Deep in the water

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 23 srp 2006 17:39

:) tak to dik, nejak tak sem to zamyslel - presne abych uplne eliminoval, ze hraje pocitac misto realneho piana.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 23 srp 2006 20:48

Jen tak z legrace jsem zkusil puvodni skladbu trochu "oteplit", tady je vysledek: http://depositfiles.com/files/214827/De ... r.MP3.html

upman: nemels to normalizovany, tzn. nejvyssi peak nebyl na -0.2 resp. 0dB, takze to bylo zbytecne potichu, coz je skoda...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 srp 2006 20:56

Sorry upman, ale kdyz uz chces hrat takovouhle klasickou skladbu, tak ty noty mimo rytmus me tam rusi. Vyhazuje me to ze zasneneho pocitu. Nerikam hned kvantizovat, ale trochu je posunout. Ja nemam rad strojovou presnost, ale spise feeling. V tomto pripade uz se mi to ale zda prilis. Jinak je skladba dobra a zvuk piana take slusny.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 24 srp 2006 10:01

Cyril: dik za radu, priste si na to dam pozor, urctie dobrej hint - vcera sem konecne zase rozchodil Gigastudio3, vrazil tam klavir The Emeror, poradne nasteloval kompresor a reverb, vohulil to a kdyz sem zahral Ami 1, tak mi spadly oba poslechove monitory (tapco 5) z policky :D takze priste urcite trosku poladim peak

No ale poradne nevim asi jak to udelat - ten tvuj vytvor je fakt super. Dela se to na master mixu? Nebo na kompresoru? Ale do jakych hodnot?

Fova: taky dik, jednalo se o experiment ktery uplne nevysel podle reakci, vetsine se nelibi, obcas ano. Priste si k tomu asi pustim metronom, abych se trefoval alespon do frazovych celku...
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 srp 2006 10:19

upman: proste das uplne uplne jako posledni vec na smichanym stereo souboru funkci normalize, tim se ti nastavi nejvyssi spicka na maximum. To je uplne zakladni vec, kterou je potreba udelat uplne nakonec. Zvuk to nijak neovlivni, jen to hraje vic nahlas. Diky, ale nemyslim si, ze ten muj "vytvor" je super, samozrejme jsem to, jak je mym zvykem, dost prehnal, a hlavne nejsem zadnej mastering engineer, bylo to jet tak pro zabavu, pokus. Cejtim, ze by to chtelo puvodni mix jen malilinko oteplit a zakulatit, je trosku "vostrej". Daval jsem na to vsechno mozny, hlavne ruzny simulace analogovy (paskovy i lampovy) saturace, nejakej exciter, trochu ekvalizace, trosilinku "warm jazz piano" reverbu ze Sonic Flavours R66 a tak... Nakonec trochu limitace Kjargeuss Peak Pressor (na ten jeden velikanskej peak cos tam mel, je videt okem, hodne prevysuje puvodni signal). Ale udelal jsem to dost necitlive.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 srp 2006 10:22

upman píše:takze priste urcite trosku poladim peak
Nevim, co tim myslis... spis bych rekl, zes to mel moc nahlas pusteny ,) Fakt ti spadly? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 24 srp 2006 10:37

Hmm, sakra, koukam ze to je alchymie - takovych serepeticek na konci, ja pouzivam Yamaha MasterFinalizer, proste ho zapnu, nastavim CD2 template a jedu:)) S normalize sem to absolutne netusil, asi budu muset nechat vyrendrovat vsechno znovu...

No spadly, mam je na takovym zhovadilym stolem z Hypernovy, puvodne k pocitaci, narval sem na to vsechno vcetne controleru (teda piano mam bokem, to by fakt neuneslo) a jelikoz mi bedny dunely, tak sem pod ne dal polystyren. No a jak sem to vokouril, tak asi proste nadskocili, polystyrenuklouzl a bum, nastesti me na ruce, takze se jim nic nestalo, ovsem ja sem si uz vecer nezahral ;)
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 24 srp 2006 11:24

upman: me ale neber moc vazne, ja sem alchymista amater ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 srp 2006 15:55

upman píše: Fova: taky dik, jednalo se o experiment ktery uplne nevysel podle reakci, vetsine se nelibi, obcas ano. Priste si k tomu asi pustim metronom, abych se trefoval alespon do frazovych celku...
S tim metronomem mam pri nahravani spatnou zkusenost. Naharvka pak zni tak, jako by hral robot. Mas strach udelat nejake kudrlinky, abys nevypadl z rytmu.
Jako lepsi reseni vidim naucit se hrat presne v rytmu, obcas si to vyzkouset s metronem, ale nahravku rozhodne delat bez nej, abys mel moznost feelingu. Takova nahravka bude dychat zivotem a drobne nepresnosti nikdo nepozna, naopak budou skladbu vhodne pumpovat nebo zpomalovat

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 srp 2006 16:37

fova: pride na to. klasicky mechanicky metronom ano, tam to funguje tak ako hovoris, ale v DAW si nahodis zvuk aky chces... taka hajtka hrana metlickou ta "pusti" aj do feelingu
navyse si mozes dopredu zautomatizovat tempo a ine pekne finty

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 srp 2006 23:03

Myslel jsem klasicky metronom. To, co pises ty by mohlo fungovat.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 25 srp 2006 09:04

Sorry, moje bobost - klasicky metronom nesnasim, pouzivam jednoduchou bici smycku, ktera hraje porad dokola, takova lehka jazzova, zadny beat....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 25 srp 2006 23:47

hm... tak normalne robim aj pocuvam "matematicky presnu hudbu" - aj najmensie odchylky od tempa pri klasickom 4/4 tempe neznasam, dokonca az tak ze az na vinimky nestrpim ani groove kvantizaciu:)) ..

ale toto je SUPER .. velmi emotivna vec, skvelo sa to pocuva, ani najmenej mi tam nevadi nejaky posun not alebo podobne veci.. strasne fajn nalada z toho ide, taky zadumany pohlad z okna na dazdivu oblohu a rozmyslanie nad zmyslom zivota :)

domased
Příspěvky: 3
Registrován: 16 led 2005 22:18

Příspěvek od domased » 26 srp 2006 17:42

Trosku ta skladba vo mne vyvolava pocity ako ked som ako maly chlapec pozeral stare ruske filmy o stratenom psikovi :) Mam rad skladby, v ktorych sa dej odohrava neocakavane, kde sa malokedy splni to co si dopredu pri pocuvani predstavujem ... A toto je jedna z nich...

Odpovědět