Deep in the water
Jen tak z legrace jsem zkusil puvodni skladbu trochu "oteplit", tady je vysledek: http://depositfiles.com/files/214827/De ... r.MP3.html
upman: nemels to normalizovany, tzn. nejvyssi peak nebyl na -0.2 resp. 0dB, takze to bylo zbytecne potichu, coz je skoda...
upman: nemels to normalizovany, tzn. nejvyssi peak nebyl na -0.2 resp. 0dB, takze to bylo zbytecne potichu, coz je skoda...
Sorry upman, ale kdyz uz chces hrat takovouhle klasickou skladbu, tak ty noty mimo rytmus me tam rusi. Vyhazuje me to ze zasneneho pocitu. Nerikam hned kvantizovat, ale trochu je posunout. Ja nemam rad strojovou presnost, ale spise feeling. V tomto pripade uz se mi to ale zda prilis. Jinak je skladba dobra a zvuk piana take slusny.
Cyril: dik za radu, priste si na to dam pozor, urctie dobrej hint - vcera sem konecne zase rozchodil Gigastudio3, vrazil tam klavir The Emeror, poradne nasteloval kompresor a reverb, vohulil to a kdyz sem zahral Ami 1, tak mi spadly oba poslechove monitory (tapco 5) z policky
takze priste urcite trosku poladim peak
No ale poradne nevim asi jak to udelat - ten tvuj vytvor je fakt super. Dela se to na master mixu? Nebo na kompresoru? Ale do jakych hodnot?
Fova: taky dik, jednalo se o experiment ktery uplne nevysel podle reakci, vetsine se nelibi, obcas ano. Priste si k tomu asi pustim metronom, abych se trefoval alespon do frazovych celku...

No ale poradne nevim asi jak to udelat - ten tvuj vytvor je fakt super. Dela se to na master mixu? Nebo na kompresoru? Ale do jakych hodnot?
Fova: taky dik, jednalo se o experiment ktery uplne nevysel podle reakci, vetsine se nelibi, obcas ano. Priste si k tomu asi pustim metronom, abych se trefoval alespon do frazovych celku...
upman: proste das uplne uplne jako posledni vec na smichanym stereo souboru funkci normalize, tim se ti nastavi nejvyssi spicka na maximum. To je uplne zakladni vec, kterou je potreba udelat uplne nakonec. Zvuk to nijak neovlivni, jen to hraje vic nahlas. Diky, ale nemyslim si, ze ten muj "vytvor" je super, samozrejme jsem to, jak je mym zvykem, dost prehnal, a hlavne nejsem zadnej mastering engineer, bylo to jet tak pro zabavu, pokus. Cejtim, ze by to chtelo puvodni mix jen malilinko oteplit a zakulatit, je trosku "vostrej". Daval jsem na to vsechno mozny, hlavne ruzny simulace analogovy (paskovy i lampovy) saturace, nejakej exciter, trochu ekvalizace, trosilinku "warm jazz piano" reverbu ze Sonic Flavours R66 a tak... Nakonec trochu limitace Kjargeuss Peak Pressor (na ten jeden velikanskej peak cos tam mel, je videt okem, hodne prevysuje puvodni signal). Ale udelal jsem to dost necitlive.
Hmm, sakra, koukam ze to je alchymie - takovych serepeticek na konci, ja pouzivam Yamaha MasterFinalizer, proste ho zapnu, nastavim CD2 template a jedu:)) S normalize sem to absolutne netusil, asi budu muset nechat vyrendrovat vsechno znovu...
No spadly, mam je na takovym zhovadilym stolem z Hypernovy, puvodne k pocitaci, narval sem na to vsechno vcetne controleru (teda piano mam bokem, to by fakt neuneslo) a jelikoz mi bedny dunely, tak sem pod ne dal polystyren. No a jak sem to vokouril, tak asi proste nadskocili, polystyrenuklouzl a bum, nastesti me na ruce, takze se jim nic nestalo, ovsem ja sem si uz vecer nezahral
No spadly, mam je na takovym zhovadilym stolem z Hypernovy, puvodne k pocitaci, narval sem na to vsechno vcetne controleru (teda piano mam bokem, to by fakt neuneslo) a jelikoz mi bedny dunely, tak sem pod ne dal polystyren. No a jak sem to vokouril, tak asi proste nadskocili, polystyrenuklouzl a bum, nastesti me na ruce, takze se jim nic nestalo, ovsem ja sem si uz vecer nezahral

S tim metronomem mam pri nahravani spatnou zkusenost. Naharvka pak zni tak, jako by hral robot. Mas strach udelat nejake kudrlinky, abys nevypadl z rytmu.upman píše: Fova: taky dik, jednalo se o experiment ktery uplne nevysel podle reakci, vetsine se nelibi, obcas ano. Priste si k tomu asi pustim metronom, abych se trefoval alespon do frazovych celku...
Jako lepsi reseni vidim naucit se hrat presne v rytmu, obcas si to vyzkouset s metronem, ale nahravku rozhodne delat bez nej, abys mel moznost feelingu. Takova nahravka bude dychat zivotem a drobne nepresnosti nikdo nepozna, naopak budou skladbu vhodne pumpovat nebo zpomalovat
hm... tak normalne robim aj pocuvam "matematicky presnu hudbu" - aj najmensie odchylky od tempa pri klasickom 4/4 tempe neznasam, dokonca az tak ze az na vinimky nestrpim ani groove kvantizaciu:)) ..
ale toto je SUPER .. velmi emotivna vec, skvelo sa to pocuva, ani najmenej mi tam nevadi nejaky posun not alebo podobne veci.. strasne fajn nalada z toho ide, taky zadumany pohlad z okna na dazdivu oblohu a rozmyslanie nad zmyslom zivota
ale toto je SUPER .. velmi emotivna vec, skvelo sa to pocuva, ani najmenej mi tam nevadi nejaky posun not alebo podobne veci.. strasne fajn nalada z toho ide, taky zadumany pohlad z okna na dazdivu oblohu a rozmyslanie nad zmyslom zivota