy,ci su tu pouzite sample alebo zive slaciky a vokaly,ako a kde sa nahravali gitary a sitar,spevy atd.
Děkuji moc všem za podporu... Kytary jsou tam dvě a jsou jen hozeny do sterea, snímaný Neumanem tlm 193 a předzesík mpa gold. Basu hraji ručně na klávesy (trilogy vst inst) a nikterak jsem jí rytmicky neupravoval, ono to jinak dostane takový robotický zvuk, takže to nechám i s malými rytmickými odchylkami...
Nahrával jsem to ve svém pokoji a ten mic Neuman, ten mám půjčený. To je asi to nejlepší co mám. Jinak, pokud jste viděli moje studio a vybavení, asi by vám vstávaly vlasy na hlavě. žádný referenční poslech, prostě repráky za 500kč, zesilovač o nic lepší, na zdi přibitá deka... no zkrátka, snažím se z toho vyždímat maximum...

Zpěvy jsou nahrané ve studiu v Mumbai, v Indii. Ten zpěvák, kterýho slyšíte zpívat hlavní hlas, mojí muzice hodně věří a tak obstarává veškeré nahrávání v Indii a vše dělá pro mě zadarmo, což je obrovské štěstí.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne 27 bře 2009 09:59, celkem upraveno 1 x.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Ivo píše:
Džirka píše: Ono, nakonec to dopadlo tak, že mi tady z electrozone psalo mnoho lidí a nabízeli mi svůj vlastní mix...
Moc pěkný decentní "indický" pop :) Ten zpěv i některé nástroje znějí možná až moc "natural" , dát je do nějakého abstraktnějšího prostoru/témbru by možná stálo za pokus ? Myslím že nabízené asistence asi nebudou třeba, zní to celkově fajn ... To sitárové sólo je vlastní performance ?
Zdravím Ivo... hmm abstraktnější prostor/témbr, jak toho dosáhnout??? Fakt jsem amatér, musí se na mě hezky pomalu, polopaticky :)
Ten sitár hraji já... ale chápu, že evropská ruka je tam slyšet... Možná si ještě přizvu sitáristu z indie.. fakt nevím, je tam nějaká nejistota. V Indii se můj sitár prý líbí, ale oni mi pravdu neřeknou :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Dzirka : hlavne chod svojou cestou a moc nazory na ezone nepocuvaj :)

robis to skvelo a to je dolezite...

Odpovědět