Cohiba - redakční plány rádií

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Greyhound90

Cohiba - redakční plány rádií

Příspěvek od Greyhound90 »

Co říkáte tomuhle? Jihočeská písecká skupina Cohiba. Podle mě vyložené rádiovky. Proč takové skupiny odmítají rádia pouštět? Nerozumím redakčním plánům radií. Určitě by se to líbilo. Máte s tím nějaké zkušenosti? Dodnes jsem nepochopil filosofii výběru skupin do rádia. Posílali to všude možne, ale bez odezvy. Nechápu.

IvanB

Re: Cohiba - redakční plány rádií

Příspěvek od IvanB »

...lebo väčšinou to je o niečom inom ako o kvalite konkrétnej hudby samotnej. ale to je už toľko krát pretrasená téma, že som myslel, že už to všetci dávno chápeme. a odkáž chalanom z Cohiby, nech z toho nie sú frustrovaní, lebo ich to kreatívne postupne úplne zabije

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Playlisty rádií? To ještě někoho zajímá? :shock:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zase budu zlej, ale když si poslechnu ty ukázky, tak mi to k tomu stylu uvažování o rádiích přesně pasuje. a já si říkám, že to tak má asi bejt...

gambler

Příspěvek od gambler »

Takychto kapiel je v kazdom mensom meste tak 100 a radia ich nehraju..Pricina jednoducha-spevak.. Takych a ovela lespich je v kazdej hospode po polnoci tak 10-20..Frazovanie tragedia,farba hlasu jak najhorsia imitacia Kollera aku som kedy pocul a rozsah 1 oktava?Ved ako v pohode mozu hrat covery na svadbach a dedinskych zabavach ,no myslim ze ani to by spevak nezvladol lebo ten je fakt tragicky a neviem ci by mu na nejaky pop cover ten jeho pol az 1 oktavovy hlas vobec stacil...Chlapec neda ani middle F bez autotune co dokaze kdejaky bariton dokonca bass s prstom v nose..
Vysky nedava,na spodky nema hlas..
Tak by mohol mat aspon dobre texty ked spievat nevie ze?:D

Greyhound90

Já mám jiný názor. Mě se naopak tahle skupina moc líbí. Ale od toho jsou diskuse a vaše názory respektuji.

gambler

Příspěvek od gambler »

Ja som bariton a middle F som daval v casoch ked som sa spevu venoval asi rok:D A nas nie ze nehravali s nami sa ani nebavili:D

Greyhound90

gambler tak tuhle ukázku jsem vůbec nepochopil :-)

gambler

Příspěvek od gambler »

Ze ja bariton , este k tomu nespevak dam middle F s prstom v nose..A to som mal 20 rokov (este sa ti hlas vyvija a tak)..A tu pan co ma uz aj nejake tie sediny si da autotune wet na 90% aby nebolo pocut jak kvili a nestiha spievat jednoduche veci..A ty sa cudujes preco ich nehraju radia?No prave preto ich nehraju lebo 1/2 populacie spieva lepsie ako tento pan..
A tym ze sa ti paci nieco ako Cohiba mi len potvrdilo to ze ta treba brat s rezervou..Ze sice si nieco ako audio-hudobny nadsenec ale aj tak si hluchy jak pen..

Greyhound90

gambler: klávesáci bývají hluchý. To mi řekl už Petr Janda. Ale pochybuji že Cohiba znala v té době nějaký autotune. To je výmysl této doby. Proto všichni na Óčku zpívají tím ostrým řezavým polopočítačovým zvukem a znějí všichni stejně.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

gh90: mohl bys napsat, co ti na týhle kapele přijde zajímavýho? mně to připadá jako venkovská kapela, nadšení chlápci, kteří si spolu prostě občas zahrajou, přijde na ně pár známých a tím to tak končí. zdá se mi zvláštní, že mají nějaké vyšší ambice ještě - označil bych to za nesoudnost.

podle mě ten amaterismus a vyčpělost z toho pozná i někdo, kdo to vlastně ani neřeší přes hudbu. pouze image, projev a je vymalováno. a co teprve, když ti projede hlavou ten text. hlášky jako "jizvy snad jednou pominou" nebo "rozseknem to dřív než radši pozdě", to je něco opravdu extra.

nejsem už nejmladší, přesto mi tohle přijde natolik out, že jsem rád, že to na mě nevykoukne ani z nějakého náhodně zaslechnutého obskurního lokálního rádia. navíc mám poslední dobou příjemnej pocit, že i v tý naší zatuchlý kotlince se toho začíná dít tolik, že poslouchat něco jako je tohle, je úplná ztráta času i pro lidi, kteří chtějí poslouchat jen českou scénu - viz např. velká sedma (abych taky konkrétně směroval).

tony9

Příspěvek od tony9 »

Jen tak cvičně, tenhle pán podle vás zpívat umí a má dostatečný rozsah?

IvanB

Příspěvek od IvanB »

tony9, tenhle pán lovil fanúšikov v rokoch, kedy hudba bola zmysluplným tovarom a nebola chápaná až tak v komerčnom zmysle ako teraz. Dnes by tomto pánovi zrejme ani pes neštekol, keby išlo o novica...

greyhound90, evidentne máš niečo spoločné s tou kapelou a žiaľ preto nemôžeš byť ani objektívny. zbytočne to proste silíš, cítiť z teba strašnú frustráciu, ktorú takýmto prskaním okolo seba iba prehĺbiš a iba rozdúchaš zbytočne vášne temperamentnejších členov fóra a zas to skončí len urážkami...

gambler

Příspěvek od gambler »

tony9-Bob Dylan ma charizmu a je autenticky..Podobne ako napriklad Jana Kirschner,sice nema rozsah ale ma krasnu farbu hlasu,originalne pesnicky , texty..Dalsi priklad Jose Gonzales atd.atd..Poznaju svoje nedostatky aj silne stranky..Ich prejav a vyraz je uveritelny a na vyjadrenie nejakej emocie im staci 1 oktava,text a gitara..
Panko z Cohiba nema zdravi usudok a chce za kazdu cenu robit hudbu ako Bono,Koller a ja neviem kto..Z tej hudby nejde ziadna emocia je to len taka lacna imitacia niecoho a nahananie noticiek..A ked tie noticky nedava tak tam narve autotune a hotove vybavene..
Ako ja proti Cohibe nic nemam sak nech si hraju,ja len na margo toho ze preco asi nie su v radiach..

xdudy

Příspěvek od xdudy »

no já bych nebyl tak kritickej, ta COHIBA je sice tuctovej agro pop a ten autotun je tam fakt narvanej, ale co tak sporadicky slyším v komerčních rádiích tak tam mladý kapely hrajou úplně stejně banální "sračky" . Vono to bohužel není jen o hudbě - mladý lidi chtěj mladý interprety a řeší jestli se jim líbí vizuálně, jestli jsou hezký, co maj na sobě jestli jsou aktivní na sociálních sítích a youtubu atd.
A taky je v tom hodně propagační práce -producent si vybere mladou skupinu s vhodnym trendy vzezřením a snaží se kolem vybudovat alespoň nějakej hype a tlačit to všude páč je třeba na tom vydělat nějaký prašule.

Odpovědět